Η ψωρίαση, η θεραπεία στο σπίτι διορθωτικά μέτρα λαϊκά

Όπως γνωρίζετε, η ψωρίαση είναι αρκετά δύσκολο θεραπεύσιμη, αλλά είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν στο σπίτι. Ποιες μέθοδοι θεραπείας για αυτή την προσέγγιση είναι αν οι άνθρωποι είναι συνταγές;

θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι

Κανόνες θεραπεία

Πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση στο σπίτι σας για πάντα; Δυστυχώς, για να απαλλαγούμε οριστικά από την ασθένεια είναι αδύνατο, δεδομένου ότι έχει χρόνιο χαρακτήρα, αλλά, παρατηρώντας μια σειρά από κανόνες, είναι δυνατόν να εισαγάγει την ασθένεια σε ύφεση:

 1. Θα πρέπει να τρώτε σωστά. Καμία θεραπεία δεν θα είναι σε θέση να δώσει το κατάλληλο αποτέλεσμα, αν ο ασθενής θα φάνε τρόφιμα που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της νόσου.
 2. Φροντίδα του δέρματος. Η επιδερμίδα επηρεάζεται από αυτή την ασθένεια, απαιτεί την πιο απαλή φροντίδα, η οποία απαγορεύει την επίδραση ακατέργαστων washcloths και πλύσιμο τακτικό καθαρισμό.
 3. Πρέπει να προστατεύσει το δέρμα από την έκθεση σε άμεση ακτίνες UV, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα και να επιδεινώσει την κατάσταση.
 4. Αποφύγετε το στρες, επειδή το νευρικό κατάσταση, να αυξήσει τον κίνδυνο επιδείνωση της νόσου.
 5. Τα ρούχα είναι καλύτερο να φορούν φυσικά υφάσματα που αφήνουν πολύ αέρα. Θα πρέπει να αλλάζουν συχνά τα σεντόνια.
 6. Εργασία με χημικές ουσίες οικιακής χρήσης, πρέπει να προστατεύετε τα χέρια σας γάντια και πρέπει να φροντίσουμε να μην εισπνέετε αναθυμιάσεις χημικών.
 7. Θα πρέπει συχνά να ενυδατώνει το δέρμα με ουδέτερο τρόπο.

Αυτοί οι βασικοί κανόνες θα βελτιώσει αισθητά την κατάσταση του ασθενή, να μειώσει τον κίνδυνο εξέλιξης της παθολογίας. Ωστόσο, όλα αυτά τα βήματα δεν είναι αρκετά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εξάνθημα του δέρματος και να επιτευχθεί μια σταθερή περίοδο της άφεσης.

Διορθωτικά μέτρα για εξωτερική χρήση

Η πιο κοινή μέθοδος για την θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι είναι η χρήση των διορθωτικά μέτρα λαϊκά. Αυτές οι μέθοδοι είναι αρκετά αποτελεσματική και δεν απαιτούν σημαντικές οικονομικές δαπάνες.

Μπάνιο

Θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι περιλαμβάνει την πρόσληψη ιαματικά λουτρά, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, εάν η νόσος καταλαμβάνει μια σημαντική έκταση της επιφάνειας του δέρματος. Μπορείτε να επισημάνετε πιο διαδεδομένες συνταγές.

Σόδα

Πρώτον, είναι απαραίτητο να χύσει το νερό άνετα για τη θερμοκρασία του σώματος και να ρίχνουμε όλο το κουτί με μαγειρική σόδα. Η συνεδρία θα πρέπει να περάσουν όχι περισσότερο από 30 λεπτά. Θα πρέπει να διενεργήσουν τη διαδικασία καθημερινά, μετά το μπάνιο, λίπανση του δέρματος με το ελαιόλαδο.

Το άμυλο

Πρώτα θα πρέπει να προετοιμάσει τις πατάτες, τρίβονται σε χοντρό τρίφτη. Οι κόνδυλοι πρέπει να είναι υγρό. Η προκύπτουσα υδαρούς είναι, ρίξτε 1 λίτρο νερό. Πολύ μαγείρεμα μέχρι να βράσει, στη συνέχεια, στραγγίζετε το ζωμό και προσθέστε το νερό. Η διάρκεια της διαδικασίας δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά. Να επαναλάβω, είναι η περίοδος για 14 ημέρες με μια μέρα διάστημα.

Κωνοφόρων

Για την προετοιμασία θα πρέπει να συλλέγουν 100 g του πεύκου βελόνες και ρίχνουμε μισό λίτρο βραστό νερό. Αφήστε το για 60 λεπτά και προσθέτουμε το στραγγιστό έγχυση στο νερό του μπάνιου. Παρόμοια διαδικασία θα πρέπει να εκτελείται καθημερινά για 20 ημέρες. Το εργαλείο είναι καλά ανακουφίζει από τη φλεγμονή και απολυμαίνει το ανώτερο στρώμα του χορίου.

Νέφτι

νέφτι λουτρά

Πρέπει να αναμιγνύεται 0.75 g σαλικυλικού οξέος με μισό λίτρο μόλις βράσει το νερό, προσθέστε 40 γρ τριμμένο ουδέτερο σαπούνι και 0,5 kg νέφτι. Στο μπάνιο είναι απαραίτητο για να προσθέσετε από 15 έως 50 ml. Η διαδικασία γίνεται όχι περισσότερο από 20 λεπτά, ο αριθμός των συνεδριών είναι 20.

Βάσει του μύκητα

Θα πρέπει να κάνετε μια έγχυση των 200 g συνθλίβονται μύκητα σημύδα, Bay πρώτων μία και μισή λίτρα ζεστό νερό. Αφήστε το για τρεις ώρες. Στο μπάνιο προστίθεται στις ήδη τεταμένες από την έγχυση. Η διαδικασία πρέπει να είναι 20 λεπτά. Το μάθημα περιλαμβάνει 5 συνεδρίες.

Αλάτι

Είναι καλύτερα να πάρετε το αλάτι από τη Νεκρά θάλασσα, είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία απαραίτητα για το κατεστραμμένο δέρμα. Να διαλυθεί στο νερό μισό κιλό της ουσίας και να κάνουν ένα μπάνιο, βυθισμένο στο ύψος του στήθους. Είναι αδύνατο να κρατήσει μια συνεδρίαση περισσότερο από 20 λεπτά. Επίσης, δεν εφαρμόζονται σε αυτή τη μέθοδο στην οξεία φάση της νόσου.

Κομπρέσες

Στη θεραπεία της ψωρίασης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συμπιέζει ότι είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστούν στο σπίτι:

 1. Σόδα. Για την παραγωγή τους, θα πρέπει να ανακατεύουμε το ανθρακικό νάτριο με βραστό νερό για να κάνει μια παχιά συνέπεια. Αυτή η μάζα είναι επάνω για τις βλάβες και τυλιγμένη με το ύφασμα στο δέρμα σε αυτό το μέρος, καλά θερμαίνεται. Το μείγμα πρέπει να διατηρούνται μέχρι την πλήρη ψύξη.
 2. Πίσσα. Θα πρέπει να ζεσταθεί λίγο σημύδα ή juniper πίσσα. Αυτό το μίγμα να λιπαίνετε το ψωριασικές πλάκες, περιμένετε για την πλήρη ψύξη του μείγματος. Μετά το εργαλείο πρέπει να πλένονται = σαπούνι με πίσσα.
 3. Η πρόπολη. Θα πρέπει να αναμείξτε 1 μέρος πρόπολη, και 10 μέρη του βαζελίνη. Το μείγμα θα πρέπει να θερμαίνεται σε μια άνετη θερμοκρασία, και εφαρμόζεται σε κατεστραμμένο δέρμα, τυλιγμένα σε μεμβράνη. Αφήστε το για 20 λεπτά. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 60 έως 90 ημέρες.
 4. Το πετρέλαιο. Κατάλληλο για την καταπολέμηση της ψωρίασης στο τριχωτό μέρος του δέρματος. Θα πρέπει να ανακατεύουμε 15 ml του λιναριού και το λάδι κολλιτσίδα, προσθέστε στο μείγμα 5 ml
 5. Απόσπασμα από τα φυτά. Το μείγμα θερμαίνεται σε υδατόλουτρο και εφαρμόζεται για τον χωρισμό. Τυλίξτε το κεφάλι με μεμβράνη και το τυλίγουμε. Είναι απαραίτητο να κρατήσετε το όχημα για τουλάχιστον δύο ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετε με σαμπουάν. Η διαδικασία εκτελείται καθημερινά για 3 ημέρες.

Αλοιφή

Μεταξύ των λαϊκών ένδικα μέσα, τα οποία είναι εύκολο στη χρήση στο σπίτι, μπορείτε να επιλέξετε την αλοιφή της ψωρίασης. Διαφέρουν ως προς τη σύνθεση τους και το φάσμα δράσης. Είναι δυνατόν να ορίσει μερικές από τις δημοφιλείς συνταγές:

 1. Με βάση την πίσσα. Θα πρέπει να λάβει 20 ml birch πίσσα, και να το συνδέσετε με 10 ml ελαιόλαδο και 10 ml μέλι. Στο μείγμα, ανακατεύουμε με 10 γρ. κερί μέλισσας και το ίδιο το θείο. Ολόκληρη η μάζα του να είναι θερμαινόμενη, ανακατεύοντας συνεχώς με τη σύνθεση. Εφαρμόζεται απευθείας σε ψωριασικές πλάκες.
 2. Με βάση τα αυγά. Θα πρέπει να πάρετε 2 αυγά από τα κοτόπουλα και να τα ρίξουμε μαζί με το ανεπεξέργαστο φυτικό λάδι. Μετά από αυτό, το μείγμα πρέπει να ρίχνουμε 1 ml ξίδι. Εφαρμόστε μετά το ντους του.
 3. Αλοιφή με πρόπολη. Θα πρέπει να ανακατεύουμε 200 γραμμάρια ποιότητας βούτυρο 10 γρ. πρόπολη. Αυτό το μίγμα θα πρέπει να θερμαίνεται σε μια κατσαρόλα σμάλτο, ανακατεύοντας συνεχώς. Η θερμότητα είναι απαραίτητη για να αποκτήσετε μια ομοιογενή μάζα. Καλύτερο αλοιφή για την αντιμετώπιση της νόσου, η οποία είναι με τα πόδια.
 4. Με βάση τα βότανα. Σε κεραμικά ή πηλό, κονίαμα θα πρέπει να τοποθετηθεί 20 g φικαρία και St. john's wort και ρίξτε λίγες σταγόνες από φυτικά έλαια. Η σύνθεση προσθήκη 5 g πρόπολης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό ΤΡΊΨΙΜΟ για να σχηματίσουν ένα πηλού, η οποία πρέπει να εφαρμόζεται για τις βλάβες για ένα τέταρτο της ώρας.
 5. Από λέπια ψαριού. Για την κατασκευή εργαλείων, ξηρά λέπια ψαριού και το άλεσμα σε ένα μύλο του καφέ σε σκόνη. Αυτό το εργαλείο πρέπει να συνδυάζεται με λάδι από το συκώτι μπακαλιάρου μέχρι μια παχιά μάζα. Εφαρμόζεται το προϊόν δύο φορές την ημέρα για μισή ώρα.

Αλοιφή, σπιτικό, ισχύουν μόνο σε καθαρό δέρμα, πριν το πλύσιμο των χεριών.

Gadgets

κομπρέσες

Θεραπεία των λαϊκών ένδικα μέσα μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας λοσιόν. Συνταγές σημαίνει ότι είναι αρκετά απλή:

 1. Λοσιόν με φικαρία. Θα πρέπει να πάρετε 40 g συνθλίβονται ρίζες της φικαρία και ρίχνουμε 0.4 λίτρα νερού. Σημαίνει φέρτε σε βρασμό και το αφήνουμε για μισή ώρα. Σκουπίστε βλάβες η προκύπτουσα σύνθεση, τρεις φορές την ημέρα.
 2. Με βάση τα βότανα και το γάλα. Θα πρέπει να κόψουν 10 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα σταφυλιών και όπως αλέθουμε πολύ σπόρου λιναριού. Επίσης πρέπει να προσθέσετε 10 g φρέσκα φύλλα του κολλιτσίδα. Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να τοποθετούνται σε 100 ml γάλα. Η σύνθεση θα πρέπει να φέρεται σε βρασμό και βράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Δροσερό και να κάνει λοσιόν για πριν τον ύπνο.
 3. Βοτανικό λοσιόν. Είναι αναγκαίο να ληφθούν 10 g motherwort, χαμομήλι. Προσθέστε την ίδια ποσότητα καλέντουλα. Τα υλικά, ρίχνουμε μισό λίτρο βραστό νερό. Να αφήσει το όχημα για μισή ώρα. Σε αυτό το μέρος θα πρέπει να υγράνετε το πανί και ισχύουν για την πληγείσα μέρη.

Αυτά τα εργαλεία είναι καλά, ανακουφίζει από τον κνησμό και να διευκολύνει την ταχύτερη αποκατάσταση του κατεστραμμένου δομή του χορίου.

Εργαλεία για την από του στόματος χορήγηση

Λαϊκές θεραπείες περιλαμβάνουν επίσης συνταγές για την πρόσληψη, η οποία είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη θεραπεία της ψωρίασης. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν το σώμα ως σύνολο.

Decoctions

Να προσπαθήσουμε να απαλλαγούμε από ψωρίαση, χρησιμοποιώντας την προετοιμασία ιατρική βότανα:

 1. Βάσει της Δάφνης. Θα πρέπει να πάρετε 20 μέτρια φύλλα Δάφνης και να συντρίψει τους, στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό λίτρα κρύο νερό. Σύνθεση βάζουν στη φωτιά και βράζουμε για λίγα λεπτά. Ποτό πριν από τα γεύματα για 100 ml. Αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διότι προκαλεί αιμορραγία.
 2. Κολλιτσίδα και πικραλίδα. Θα πρέπει να τρίβουμε την ρίζα κολλιτσίδα και πικραλίδα. Θα πρέπει να πάρετε 40 g της πρώτης ύλης, η οποία είναι να ρίχνουμε 250 ml βραστό νερό. Βάλτε στη φωτιά να βράσει για λίγα λεπτά. Ένα αφέψημα πάρτε 100 ml μεταξύ των γευμάτων.
 3. Χαμομήλι και διαδοχή. Είναι αναγκαίο να ληφθούν 15 γραμμάρια αποξηραμένα χαμομήλι φαρμακείο και διαδοχή. Το μείγμα ρίχνουμε το ζεστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το ζωμό, θα χρειαστείτε 5 λεπτά για να γρασίδι έδωσε όλα τα θρεπτικά συστατικά. Μόλις στο εσωτερικό πάρτε 10 ml πριν από τα γεύματα.
 4. Από τη συλλογή των βοτάνων. Θα πρέπει να πάρετε 10 γραμμάρια αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας, χαμομηλιού άνθη. Προσθέστε 10 γραμμάρια ρίζα γλυκόριζα. Όλο αυτό το ρίχνουμε 250 ml νερό και στη συνέχεια το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Το αφέψημα μπορεί να είναι μεθυσμένος και 10 ml μεταξύ των γευμάτων.

Τα βότανα που περιλαμβάνονται στη συνταγή ζωμό, μπορείτε εύκολα να βρείτε σε ένα φαρμακείο, και, επίσης, η εποχή για να συγκεντρώσει όλα τα συστατικά της χώρας.

Εγχύσεις

Στην αρχική θεραπεία της ψωρίασης είναι συχνά χρησιμοποιείται από φαρμακευτικές εγχύσεις:

 1. Με βάση το κριθάρι. Είναι απαραίτητο να πάρω 20 γρ βύνη κριθαριού και ρίχνουμε πρώτες ύλες σε ένα λίτρο βραστό νερό. Το αφήνουμε για 4-5 ώρες, είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμός. Πρέπει να στέλεχος και ποτό όλη την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να πίνετε την πλήρη όγκος της έγχυσης. Μπορείτε να πιείτε, προσθέτουμε 5 g του μελιού.
 2. Από τη συλλογή των βοτάνων. Θα πρέπει να πάρετε ίσα μέρη άνθη του χαμομηλιού και του St. john's wort, να προσθέσετε σε αυτά το μισό μέρος των μούρων φύλλα. Πρώτες ύλες, ρίχνουμε 250-300 ml μόνο βραστό νερό και εμποτίζουν για 45 λεπτά. Έγχυση αγωγών μετά την πλήρη ψύξη. Σημαίνει ότι θα πρέπει να πίνετε 100 ml τρεις φορές την ημέρα.
 3. Βάσει του λυκίσκου, και γλυκόριζα ρίζα. Θα πρέπει να λάβει τρία μέρη του ρίζα γλυκόριζα και ένα μέρος κώνους λυκίσκου. 20 g το μείγμα ρίχνουμε μισό λίτρο νερό. Να αφήσει το όχημα για 12 ώρες. Η διοίκηση της έγχυσης διαρκεί από έξι μήνες έως ένα έτος.

Τα πάντα στη διατροφή μπορείτε να προσθέσετε καταπραϋντικό τσάι από βότανα, όπως το χαμομήλι ή μελισσόχορτο. Από νευρικότητα συχνά να οδηγήσει σε έξαρση της ψωρίασης, και δερματικό εξάνθημα με κνησμό – ύπνου, φυσικά ηρεμιστικά θα σας ωφελήσει μόνο.

Το πετρέλαιο

Έλαια είναι μια αποθήκη των βιταμινών και πολύτιμων ιχνοστοιχείων για εσωτερική χρήση μπορεί να επιταχύνει την έναρξη της ύφεσης. Κυρίως χρησιμοποιεί τους ακόλουθους τύπους:

 1. Λινό. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε 5 ml δύο φορές την ημέρα. Η ουσία έχει μια κατευναστική επίδραση και να βελτιώνει τις μεταβολικές διεργασίες.
 2. Το ιπποφαές. Θα πάρει 4 ml 2-3 φορές την ημέρα. Το μάθημα είναι αρκετά μεγάλο – περίπου έξι μήνες. Το προϊόν ενεργά καθαρίζει το σώμα και ανακουφίζει από τη φλεγμονή.
 3. Κάνναβη. Πρέπει να πίνετε το προϊόν σε 20 ml μία φορά την ημέρα. Θεραπεία για την τακτική χρήση μπορεί να εξαλείψει τα δυσάρεστα συμπτώματα της ψωρίασης σε δύο εβδομάδες.

Αυτές οι συνταγές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πρόληψης. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα αιθέρια έλαια, θα προκαλέσει ερεθισμό ή αλλεργική αντίδραση στο δέρμα, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση μιας άλλης πλάκας.

Σημαντικό! Παρά το γεγονός ότι όλα τα ταμεία είναι εντελώς φυσικής προέλευσης, πολλά από τα συστατικά του έχουν περιορισμούς στην χρήση.

Ο χυμός από σέλινο

λοσιόν

Το σέλινο είναι μια πηγή χρήσιμων για την επιδερμίδα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες. Ένα λαχανικό έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει το εμπόδιο συστήματα του σώματος. Ιδιαίτερα χρήσιμο στην ψωρίαση για να κάνει το χυμό από το πράσινο μέρος. Το ποτό που χρειάζεται το πρωί με άδειο στομάχι για να επιτευχθούν ορατά αποτελέσματα.

Πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση στο σπίτι; Εργασίας σχετικά με το θέμα αυτό, οι ασθενείς που φοβούνται συνθετικών φαρμάκων. Παραδοσιακή ιατρική είναι πολύ αποτελεσματικά σκευάσματα που μπορεί να διευκολύνει τα συμπτώματα της νόσου και να επιταχύνουν την ύφεση. Επιπλέον, ορισμένες από τις μεθόδους που μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από την παραδοσιακή ιατρική.

01.10.2018