Ψωρίαση - θεραπεία, συμπτώματα, αιτίες

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια του δέρματος (δερματοπάθειας) δεν είναι πλήρως κατανοητός αιτιολογίας, με μια τάση να επαναλαμβάνεται. Τα αίτια, τα συμπτώματα και τις μεθόδους της θεραπείας της ψωρίασης περιγράφεται στο παρακάτω άρθρο. Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από ταχεία και ενισχυμένη σχηματισμό κύτταρα στο τοπ στρώμα δερμάτων, επίμονη φλεγμονή και διαταραχή ιδιότητες των επιθηλιακών κυττάρων του δέρματος. Εκτός από την επιδερμίδα επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα και συστήματα του σώματος. Δερματοπάθειας είναι επίσης γνωστό ως psoriasisvulgaris (ψωρίαση).

ΓΕΝΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ

η εμφάνιση της ψωρίασης

Η ψωρίαση είναι πιο συχνή μεταξύ των νέων, το ντεμπούτο του παρουσιάζεται συνήθως 10-20 ετών. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όταν τα συμπτώματα και τη θεραπεία της ψωρίασης παρατηρήθηκε σε βρέφη και ηλικιωμένους. Η νόσος εμφανίζεται σε όλο τον κόσμο και έχει σαφή εξάρτηση από το γεωγραφικό πλάτος, φυλετικής ή κλιματικών συνθηκών του οικοτόπου. Η επικράτηση της δερματοπάθειας κυμαίνεται στο εύρος από 0,1-3%. Στο μετασοβιετικό χώρο χωρών καταγράφονται περίπου το 1% των περιπτώσεων.

Εξίσου συχνά αυτή η δερματική παθολογία άρρωστος άνδρες και γυναίκες.

ΛΌΓΟΥΣ

Μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί η πραγματική αιτία της νόσου.Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου:

 • Η κληρονομικότητα. Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές ψωρίαση σχετίζεται με ορισμένες ασθένειες με κυρίαρχο μετάδοσης.
 • Παραβίαση των λιπιδίων, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Αν υποψιάζεστε ότι η ψωρίαση συχνά εμφανίζεται να αλλάξετε αυτά τα προφίλ στο αίμα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της καρδιαγγειακής παθολογίας, ενδοκρινική δυσλειτουργία και το μεταβολικό σύνδρομο.
 • Η παρουσία των χρόνιων λοιμωδών εστίασης στο σώμα. Στη μελέτη του ψωριασικές πλάκες συχνά αποκαλύπτει μια στρεπτοκοκκική χλωρίδας. Σχετικά με την εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών μπορεί να επηρεάσει ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, όπως η αμυγδαλίτιδα, γρίπη.
 • Η ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Μειωμένη ρύθμιση των πληθυσμών των Τ-λεμφοκυττάρων, η αύξηση των κυκλοφορούντων ανοσοσυμπλεγμάτων και αύξηση τίτλοι αντισωμάτων έναντι του DNA οδηγούν σε αυτοάνοσες αντιδράσεις στα επιθηλιακά κύτταρα του δέρματος.

Παρά το γεγονός ότι τα αίτια της ψωρίασης είναι πολύ διαφορετικά, αυτή η ασθένεια θεωρείται μια γενετική συστηματική νόσο με μια τάση για την κληρονομιά της και επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα και συστήματα.

Τα ΣΥΜΠΤΏΜΑΤΑ

Το κύριο στοιχείο της ψωρίασης είναι βλατίδες - επίπεδη υψόμετρο πάνω από το επίπεδο του δέρματος του κοκκινωπό μπλε ή ροζ χρώμα με ασημί φολιδωτή επιφάνεια με κέρατα.

Φρέσκο εκρήξεις έχουν ένα πιο έντονο χρώμα, παλαιότερα με το χρόνο χλωμό. Μπορεί να είναι σποραδική ή να φέρει το χαρακτήρα της αποστράγγισης - σε κάθε περίπτωση, θα είναι τα συμπτώματα της ψωρίασης.

Ταυτόχρονα οι βλατίδες εμφανίζονται ως ένα ενιαίο σημείο της άνθηση, η οποία τελικά θα αυξηθεί σε μέγεθος και να μετατραπεί σε ψωριασικές πλάκες σε διάφορα σχήματα. Σε έναν ασθενή, είναι δυνατόν να παρατηρήσετε στοιχεία των βλαβών σε διάφορα στάδια της ανάπτυξής τους.

Εκεί συμμετρικές βλάβες, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις ανάλογα με το ποια ήταν τα αίτια της ψωρίασης. Πιο συχνά επηρεάζει την επιφάνεια των άνω και κάτω άκρων, η οποία είναι λυγισμένα και unbent, μεγάλες αρθρώσεις, αλλά η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και τα νύχια. Αρκετά συχνά υπάρχει οστών και των κοινών ασθενειών των ψωριασική αρθροπάθεια. Ο επιπολασμός είναι περίπου 15% των περιπτώσεων ψωρίασης.

Εξανθήματα στο δέρμα, το οποίο είναι το κύριο σύμπτωμα της ψωρίασης, υπάρχουν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά οι περισσότεροι την περίοδο των επιδείνωση αντικατασταθεί άφεση χωρίς νέες βλάβες. Για την επιδείνωση της ψωρίασης είναι τυπικά από το κρύο σεζόν, αλλά η εποχικότητα μπορεί να αλλάξει.

ΔΙΆΓΝΩΣΗ

ψωρίαση

Για τη διαφοροποίηση της νόσου υπάρχουν διάφορες μέθοδοι και ιδιότητες (ψωριασική τριάδα):

Το φαινόμενο στεατίνη σημείο παρουσιάζεται όταν η ψωριασική ξύσιμο στοιχείο με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Κατά τη διάρκεια αυτής σχηματίζονται πολλές λευκό-ασημί κλίμακες που μιμούνται τις νιφάδες του stearine.

Με την περαιτέρω χειραγώγηση εμφανίζεται τερματικό ψωριασική ταινία - υγρή και γυαλιστερή επιφάνεια.

Το επόμενο στάδιο είναι το φαινόμενο του αίματος δυσφορία, η οποία πάνω στη γυμνή επιφάνεια του τραύματος λειτουργεί ως στάγδην αιμορραγία.

ΤΑΞΙΝΌΜΗΣΗ

Ψωριασική διαδικασία της μπορεί να διαιρεθεί σε διάφορα κλινικά στάδια της παθολογίας με βάση τη σοβαρότητα της νόσου:

 • Ένα προχωρούν στάδιο. Φρέσκο εξανθήματα είναι ιδιαίτερα συχνά σχηματίζεται στο σημείο του τραύματος στο δέρμα (δάγκωμα, το ξύσιμο, η δράση των χημικών ουσιών, τραυματική βλάβη). Συνήθως 3-7 ημέρες από τη στιγμή της τις τραυματικές επιπτώσεις είναι δυνατόν να προσδιοριστούν με την εμφάνιση νέων στοιχείων. Σημειώσεις ενισχυμένο οριακή αύξηση σε παλιά βλατίδες, την καλλιέργεια και τη συγχώνευση των πλακών. Λοιπόν ορίζεται η ψωριασική τριάδα. Ασθενείς ανησυχούν για την προφανή συμπτώματα της ψωρίασης του δέρματος - έντονη φαγούρα, αίσθημα ξηρότητας και σφίξιμο του δέρματος.
 • Στατική φάση. Νέα στοιχεία του εξανθήματος είναι σχεδόν εκεί, δεν υπάρχει ανάπτυξη. Χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα κόμβους της δραστικής επιφάνειας από την αποφλοίωση. Η φαγούρα είναι λιγότερο έντονη ή απούσα.
 • Το στάδιο της παράλυσης. Ψωριασικές πλάκες είναι χλωμό και πεπλατυσμένο. Πάει φαγούρα. Άκρες ψωριασικές βλάβες, εμφανίζεται στο πλαίσιο της αποχρωματισμό. Η δραστηριότητα της φλεγμονώδους διαδικασίας είναι μειωμένη. Αρχίζει η ύφεση, που είναι πιο χαρακτηριστική τη θερμή περίοδο.

Η έξαρση της διαδικασίας μπορεί να προκαλέσει πολλούς παράγοντες:

 • Φάρμακα.
 • Η έκθεση σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες.
 • Πολύ άγχος και συναισθηματική αστάθεια.
 • Η επιδείνωση ή την εμφάνιση άλλων ασθενειών.
 • Η πρόσληψη αλκοόλ και την ισχυρή λάθη στη διατροφή.

Όταν επακριβώς τα αίτια και τη θεραπεία της ψωρίασης διεξάγεται σύμφωνα με τις κατάλληλες τεχνικές, η θετική δυναμική δεν θα είναι επικείμενη.

Κλινικό ενδιαφέρον η ψωρίαση είναι ασθένεια κατά την περίοδο της προχωρημένο στάδιο, στο οποίο δεν υπάρχει είναι το ύψος της νόσου και την ενεργό έκρηξη.

Επίσης klassificeret τη σοβαρότητα της νόσου και η διάκριση των δύο μορφών.Απλό ή ψωρίαση vulgaris έχει πολλές ποικιλίες ανάλογα με το σχήμα και τον εντοπισμό στοιχεία:

 • στις παλάμες και τα πέλματα. Πιο συχνά, η αιτία αυτής της ασθένειας είναι που σχετίζονται με την απασχόληση και παρατηρούνται σε άτομα που εκτελούν έντονη φυσική δραστηριότητα. Αυτή η μορφή της νόσου είναι απομονωμένο και επηρεάζει μόνο τα χέρια και τα πόδια. Τα εξανθήματα είναι σε μορφή στρογγυλεμένες πλάκες, συχνά επώδυνες ρωγμές. Εκτός από το δέρμα των ποδιών και των χεριών, συχνά επηρεάζει την επιφάνεια του νυχιού, που χαρακτηρίζεται εκφυλιστικές αλλοιώσεις, παραμόρφωση, αλλαγή χρώματος, ονυχόλυση.
 • Σμηγματορροϊκή. Η κύρια βλάβη των ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής. Περαιτέρω, η παθολογική διαδικασία μπορεί να εξαπλωθεί στο πρόσωπο, το λαιμό, την πλάτη και το στήθος. Πιο συχνή σε ανθρώπους επιρρεπείς σε λιπαρή σμηγματόρροια και με διαταραχές του μεταβολισμού των μεταβολικών διεργασιών.
 • Τα δάκρυ-διαμορφωμένα. Αυτό το είδος είναι κατανεμημένη σε όλο το σώμα. Ψωριασική στοιχεία μικρού μεγέθους (4-5 mm) δεν επηρεάζονται από τον αγωγό.
 • Διπλωμένο. Οι βλάβες που βρίσκεται στις πτυχές του δέρματος – μασχάλες, τα γεννητικά όργανα στις γυναίκες κάτω από το Στήθος, του ομφάλιου κατάθλιψη, ανάμεσα στους γλουτούς και το περίνεο. Στοιχεία από το εξάνθημα, έντονο κόκκινο χρώμα, σχεδόν χωρίς νιφάδες, με σαφή σύνορα και μια ομαλή, ελαφρώς υγρή επιφάνεια. Το έντυπο αυτό συχνά επηρεάζει τους ηλικιωμένους και τα βρέφη, καθώς και ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη. Σε παιδιά δερματοπάθειας τείνει να προσκόλληση πλάκες, σχηματίζοντας τεράστιες τσέπες. Μερικές φορές βλατίδες στα γεννητικά όργανα - αυτά είναι τα μόνα σημάδια της ψωρίασης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση τους από βλάβες και σε άλλες ασθένειες.
 • Κονδυλώματα. Είναι πιο επιρρεπείς σε άτομα με υπερβάλλον σωματικό βάρος. Παρουσιάζεται συνήθως στην γλουτιαίων και οσφυϊκή περιοχή με την μακροχρόνια εξέλιξη της ψωρίασης. Μπορεί να μετατραπεί από τη μορφή υπό την επήρεια μικροβιακό παράγοντα: πυόδερμα ή ιογενής χλωρίδας. Οι βλάβες της δερματοπάθειας με την ισχυρή υγρό και φωτεινό φλεγμονή, που καλύπτονται με κίτρινο-γκρι φλοιό. Με την πάροδο του χρόνου, η διαδικασία τελειώνει βαθιά διείσδυση και την ανάπτυξη των κονδυλωμάτων.
η θεραπεία της ψωρίασης

Η δεύτερη μορφή - σοβαρή ψωρίαση, το οποίο με τη σειρά του έχει πολλές παραλλαγές της ασθένειας:

 • Το πιο επικίνδυνο. Αυτή η παραλλαγή της ψωρίασης γίνεται με την επίδραση των διαφόρων ενδογενών εκλυτικοί παράγοντες: στρες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, θεραπεία με κορτικοστεροειδή, αλλά πιο συχνά η αιτία δεν μπορεί να καθοριστεί. Ασθενείς που έχουν σημειωθεί την αλλεργική Υπερ-αντίδραση, και η αναστολή των ανοσολογικών παραμέτρων, επηρεάζει τα εσωτερικά όργανα. Όταν υπάρχουν συμπτώματα και τις αιτίες της ψωρίασης, το δέρμα της ολόκληρο το σώμα κατακόκκινα, με μοβ αποχρώσεις και άφθονη καταστροφή του διαφορετικού χαρακτήρα. Σε όλο το σώμα τα συμπτώματα δεν είναι τα ίδια. Ασθενείς που παραπονιούνται για την αδυναμία και αίσθημα κακουχίας. Υπάρχει μια αύξηση των λεμφαδένων, δυστροφικές καρφί συμμετοχή, την εντατική απώλεια μαλλιών. Όταν παρατεταμένη διάρκεια, η ασθένεια προκαλεί μια ανισορροπία των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα, προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα και τα νεφρά.
 • Η ψωριασική αρθρίτιδα. Μαζί με βλατιδώδες, εξάνθημα σε αυτούς τους ασθενείς παρουσιάζεται διαταραχές των αρθρώσεων. Ασθένεια είναι πιο επιρρεπή σε άνδρες νεαρής και μέσης ηλικίας, παθολογία ελάχιστα χαρακτηριστικά κλινικά συμπτώματα και σαφή εκδήλωση σχετικά με x-ray. Αυτή είναι η πιο δύσκολη και περίπλοκη μορφή της ψωρίασης, η οποία οδηγεί σε αναπηρία, και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρα. Άκρα επηρεάζονται ανάλογα με τον τύπο της αρθρίτιδας, τις μικρές αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών, τη σπονδυλική στήλη. Αρθρικές εκδηλώσεις εμφανίζονται σε περίπου 4-6 χρόνια από την έναρξη της νόσου, μερικές φορές ταυτόχρονα με το δέρμα και τα σπυράκια. Οι ακτινογραφίες είναι ορατό εστίες της οστεοπόρωσης, στένωση της κοινής χώρος, η εμφάνιση του οστεόφυτα.
 • Φλυκταινώδη. Αυτό το είδος δερματοπάθειας χωρίζεται σε δύο τύπους: απλή και Γενική. Στο απλό τύπο φλυκταινώδη ψωρίαση στα πέλματα και στις παλάμες, εμφανίζεται συμμετρική εξανθήματα, φλύκταινες, ερυθηματώδες δέρμα με αυτό το σώμα μπορεί επίσης να βλατιδώδες στοιχεία. Το Γενικό σχήμα της η κατάσταση του ασθενούς είναι σοβαρή, υπάρχει πυρετός, αδυναμία και λευκοκυττάρωση. Μαζική εξάνθημα σε όλο το σώμα με τη μορφή μια ειδική διάχυτη φωτεινό κόκκινο βλάβες και μικρές βλατίδες, σχηματίζοντας ένα καφέ-κίτρινο φλοιό. Αυτό το είδος της δερματίτιδας αναπτύσσει και δευτερευόντως έχει την τάση να εκφυλιστεί, που καταλήγει σε θάνατο. Ως εκ τούτου, τα συμπτώματα, τα αίτια και τη θεραπεία της ψωρίασης θα πρέπει να είναι υπό αυστηρό ιατρικό έλεγχο.Επιπλέον, τα κύρια είδη της ψωρίασης, υπάρχουν πολλές μορφές και άτυπες κινήσεις της διαδικασίας.

ΘΕΡΑΠΕΊΑ

Όταν η ασθένεια της ψωρίασης και την επιλογή της θεραπείας που λαμβάνουν υπόψη πολλούς παράγοντες. Αλλά πάντα προσέγγιση για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων ασθενειών.Όλοι οι ασθενείς με ψωρίαση συνιστάται να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες:

 • Μια ισορροπημένη διατροφή σε πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες.
 • Να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ειδικά στην οικογένεια Solanaceae.
 • Αποφύγετε τα τρόφιμα με συντηρητικά και τις πρόσθετες ουσίες γεύσης, το γρήγορο φαγητό.
 • Να εγκαταλείψουμε την εισαγωγή αλκοόλ και ισχυρή τσάι και καφέ.
 • Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε αγχωτικές καταστάσεις, περισσότερο για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί σωστά.

Ανάλογα με τα αίτια της ψωρίασης, τον τύπο και τη σοβαρότητα σίγουρη θεραπεία με το φάρμακο έχει συνταγογραφηθεί.Για ήπια σοβαρότητα της νόσου συνήθως συνταγογραφήσει αυτές οι ομάδες φάρμακα βασική θεραπεία:

 • Φάρμακα που μειώνουν την αγγειακή διαπερατότητα, αντιισταμινικά.
 • Οι βιταμίνες.
 • Ηρεμιστικά και ηρεμιστικά.
 • Αποτοξίνωση φάρμακα για την εσωτερική διοίκηση, και υποκατάστατα πλάσματος.
 • Hepatoprotectors.
 • Αλοιφές με κορτικοειδή, Μσαφ, πίσσα, κλπ.

Με μέτρια και σοβαρή πορεία της νόσου, εκτός από την βασική θεραπεία που εφαρμόζεται:

 • Κορτικοστεροειδή σε μορφή δισκίων και ενέσεις.
 • Το κυτταροστατικών.
 • Τα ανοσοτροποποιητικά.
 • Μσαφ.
 • Αντιβιοτικά.

Αποτελεσματική θεραπεία της ψωρίασης συνεπάγεται η ευρεία χρήση των μεθόδων της φυσικής αγωγής επιπτώσεις, ιδίως, επιλεκτική photochemotherapy και φωτοθεραπεία (πολύπλοκος επίδραση της UV ακτίνες ευρύ φάσμα του φωτοευαισθητοποιητή). Θεραπεία με photochemotherapy δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Επιλεκτική φωτοθεραπεία με ταυτόχρονη εφαρμογή της βιταμίνης Α, έχει δείξει καλά αποτελέσματα για τη θεραπεία δερματοπάθειας ήπια. Συσκευές για την εφαρμογή της διαδικασίας συμπαγής, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τη θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι.

ΕΠΙΠΛΟΚΈΣ

πρόληψη

Τρέχοντας σοβαρές μορφές της νόσου μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη των εσωτερικών οργάνων: ήπαρ, τα νεφρά, το καρδιαγγειακό σύστημα, σοβαρές μεταβολικές διαταραχές.

Ψωριασική αρθρίτιδα που οφείλεται σε εκφυλιστικές αλλοιώσεις στο μυελό των οστών, το σύστημα είναι γεμάτη με εξαρθρώσεις, υπερξαρθρώσεις και κατάγματα. Αυτό το είδος της δερματοπάθειας, είναι συχνά οδηγεί σε αναπηρία.

Οι Γενικές μορφές της ψωρίασης είναι προχωράει ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Ως εκ τούτου, ακόμη και από ελαφρά συμπτώματα της ψωρίασης του δέρματος δεν πρέπει να μείνει χωρίς την προσοχή όσο το δυνατόν συντομότερα για να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

ΠΡΌΛΗΨΗ

Ανεξάρτητα από το ποια σημειωθεί τα συμπτώματα και τις αιτίες της ψωρίασης, όλες οι δράσεις με στόχο την εξομάλυνση της διατροφής, της ρουτίνας και της ανάπαυσης. Δεδομένης της κληρονομικής μετάδοσης της ψωρίασης είναι ένα παιδί να παρακολουθούν την υγεία τους, να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, τρώνε καλά, και να αποφύγει το άγχος.

Επειδή αυτή η ασθένεια επηρεάζει το ήπαρ, το προληπτικούς λόγους θα πρέπει να αποκλείονται από τη δίαιτα τα εσπεριδοειδή φρούτα, τα γλυκά, τα καπνιστά και τα τηγανητά τρόφιμα, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, παρασκευασμένα τρόφιμα, κ. λπ.

Κατά την περίοδο της άφεσης των ενεργών διαδικασία συνιστάται ότι μια θεραπεία Spa, το επάγγελμα και τη φυσική θεραπεία, μασάζ.