Μπορείτε να εντοπίσετε εξαφανίζονται μετά τη θεραπεία της ψωρίασης;

Το σημείο είναι το κύριο σύμπτωμα της ψωρίασης. Το σημείο είναι το πιο σημαντικό σύμπτωμα που έχει διαγνωστεί με την ασθένεια αυτή. Και τέλος, το spot είναι κάτι που μπορεί να γίνει αιτία ανησυχίας για το υπόλοιπο της ζωής σου, ακόμη και μετά την ψωρίαση πάει σε ύφεση.

Η ουσία και τα σημάδια της ψωρίασης

Το λεκέ ψωρίαση παρατηρείται στο 80% των πάσχουν από αυτή την ασθένεια οι άνθρωποι. Τον εντοπισμό των κηλίδων μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο της ψωρίασης, και τα αίτια της νόσου.

Αν και αυτή η ασθένεια είναι γνωστή στην ανθρωπότητα για εκατοντάδες χρόνια, η αιτιολογία δεν είναι αλάνθαστη. Φυσικά, ο αγώνας με τον περιπλέκεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει η πρακτική δυνατότητα να καταργήσετε την αιτία της νόσου.

Ψωρίαση

Πιθανές αιτίες της ψωρίασης

Παρ ' όλα αυτά, ακόμη και στα πρώτα χρόνια του δέκατου ένατου αιώνα, ο Βρετανός γιατρός Ρόμπερτ Willan μαζί με μια ομάδα μαθητών του ήταν σε θέση να περιγράψει τα συμπτώματα της νόσου. Στο μέλλον, με τη συμμετοχή της Αυστρίας και της γερμανίας δερματολόγους, κατάφερε να δημιουργήσει τις γενετικές ρίζες της νόσου.

Έρευνα οι γιατροί έδειξαν μια άμεση σχέση της ψωρίασης με μειωμένη λειτουργίες των εσωτερικών οργάνων. Όπως αποδείχθηκε, αυτές οι μη φυσιολογικές διαταραχές που εμφανίζονται συχνά σε κυτταρικό επίπεδο.

Στην ίδια την ασθένεια, όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των μελετών, έχει μια γενετική προδιάθεση.

Η αιτιολογία της ψωρίασης έχουν πολύ ερευνηθεί στον εικοστό αιώνα, όταν ανακαλύφθηκε ισχυρές ενδείξεις της παρουσίας των αιτιών της νόσου ανοσολογικοί παράγοντες και την επίδραση των διαταραχών σε μεταβολικές διεργασίες.

Προς το παρόν αυτή η ασθένεια επηρεάζει πάνω από το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού. Και αυτό είναι μια ανησυχία των εκπροσώπων της επίσημης ιατρικής. Αυτή η τάση και η δυναμική της νόσου εκδηλώσεις κίνητρα από την ιατρική έρευνα θεσμικά όργανα να συνεχίσουν την έρευνα για τα αίτια και αποτελεσματικές μεθόδους επιρροής. Δημιουργήθηκε μια ειδική διεθνή Ένωση, φέρνοντας μαζί τους δερματολόγους που ασχολούνται με θέματα της ασθένειας, από 35 Μέλη.

Έτσι, ο αριθμός των σχετικών και επιστημονικά τεκμηριωμένες (αν και όχι πάντα αποδεδειγμένη) προκαλεί μια ασθένεια που ονομάζεται:

 • γενετική προδιάθεση του σώματος;
 • ο κληρονομικός παράγοντας;
 • παθολογία του συστήματος, του μεταβολισμού,
 • αστοχίες στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με κάποιο βαθμό καταδίκη από ορισμένους γιατρούς ως ένας άλλος λόγος που αναφέρεται προβλήματα με το νευρικό σύστημα και συναισθηματική κατάσταση. Συχνές άγχος, καταθλιπτικά συμπτώματα, άγχος ευερεθιστότητα μπορεί θεωρητικά να χρησιμεύσει ως πηγή της ψωρίασης. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν αυτή η θεωρία δεν λάβετε επιβεβαίωση στο μέλλον, το άγχος και ψυχολογικές πτυχές, είναι αδύνατο να το αφαιρέσετε - είναι απολύτως βέβαιο ότι οι παράγοντες αυτοί μπορεί να είναι προκλητική, αν ήδη υπάρχουσα ασθένεια, και είναι σε θέση να επηρεάσουν την εξέλιξη της.

Ως εκλυτικοί παράγοντες είναι συχνά αναφέρεται ως μολυσματικούς παράγοντες - ιούς και βακτήρια, καθώς και τις κλιματικές συνθήκες. Η παρατεταμένη έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία (για παράδειγμα, το συνηθισμένο ηλιακό φως) σημειώνει επίσης τα επεισόδια των εξάρσεων των βλαβών του δέρματος.

Σχετικά ανοσοποιητικό θεωρία για την προέλευση της ασθένειας διαφωνώ στο περιβάλλον των γιατρών, η οποία δεν είναι η λύση. Είναι παρατηρήσει ότι τα συμπτώματα αρχίζουν να εκδηλώνονται σε αυξημένη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Εν τω μεταξύ, μετά από αυτό το μοτίβο, η ψωρίαση δεν πρέπει να εκδηλώνεται σε αυτούς που υποφέρουν από την ανεπαρκή δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικότερα, αυτό το πρότυπο παρατηρείται σε ασθενείς με AIDS και HIV οροθετικούς ανθρώπους. Ωστόσο, είναι επίσης επιρρεπείς σε ασθένειες που προκάλεσε αυτό το ιατρικό παράδοξο.

Σημείο

Σημείο στην ψωρίαση και άλλα συμπτώματα

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, τα σημεία είναι το κύριο σύμπτωμα με βάση την οποία ο γιατρός μπορεί να θέσει τη διάγνωση. Κατά την κλινική εξέταση, ο δερματολόγος εφιστά την προσοχή της φύσης της βλάβης του δέρματος, εξάνθημα ή την απουσία της, την εντόπιση της βλάβης και άλλα σημάδια.

Αλλά πριν να εξοικειωθούν με τα συμπτώματα που εκδηλώνονται με τη μορφή κηλίδων, είναι σημαντικό να μάθετε σχετικά με άλλες ενδείξεις της νόσου. Συχνά δεν είναι τόσο αισθητή, και μερικές φορές μπορεί να ανιχνευθεί μόνο μέσω εργαστηριακών εξετάσεων.

Σάμη σημεία της ψωρίασης είναι δύσκολο να συγχέεται με παρόμοια χαρακτηριστικά και σε άλλες δερματολογικές παθήσεις. Ωστόσο, η πιθανότητα του λάθους δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ειδικά στο αρχικό στάδιο, όταν τα σημεία είναι μόλις τώρα αρχίζουν να αναδύονται, και ακόμη σχηματιστεί το εξάνθημα.

Κοινά συμπτώματα

Η πρόοδος της ψωρίασης δεν ξεκινά με το σχηματισμό των βλαβών. Η διαδικασία αυτή προηγείται της κατάθλιψης του ασθενούς, έλλειψη ενέργειας, χαμηλή αντίσταση του σώματος. Ως αποτέλεσμα, το πρώτο σχέδιο μπορεί να πάει έξω για τα σημάδια της δευτεροβάθμιας ασθένεια που εμφανίζεται στο φόντο της μείωσης της δραστηριότητας του ανοσοποιητικού σώμα.

Συχνά αυτό εκδηλώνεται με παρατεταμένη πυρετό, αλλαγές στις φυσιολογικές παραμέτρους πίεση, το σφυγμό, τον ρυθμό αναπνοής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχει βήχας, δυσκολία στην αναπνοή.

Ωστόσο, μπορεί να δείχνουν σημάδια ψυχολογικών διαταραχών, σοβαρό άγχος ή κατάθλιψη και η κατάθλιψη. Επιδεινώνει αυτά τα σημάδια είναι το σχηματισμό των βλαβών. Ακόμη και η εμφάνισή τους προκαλεί στρες, ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους.

Σημάδια της εξέλιξης της νόσου

Ήδη κατά τις πρώτες ημέρες της ανάπτυξης της νόσου εκδηλώνονται τα χαρακτηριστικά συμπτώματα - σημεία:

 1. Είναι το πρώτο απαλό ροζ, συχνά σαφή όρια. Αρχικά, οι βλάβες είναι ορατές οντότητες με τη μορφή βλατίδες.
 2. Στη συνέχεια, η κλινική εικόνα έχει τροποποιηθεί, ειδικά αν εγκαίρως δεν ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη των σημείων και της ίδιας της νόσου.
 3. Οι βλάβες σταδιακά κοκκινίζει ακόμη περισσότερο, αποκτώντας με την πάροδο του χρόνου ένα σκούρο καφέ απόχρωση.
 4. Όπου οι βλάβες γίνονται ορατά εκπαίδευση - βλατιδώδες, που περιέχουν μια μικρή ποσότητα διαυγούς υγρού.
 5. Ταυτόχρονα, σε αυτό το στάδιο, αρχίζουν να προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα όπως φαγούρα και πόνος. Από το ξύσιμο την πληγείσα περιοχή της εστίας παίρνει τη μορφή του στεατικού σημεία.
 6. Στην επόμενη φάση, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει σε 1-2 ημέρες, ανέφερε το σχηματισμό των νεκρωτικές πλάκες που προκύπτουν από νέκρωση του το ανώτερο στρώμα του δέρματος.
 7. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και μέχρι την πλήρη ύφεση του το δέρμα είναι η απολέπιση του το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων, το ξεφλούδισμα, το σχηματισμό νέων βλατίδες και την εξέλιξη της βλάβης.

Οι ίδιοι οι βλατίδες, κατά την πρώτη δυσδιάκριτα, σταδιακά να αυξηθεί το μέγεθος των 15-20 χιλ., που υψώνεται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Και μέσα σε αυτούς αρχίζει η μετατροπή του εξιδρωματικό υγρό. Είναι σε λίγες μέρες γίνεται θολό και αρχίζει να σπάσει μέσα από το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων.

Αυτό το μοτίβο προκαλεί η καταθλιπτική κατάσταση του ασθενούς, η οποία, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι η κατακρήμνιση παράγοντας της νόσου. Έτσι σχηματίζεται ένα φαύλο κύκλο στον οποίο τα συμπτώματα που προκαλούν αιτιολογικός παράγοντας, και η νόσος συνεχίζει να εξελίσσεται.

Την περίοδο της άφεσης

Με την έγκαιρη θεραπεία των κηλίδων μετά την ψωρίαση μειώνεται σταδιακά. Ταυτόχρονα με την βλάβες μείωση στο μέγεθος και βλατίδες - η διάμετρος είναι μειωμένη, σε σύγκριση με το ύψος με το επίπεδο του δέρματος και στη συνέχεια σταδιακά εξαφανίζονται.

Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από τα σημεία μετά την ψωρίαση. Αυτοί, ως μια ενοχλητική υπενθύμιση από μια ανίατη ασθένεια, να παραμείνει στο σώμα του άρρωστο άτομο. Και δεν εξαφανίζονται, ακόμα και μετά τη διαγραφή.

Εν τω μεταξύ, η φύση των κηλίδων έχει αλλάξει. Τα όρια τους παραμένουν καθαρά. Αλλά χρώση ροζ ή Βυσσινί χρώμα είναι αισθητά μειωμένη. Εμφανίζεται μια χλωμή σκιά, καθιστώντας τα σημεία μετά την ψωρίαση είναι λιγότερο αισθητή.

Από μόνες τους, αυτοί οι σχηματισμοί δεν προκαλούν άγχος στον ασθενή. Κατά τη διάρκεια της άφεσης είναι πόνος, φαγούρα και άλλα δυσάρεστα συναισθήματα. Αλλά η εμφάνιση της εν λόγω σημεία μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στην ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση. Ειδικά αν οι βλάβες έχουν σχηματιστεί για τα ορατά μέρη του σώματος.

Για να επαναφέρετε το φυσικό χρώμα του δέρματος σχεδόν αδύνατη. Η αιτία για τις φυσιολογικές διεργασίες που συμβαίνουν στο σώμα του ασθενούς με ψωρίαση. Το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει ειδικές ορμόνες, τα αντισώματα και τα κύτταρα του αίματος, είναι ενεργά αντίθετες με την ανάπτυξη των κυττάρων χρωστική ουσία. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια απώλεια των κυττάρων και το σώμα είναι όλο τσέπες στερούνται το φυσικό τους χρωματισμό.

Ψωρίαση στα χέρια

Πώς να ασχοληθεί με λεκέδες μετά την ύφεση της ψωρίασης

Οι δερματολόγοι συνιστούν να μην γίνεται κατάχρηση ελάχιστα γνωστές μεθόδους για την εξάλειψη κηλίδων μετά από ψωρίαση, που αφθονούν στη λαϊκή ιατρική. Αδικαιολόγητη και ανεξέλεγκτη χρήση τέτοιων εργαλείων μπορεί να προκαλέσει μια υποτροπή και εξέλιξη της νόσου.

Δεν αξίζει ως ένα μέσο για να καλύψει τη χρήση του φυσικού ή τεχνητού μαυρίσματος - οι υπεριώδεις ακτίνες που προέρχονται από τον ήλιο ή το UV λαμπτήρες σε ανεξέλεγκτες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει βλάβη και να προκαλέσει επαναλαμβανόμενα επεισόδια της νόσου.

Την ίδια στιγμή, η ακτινοβολία UV μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο θεραπείας, αλλά υπόκειται σε μέτρια δοσολογία.

Η συχνή έκθεση στον ήλιο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική κρέμα με UV προστασία όχι λιγότερο από 20 SPF. Σε κάποιο βαθμό την αποτελεσματικότητα καταδεικνύει το καστορέλαιο θα πρέπει να χρησιμοποιείται δύο φορές την ημέρα.

Ορισμένα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν χρησιμοποιείτε το σαλικυλικό αλοιφή, σαλικυλικό επικόλληση με τον ψευδάργυρο. Αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όπως κατευθύνεται από το γιατρό σας. Το αποτέλεσμα της αφαίρεσης σημείων είναι ένδειξη για την εξωτερική χρήση των πίσσα και προϊόντα για τη βάση, ναφθαλίνη αλοιφή.

Αν δεν είναι αντίθετη προς το καθεστώς της θεραπείας και τα αίτια της υποτροπής, να εξαλείψει τις επιπτώσεις της ψωρίασης σε μπαλώματα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χυμός αγγουριού με υπεροξείδιο του υδρογόνου, η Apple ξίδι μηλίτη (βοηθά κατά την Αντιμετώπιση προβλημάτων μπλε κηλίδες μετά από ψωρίαση). Επίσης, σχετικά με τη σύσταση του δερματολόγου, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα βάμμα από marshmallow, ραβέντι ρίζα. Με την ήττα της μεγάλες περιοχές του σώματος επιτρέπεται μια χειρουργική διαδικασία που αφαιρεί τους λεκέδες.

Όλα τα εργαλεία και τις διαδικασίες που πρέπει να χρησιμοποιείται υπό την επίβλεψη ενός γιατρού για να σημείων μετά από τη θεραπεία της ψωρίασης και την απομάκρυνσή τους δεν προκαλούν υποτροπές και επιπλοκές.

19.09.2018