Αλοιφή ψωρίαση - ποια είναι η πιο αποτελεσματική αλοιφή για την ψωρίαση;

Οι άνθρωποι που ζουν με τη διάγνωση "ψωρίαση" ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πολύ εξαρτάται από την σωστή επιλογή του φαρμάκου. Αυτή η ασθένεια δεν συγχωρεί τα λάθη στην θεραπεία και την αμελή συμπεριφορά για την υγεία τους. Σημαντικό ρόλο στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ψωρίασης παίξει μια καλά-επιλέχθηκε εξωτερική θεραπεία και την έγκαιρη θεραπεία. Βασική αρχή για την επιλογή θεραπευτικά σχήματα, ειδικά στα πρώτα στάδια της ψωρίασης ανάπτυξη, είναι η αρχή "μην κάνεις κακό" θεραπεία δεν πρέπει να χτυπήσει την υγεία του δέρματος, προκαλώντας την εμφάνιση των ανεπιθύμητων συνεπειών, με τη μορφή ατροφία του δέρματος ή σύνδρομο. Μετά από όλα, ο πρωταρχικός στόχος της θεραπείας είναι να παρατείνει τις περιόδους ανάπαυσης και την υγεία του δέρματος χωρίς μια ξαφνική και επώδυνη υποτροπές και εξάρσεις.

αλοιφή ψωρίαση

Ορμονική αλοιφές για την ψωρίαση: θεραπεία ή να σκοτώσει;

Μια κοινή ομάδα των εξωτερικών παραγόντων για τη θεραπεία της ψωρίασης είναι αλοιφές με βάση ειδικές ορμόνες. Οι ουσίες αυτές έχουν την ιδιότητα να καταστέλλει τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, μείωση της φλεγμονής. Ως εκ τούτου, σε σοβαρή επιδείνωση της ψωρίασης στεροειδή χορηγούνται συστηματικά ως δισκία ή ενέσεις. Ωστόσο, η προσέγγιση αυτή είναι γεμάτη με σοβαρές παρενέργειες: η θεραπεία αλλάζει την ορμονική ισορροπία του σώματος, και την απόσυρση των φαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του ενδοκρινικού και του καρδιαγγειακού συστήματα.

Τοπικά στεροειδή (εξωτερική ορμονική) είναι εν μέρει στερείται επικίνδυνες ιδιότητες του συστήματος των φαρμάκων με βάση ορμόνες: η επίδραση εκδηλώνεται αποκλειστικά στην περιοχή εφαρμογής. Το πλεονέκτημά τους είναι η ταχύτητα της δράσης: λίγα λεπτά μετά την εφαρμογή, οι ασθενείς παρατηρήσετε μια μείωση στον κνησμό και τις επόμενες ημέρες, μείωσε σημαντικά την ερυθρότητα ψωριασικές πλάκες, σταματά την ανάπτυξη τους, και το ξεφλούδισμα.

Δυστυχώς, οι παρενέργειες τυπικό για τοπικά στεροειδή — και όχι λιγότερο σοβαρή, λόγω της χαμηλή ανοσία στην περιοχή εφαρμογής, το δέρμα γίνεται λεπτότερο και αποχρωματισμένα, υπάρχει κίνδυνος για μόλυνση. Αυτό, χωρίς αμφιβολία, περιπλέκει τη θεραπεία. Η πιο σοβαρή συνέπεια της χρήσης των τοπικών στεροειδών είναι η ανάπτυξη εθισμού. Ως αποτέλεσμα, άλλα προϊόντα (ακόμα και τα τοπικά στεροειδή) ήδη σταμάτησε για να βοηθήσει, προκαλώντας ένα άλλο, μερικές φορές είναι πολύ πιο σοβαρή υποτροπή μετά τη διακοπή των φαρμάκων. Γι ' αυτό και η πώληση των τοπικών στεροειδών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς ιατρική συνταγή απαγορεύεται. Ανεξάρτητη και ανεξέλεγκτη χρήση αυτών των κονδυλίων που σχετίζονται με την κατηγορία των ισχυρών, απαράδεκτο.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε! Νόσος του Addison — μια κατάσταση που αναπτύσσεται οφείλεται στην παρατεταμένη φαρμακευτική αγωγή με κορτικοστεροειδή. Σε ανταπόκριση στην ορμονική θεραπεία από μόνη της επινεφρίδιους αδένες παύουν να παράγουν κορτιζόλη και άλλα στεροειδή, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως μυϊκή αδυναμία, απώλεια βάρους και όρεξης, μείωση της πίεσης του αίματος, αφυδάτωση, ταχυπαλμία και η συνεχής αγωνία. Στην νόσο του Addison οι γιατροί δεν είναι πάντα σε θέση να αποκαταστήσει τη λειτουργία των επινεφριδίων, έτσι ώστε οι ασθενείς ζωής που προβλέπονται ορμονική θεραπεία.

Τα περισσότερα από τα κεφάλαια με βάση τα τοπικά στεροειδή είναι φθηνά και πωλούνται χωρίς συνταγή, οι περιπτώσεις κακοποίησης από αυτό το είδος της ψωρίασης είναι κοινά. Εν τω μεταξύ, οι δερματολόγοι δεν συνιστάται η χρήση τοπικών στεροειδών είναι εκτεταμένη (περισσότερο από το 20% της επιφάνειας του δέρματος) περιοχές των βλαβών, και να εφαρμόζουν τα εν λόγω ταμεία για τις ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως το πρόσωπο, το λαιμό, πτυχές του δέρματος και εξάνθημα από την πάνα. Είναι επιθυμητό να εγκαταλείψουμε εντελώς την ιδέα να χρησιμοποιούν ορμονική αλοιφές και κρέμες χωρίς συνταγή: είναι σε θέση να μειώσει την επίδραση του πρωτογενούς επεξεργασίας, βλάβες στην υγεία και να προκαλέσει μια επίθεση της σοβαρή επιδείνωση της ψωρίασης.

Η πιο κοινή ορμονική κρέμες και αλοιφές γίνονται με βάση τις ακόλουθες ουσίες:

 • betamethasone;
 • υδροκορτιζόνη;
 • mometasone;
 • μεθυλπρεδνιζολόνη;
 • triamcinolone;

Παραδοσιακά μη-ορμονικές αλοιφές για τη θεραπεία της ψωρίασης: δεν θα είναι χειρότερα, αλλά καλύτερα;

Λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές παρενέργειες των ορμονών κρέμες και αλοιφές, πολλοί ασθενείς προτιμούν να τη θεραπεία της ψωρίασης με μια λιγότερο "επιθετική" φάρμακα. Μερικά από αυτά είναι η κληρονομιά της λαϊκής ιατρικής και παραδοσιακές συνταγές από την επεξεργασία δερμάτων, είναι δημοφιλής στο παρελθόν.

Τα πλεονεκτήματα των παραδοσιακών μη-ορμονικές θεραπείες της ψωρίασης θα πρέπει να αποδοθεί το συγκριτικό με ορμονικά προϊόντα, την ασφάλεια, την φτήνια και την έλλειψη σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών. Τα μειονεκτήματα των διαφορετικών (συχνά χαμηλό) βαθμό απόδοσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλεργικές αντιδράσεις που αναπτύσσονται σε ασθενείς σχετικά με τα συστατικά.

τα σημάδια της ψωρίασης
 • Ναφταλάν, Ichthyol, δερματολογικές, με βάση την αλοιφή σε πίσσα — αντιφλεγμονώδες και αντισηπτικό. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πειραματική σκηνή της ψωρίασης, και μεγάλες περιοχές των βλαβών, ενώ άλλοι (για παράδειγμα, πίσσας άνθρακα αλοιφή) έχει μια ορισμένη επίδραση, έτσι ώστε να είναι δεν συνιστάται σε συνδυασμό με φωτοθεραπεία. Επιπλέον, η παρατεταμένη χρήση αυτών των φαρμάκων αυξάνει την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος. Παραδοσιακές αλοιφές έχουν μια ισχυρή μυρωδιά και μπορεί να λεκιάζει τα ρούχα, ως εκ τούτου, δεν είναι πολύ άνετο στη χρήση.
 • Ειδικά ουσιών που έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, και να προκαλέσει αυξημένη απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των ψωριασικές πλάκες. Μεταξύ των πιθανών παρενεργειών — ο κίνδυνος φλεγμονώδεις αντιδράσεις, αίσθημα καύσου και τη χρώση από το γύρω υγιές δέρμα (χρώση υγιές δέρμα και τα μαλλιά σε καφέ χρώμα).
 • Βοτανική (αλοιφές και κρέμες με βάση την αλόη, elecampane, φικαρία, φασκόμηλο και άλλα βότανα) έχουν αντι-φλεγμονώδεις και επουλωτικές επιδράσεις, εμποδίζουν την ανάπτυξη των λοιμώξεων του δέρματος. Βοήθεια στη θεραπεία της ψωρίασης, συμπληρώνοντας την επίδραση του πρωτογενούς θεραπείας.
 • Moisturizers (κρέμες και baby oil, καλλυντικά) είναι, επίσης, βοηθητικό στη θεραπεία της ψωρίασης και βοηθά στην καταπολέμηση της δερματικής ξηρότητας και σφίξιμο του δέρματος. Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φάρμακα για να ενισχύσει την επίδραση της θεραπείας.

Μη-ορμονικές κρέμες και αλοιφές, με μια έντονη θεραπευτική επίδραση: κλινικά αποδεδειγμένη

Θα πρέπει επίσης να επισημάνετε μια κατηγορία μη-ορμονικών φαρμάκων που αποδοτικότητα στην τοπική θεραπεία της ψωρίασης έχει επιβεβαιωθεί σε κλινικές δοκιμές. Σε αντίθεση με αλοιφές και κρέμες από την προηγούμενη ομάδα, ο μηχανισμός δράσης αυτών των φαρμάκων έχει μελετηθεί σε λεπτομέρεια. Έχουν ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα σε σχέση με ορμονικά προϊόντα σε σχέση με υψηλότερο προφίλ ασφάλειας. Ωστόσο, η επεξεργασία των στοιχείων αυτών θα πρέπει σαφώς να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσης και να γνωρίζει πιθανές αντενδείξεις.

 • Pimecrolimus έχει υψηλή αντι-φλεγμονώδη δράση. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σε περίπτωση βακτηριακή ή μυκητιασική δερματική εφαρμογή των ταμείων βάσει του pimecrolimus συνιστάται μόνο μετά από τη θεραπεία της λοίμωξης. Η ανεξέλεγκτη χρήση του pimecrolimus μπορεί να προκαλέσει τοπική ανοσοκαταστολή του δέρματος (τοπική καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος), αυξάνοντας τον κίνδυνο να συμμετάσχετε σε μια δευτερεύουσα μόλυνση στις πληγείσες περιοχές του δέρματος. Ως εκ τούτου, στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, pimecrolimus συνιστάται μόνο ως φαρμάκων "δεύτερης γραμμής" θεραπεία, που είναι, μόνο ελλείψει της επίδρασης από άλλα μέσα θεραπείας. Pimecrolimus είναι απαγορευμένες για χρήση από παιδιά μέχρι δύο ετών.
 • Το calcipotriol είναι ένα συνθετικό ανάλογο της βιταμίνης D3. Η δράση του βασίζεται στην αύξηση του επιπέδου του ασβεστίου στα κύτταρα του δέρματος, ομαλοποιεί το ποσοστό της διαίρεσής τους και να προωθεί την απορρόφηση του ψωριασικές πλάκες. Λόγω της calcipotriol είναι ορμονική θεραπεία (η οποία, μετά από μια σειρά από βιοχημικές αντιδράσεις μετατρέπεται στην ενεργή ορμονική μεταβολίτη του μεταβολισμού του ασβεστίου), υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση του. Ειδικότερα, η calcipotriol δεν ισχύει αν χάσετε περισσότερα από το 30% της επιφάνειας του δέρματος, λόγω του κινδύνου των υπερασβεστιαιμία. Το τελευταίο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή αρρυθμία και μυϊκές κράμπες. Δεν συνιστάται να εφαρμόζουν calcipotriol σε ευαίσθητες περιοχές του δέρματος (πρόσωπο, το λαιμό, πτυχώσεις). Σημαίνει ότι με βάση την εν λόγω δραστική ουσία έχει περιορισμούς ηλικίας. Της calcipotriol, επίσης, δεν είναι κατάλληλο ως βοηθητικό μέσο στην περίπτωση της επεξεργασίας των φωτοθεραπεία, επειδή στο πλαίσιο της δράσης της UV φως προκαλεί φωτοευαισθησία και οδηγεί στην ανάπτυξη των εγκαυμάτων δερμάτων.
 • Η πυριθειόνη ψευδαργύρου. Λόγω της αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της θεραπείας, φάρμακα για τη θεραπεία της ψωρίασης με βάση την εν λόγω δραστική ουσία μπορεί να αποδοθεί στις κατηγορίες "Χρυσή τομή". Ο ψευδάργυρος είναι μια βιολογική και φυσική θεραπεία για τη θεραπεία των ασθενειών του δέρματος. Η συγκέντρωσή της στο υγιές ανθρώπινο επιθήλιο είναι περίπου 20% της συνολικής περιεκτικότητας του σώματος, και την ανεπάρκεια του αυτό το πολύτιμο μέταλλο που συνοδεύεται από διάφορες βλάβες του δέρματος και διαταραχή της επούλωσης του τραύματος. Φάρμακα με τη δραστική ψευδάργυρος (zinc pyrithione) έχει ένα σύνολο από συγκεκριμένες ιδιότητες (αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή, αντιμυκητιασικά), για να βοηθήσει στη μείωση φαγούρα, την προώθηση της ανάπτυξης των ceramides (λιπίδια) στο δέρμα, που οδηγεί στην αποκατάσταση της λειτουργίας φραγμού. Εργαλεία πυριθειόνη του ψευδαργύρου ενεργοποιήσετε το έτσι-ονομάζεται απόπτωση (φυσικό προγραμματισμένο θάνατο) παθολογικά αλλαγμένα τα κύτταρα του δέρματος και των κυττάρων της φλεγμονής, με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιώντας τη φυσική ανανέωση των κυττάρων του δέρματος, μειώνοντας την απολέπιση και την εξάλειψη των ψωριασικές πλάκες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η δραστική ψευδάργυρος έχει μια ανάλογη ορμονικά προϊόντα αποτελεσματικότητα και το καλό προφίλ ασφάλειας, όπως είναι πρακτικά δεν απορροφάται από το δέρμα, δεν έχει ενοχλητική και επιζήμια επίδραση.

Αλοιφή ή κρέμα;

Πολλά από τα φάρμακα αυτά παράγονται σε μορφή αλοιφής και μια κρέμα. Πώς να επιλέξετε την πιο κατάλληλη μορφή;

 • Αλοιφές είναι πιο πυκνή και λιπαρή υφή, η οποία επιτρέπει στο φάρμακο να είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην επιφάνεια του δέρματος, ειδικά αν το βάλεις κάτω από τον επίδεσμο.
 • Η κρέμα έχει μια μαλακή υφή, εύκολο να εφαρμόσει και να απορροφηθεί πιο γρήγορα, έτσι ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί, αφήνοντας το δέρμα ανοιχτά, όχι τη χρήση τους επιδέσμους και να μην φοβάσαι να λεκιάζει τα ρούχα ή τα χέρια. Συνήθως, η κρέμα έχει μια ευχάριστη μυρωδιά, και αυτό είναι σημαντικό για την καθημερινή χρήση.
 • Σε αντίθεση με την αλοιφή, κρέμα, σε μικρότερο βαθμό, ερεθιστική, ώστε να είναι η καταλληλότερη για εφαρμογή στο πρόσωπο, η κάμψη των αρθρώσεων, οι περιοχές με υψηλή ευαισθησία. Επίσης αλοιφή δεν είναι κατάλληλο για εφαρμογή σε υγρές περιοχές του δέρματος που επηρεάζονται με υγρό απαλλαγή. Η κρέμα είναι με αυτή την έννοια πιο καθολική.
 • Παραδοσιακά, η αλοιφή της ψωρίασης παρουσιάζει ευρύτερο, ωστόσο, αυτή η ανισορροπία σταδιακά εξαφανίζεται — η αγορά εμφανίζεται όλο και περισσότερες νέες μορφές δοσολογίας με τη μορφή κρέμες, τζελ και τα αερολύματα που είναι βολικό στη χρήση και ιδιαίτερα κατάλληλο για εφαρμογή σε δυσπρόσιτες περιοχές (π. χ. τριχωτό της κεφαλής).
η θεραπεία της ψωρίασης

Ψάχνετε για μια ισορροπία μεταξύ τιμής και ποιότητας

Ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε τις πληροφορίες σε έναν πίνακα:

Ομάδα ναρκωτικών

Το ενεργό συστατικό

Δράση

Τους πιθανούς περιορισμούς και παρενέργειες

Ορμονική κρέμες και αλοιφές

Betamethasone

Έχουν αντι-φλεγμονώδη, αντι-αλλεργικός (συμπεριλαμβανομένων των αντι-φαγούρα) και αντι-οιδηματώδη δράση. Υδροκορτιζόνη, μεθυλπρεδνιζολόνη και άλλα εργαλεία, επίσης, έχουν μια συγκεκριμένη ενέργεια (συντριπτική τοπική ανοσία του δέρματος).

1. Δεν συνιστάται για χρήση μακράς διάρκειας (μεγαλύτερη των 5 ημερών) και συχνά. 2. Μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη των τοπικών επιπλοκών:

 • αποχρωματισμός και μεταβολικές διαταραχές στο δέρμα;
 • σύνδρομο;
 • η ανοσοκατασταλτική δράση μπορεί να οδηγήσει στην ένταξη της δευτεροβάθμιας λοίμωξη του δέρματος.
 • Αντενδείκνυται:
 • για χρήση σε περιοχές με ευαίσθητο δέρμα (πρόσωπο, το λαιμό, πτυχώσεις);
 • όταν μεγάλες περιοχές της βλάβης (περισσότερο από 30% του δέρματος).

Mometasone

Υδροκορτιζόνη

Γλυκοκορτικοειδών θεραπεία

Μεθυλπρεδνιζολόνη

Triamcinolone

Μη-ορμονικές παραδοσιακά μέσα

 • Το πετρέλαιο
 • Το θείο
 • Ichthyol
 • Το λίπος
 • Πίσσα

Έχουν αντιφλεγμονώδη και αντισηπτική δράση.

 • Έχει μια αρκετά χαμηλή αποδοτικότητα και καμία επίδραση στις βακτηριακές και μυκητιασικές παράγοντες (κατά τη συμμετοχή σε μια δευτερεύουσα μόλυνση του δέρματος).
 • Άβολα να ισχύει (εφαρμόζεται αρκετές φορές την ημέρα, συχνά κάτω από τον επίδεσμο, απαιτούν παρατεταμένη θεραπεία, λεκιάζει τα ρούχα και έχει μια δυσάρεστη οσμή).
 • Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και την ξηρότητα του δέρματος, και αλλεργικές αντιδράσεις.

Η ουσία που προκαλεί η δραστική απολέπιση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος:

 • dithranol
 • το θείο και σαλικυλικό οξύ

Προκαλέσει αυξημένη απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση.

Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονώδη αντίδραση, αίσθημα καύσου και τη χρώση από το γύρω υγιές δέρμα (χρώση υγιές δέρμα και τα μαλλιά σε καφέ χρώμα).

Μη-ορμονικά φάρμακα

Pimecrolimus

Διαθέτει αντι-φλεγμονώδη δράση.

 • Δεν συνιστάται σε περίπτωση βακτηριακές ή μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος.
 • Μπορεί να προκαλέσει τοπική ανοσοκαταστολή του δέρματος (μείωση της τοπικής ανοσίας).
 • Αντενδείκνυται σε παιδιά έως δύο ετών.

Της calcipotriol

Είναι ένα συνθετικό ανάλογο της βιταμίνης D3, προωθεί την απορρόφηση του ψωριασικές πλάκες.

 • Δεν συνιστάται:
 • για να εφαρμόσετε, αν χάσετε περισσότερα από το 30% της επιφάνειας του δέρματος, λόγω του κινδύνου υπερασβεστιαιμία;
 • ισχύει για τις ευαίσθητες περιοχές του δέρματος (πρόσωπο, το λαιμό, το διπλώνει, το τριχωτό της κεφαλής);
 • σε συνδυασμό με τη μέθοδο της φωτοθεραπείας σε σχέση με τον κίνδυνο από τη λήψη εγκαύματα στο δέρμα.
 • Αντενδείκνυται για τους ασθενείς κάτω από την ηλικία των έξι.

Zinc pyrithione

Έχει μια σύνθετη δράση:

 • αντι-φλεγμονώδη;
 • φάρμακα;
 • προστασία έναντι της λοίμωξης;
 • ενεργοποιώντας τη φυσική ανανέωση των κυττάρων του επιθηλίου για την εξάλειψη ψωριασικές πλάκες;
 • η αποκατάσταση της λειτουργίας φραγμού του δέρματος.
 • Έχει ένα υψηλό προφίλ ασφάλειας.
 • Δεν έχει περιορισμούς σχετικά με τη διάρκεια χρήσης και την περιοχή εφαρμογής.
 • Δεν έχει παρενέργειες (εκτός από την ατομική δυσανεξία).
 • Εγκεκριμένο για τη χρήση παιδιών με ένα έτος.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια, ώστε κάθε ασθενής είναι σημαντικό να βρεθεί η καλύτερη λύση, που συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα και χαμηλό ανεπιθύμητες ενέργειες (και, κατά προτίμηση, σε λογική τιμή). Και να θυμάστε: πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε εργαλείο, διαβάστε τις οδηγίες, όλες τις πιθανές αντενδείξεις και παρενέργειες, και επίσης, να είστε βέβαιος να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα χωρίς τραυματισμούς.

αλοιφή κατά της ψωρίασης

Η έγκαιρη θεραπεία της ψωρίασης είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. Να θυμάστε ότι όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να θεραπεύσει την ψωρίαση, το λιγότερο πιθανό ότι θα πρέπει να καταφύγουμε σε "βαρύ πυροβολικό" — ορμονικές μεθόδους.