Τι να κάνετε όταν έξαρση της ψωρίασης

Αιτίες της επιδείνωσης μπορεί να είναι μια ποικιλία παραγόντων. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό μπορεί να χρησιμεύσει για την ίδια αιτία που προκαλεί η ψωρίαση. Για να αποδείξει τη σχέση ανάμεσα σε ένα συγκεκριμένο παράγοντα και την εξέλιξη της νόσου δεν έχουν καταφέρει ακόμα. Υπάρχουν μόνο υποθέσεις σχετικά με τις πιθανές αιτίες:

Ο γιατρός
 • Το συναισθηματικό στρες, ψυχολογική εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων και των θετικών.
 • Η ακατάλληλη διατροφή, η κατανάλωση τροφίμων αλλεργιογόνα, οινόπνευμα, καφεΐνη.
 • Το κύμα ορμονών στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκυμοσύνη, ασθένειες του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος οφείλεται σε λοιμώδη νοσήματα.
 • Αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα των οικιακών χημικών ουσιών, τραύμα στο χόριο.
 • Χρόνιες ή ακατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Αιτία της επιδείνωσης μπορεί αντιβιοτικά, ανοσοτροποποιητικά, αντικαταθλιπτικά.
 • Αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών, τις εποχιακές εναλλαγές.

Συχνά οι αιτίες της επιδείνωσης παραμένει ασαφής. Η επιδείνωση του δέρματος που εμφανίζεται όταν όλοι οι κανόνες της πρόληψης.

Τα συμπτώματα της υποτροπής

Οι πρώτες εκδηλώσεις της έξαρσης εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματος με τη μορφή κόκκινες κηλίδες στο δέρμα φόντο. Πλάκες εμφανίζονται στο κεφάλι, τους αγκώνες, τα πόδια, τα χέρια και άλλους τομείς. Εξωτερικά βλατίδες μοιάζει με ένα εξάνθημα με σαφή όρια περίπου 1,5 – 2 εκατοστά σε διάμετρο. Τις κορυφαίες θέσεις καλύπτονται με υπόλευκο ή γκρι κλίμακες, με το χρόνο αυξάνεται σε μέγεθος.

Κατά τη διάρκεια της παθολογίας οι κηλίδες μεγαλώνουν, οι βλάβες μπορεί να φτάσει το μέγεθος μιας παλάμης. Συνοδεύεται από ερυθρότητα, φαγούρα. Προσπάθεια για να απομακρύνετε τις κλίμακες οδηγεί σε αύξηση του αριθμού τους. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν ο λόγος που ψωρίαση που ονομάζεται φολιδωτό ringworm.

Στην ιατρική πράξη, για να περιγράψει τα συμπτώματα της παθολογίας χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο πράγμα όπως η ψωριασική τριάδα:

 • Εκπαίδευση στο δέρμα στεατικό σημεία. Το δέρμα, λόγω της ισχυρής αποφλοίωσης μοιάζει με στεατίνη, εξ ου και η ονομασία του φαινομένου.
 • Όταν radi όλες τις κλίμακες, εκθέτοντας τη λεπτή λεία επιφάνεια, που αναφέρεται ως τελικός ταινία. Η ταινία είναι εύκολα να καταστραφεί, συχνά αιμορραγία.
 • Αιματηρή Rosa είναι η εμφάνιση του αίματος, αν η ταινία είναι κατεστραμμένο. Η αιμορραγία είναι συχνά ήσσονος σημασίας.

Η παρουσία της τριάδας είναι το κύριο σύμπτωμα της νόσου, επιτρέποντας για τη διάγνωση της ψωρίασης με μια υψηλή πιθανότητα.

Η ασθένεια δεν είναι πάντα τυπικό. Μερικές φορές διαγνωστεί άτυπες μορφές της ψωρίασης. Αυτές περιλαμβάνουν:

 • Φλυκταινώδη – συνοδεύεται από φλεγμονή και το οίδημα του δέρματος σε περιοχές του εξανθήματος. Πλάκες που καλύπτονται με φουσκάλες (φλύκταινες) που γεμίζουν με υγρό.
 • Καρφί ψωρίαση – η ήττα του νυχιού του ανθρώπου, στο οποίο τα καρφιά να αλλάξετε το χρώμα, το σχήμα. Παθολογία συχνά συγχέεται με το μύκητα, επειδή, προφανώς, η παθολογία είναι παρόμοια.
 • Παρατριμματικές – εμφανίζεται στις πτυχές του σώματος (μασχάλες, βουβωνική χώρα, το Στήθος). Ένα χαρακτηριστικό αυτού του τύπου είναι το ξεφλούδισμα, δέρμα με λεία, φλεγμονή, επώδυνη.
 • Warty – παρουσιάζεται στην εσωτερική πλευρά των καρπών, των αστραγάλων. Πλάκες έχουν στρογγυλεμένες χαρακτήρα, συχνά κατεστραμμένο, αιμορραγία. Σε προχωρημένα στάδια αναπτύσσει τον κίνδυνο των βλαβών σε κακοήθεια.
 • Σμηγματορροϊκή – συχνά εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Το δέρμα κατά μήκος των μαλλιών είναι καλυμμένα με παχιά κρούστα, εξαπλώνεται προς τα αυτιά, το λαιμό.
 • Ψωριασική αρθρίτιδα – βλάβη της άρθρωσης, η οποία αλλάζει το σχήμα τους. Η φλεγμονώδης διαδικασία επεκτείνεται και για τα οστά και τους συνδέσμους του ατόμου.

Το πιο επικίνδυνο είδος είναι η ψωριασική ερυθροδερμία. Αυτό συνοδεύεται από την κατανομή των βλαβών σε μεγάλες περιοχές του σώματος, έντονο κνησμό, φλεγμονή. Απουσία παθολογίας υπάρχει μια απειλή του θανάτου.

Επιδείνωση της ψωρίασης μετά τον τοκετό και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σύμφωνα με τις στατιστικές, σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες με ψωρίαση προσώπου επανάληψη της παθολογίας κατά το χρόνο της μεταφοράς ενός παιδιού είναι πολύ λιγότερο πιθανό. Συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πληρούν πρωτογενή κρούσματα.

Θεραπεία

Τα συμπτώματα έξαρσης στις γυναίκες εξαρτώνται από το είδος και τη μορφή της παθολογίας. Το πιο επικίνδυνο είναι η ψωριασική ερυθροδερμία και γενικευμένη φλυκταινώδη μορφή της νόσου. Στα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να διαγνωστεί με ένα επικίνδυνο είδος της νόσου, όπως μολυσματικό κηρίο herpetiformis.

Οι φλύκταινες εμφανίζονται σε ομάδες στις πτυχές του δέρματος, μερικές φορές εντοπίζεται σε έναν κύκλο. Δέρμα φλεγμονή, πρησμένο, πονάει. Γνωστές περιπτώσεις, όταν η παθολογία εκτείνεται στο βλεννογόνο του ανθρώπου. Η συνέπεια αυτή την κατάσταση συχνά να γίνει μια επαπειλουμενη κυηση.

Αιτίες της έξαρσης σε έγκυες γυναίκες μπορεί να υπάρχουν:

 • ορμονικές διαταραχές;
 • το άγχος;
 • η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Γυναίκες με ψωρίαση συνιστάται να σχεδιάζετε εγκυμοσύνη, να σέβεται τα προληπτικά μέτρα και η σωστή διατροφή πριν από τη σύλληψη. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η υποτροπή κατά την ευαίσθητη περίοδο μετά τη γέννηση ενός παιδιού.

Πώς να αφαιρέσει επιδείνωση της ψωρίασης

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ασθένεια, οι ασθενείς που ενδιαφέρονται για το ερώτημα πώς να αφαιρέσει γρήγορα η επιδείνωση της ψωρίασης στο σπίτι; Για την αντιμετώπιση της νόσου είναι δυνατή μόνο μέσα από μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Θεραπεία με το φάρμακο.
 • Φυσιοθεραπεία.
 • Η σωστή διατροφή.
 • Λαϊκές θεραπείες.

Η μέθοδος θεραπείας που επιλέγεται από το γιατρό μετά από εξέταση του ασθενούς και τη διάγνωση της παθολογίας. Αυτοθεραπεία είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία σας.

Θεραπεία της υποτροπής της ιατρικής

Φάρμακο θεραπεία της ψωρίασης με έξαρση είναι η χρήση των κεφαλαίων για την εξωτερική εφαρμογή (αλοιφές, κρέμες, τζελ, λοσιόν, σαμπουάν) και παρασκευάσματα με τη μορφή δισκία, ενέσεις. Την τακτική της θεραπείας εξαρτάται από τα συμπτώματα και τη γενική υγεία του ασθενούς.

Την εφαρμογή των αλοιφών

Αφαιρέστε την επιδείνωση της ψωρίασης κατά τα πρώτα σημάδια της νόσου με τη χρήση αλοιφών. Ταμείων για την εξωτερική επένδυση διαπεράσει στο dermis, παρέχοντας μια θεραπευτική επίδραση. Αλοιφές έχουν αντι-φλεγμονώδη, αντισηπτική, αναγέννηση, απολεπιστική δράση. Όλα τα φάρμακα χωρίζονται σε ορμονικά και μη-ορμονικών φαρμάκων.

Μη-ορμονικές αλοιφές έχουν μια λιγότερο έντονη επίδραση, την επίδραση που παρουσιάζεται μέσα σε 3 έως 7 ημέρες μετά την πρώτη εφαρμογή. Από τη θετική πλευρά μέσα περιλαμβάνουν τη σχετική ασφάλεια, την έλλειψη του αποτελέσματος της ακύρωσης και εθιστικό, ελάχιστες παρενέργειες.

Μη-ορμονικές αλοιφές για την ψωρίαση:

 • Πίσσα προετοιμασίες έχουν ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση. Η πίσσα χρησιμοποιείται ευρέως στη σύγχρονη ιατρική και την κοσμετολογία. Ειδικά αποτελεσματικότητα των διαφόρων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων θείο, σαλικυλικό οξύ και πίσσα.
 • Αλοιφή με βάση solidol'. Ευρέως χρησιμοποιείται για την ιατρική και το λίπος στη λαϊκή ιατρική.
 • Αλοιφή με βάση τον ψευδάργυρο. Έχετε στο προσβεβλημένο δέρμα στυπτικό, ξήρανση, αντισηπτικό, αναπλαστική δράση. Το ενεργό συστατικό είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου. Μερικές φορές, μια αλλεργική αντίδραση στα συστατικά του προϊόντος σε ασθενείς.

Παρά τη φαινομενική ασφάλεια των φαρμάκων, τη χρήση των ορμονικών αλοιφές συνιστάται αυστηρά με ιατρική συνταγή.

Ορμονική αλοιφές έχουν μια πιο επιθετική δράση, η θεραπευτική επίδραση από την εφαρμογή τους επιτυγχάνεται ήδη από τις πρώτες ημέρες της θεραπείας. Το μειονέκτημα αυτών των φαρμάκων θεωρείται να είναι ένα μεγάλο αριθμό των ανεπιθύμητων ενεργειών, με την παρουσία του την επίδραση της εξοικείωσης και της απόσυρσης.

Φάρμακα κορτικοστεροειδή:

 • Αλοιφή με βάση triamcinolone – γρήγορα την ανακούφιση από τη φλεγμονή, σοβαρή επιδείνωση της ψωρίασης, φαγούρα, ερυθρότητα, πρήξιμο. Μεταξύ των παρενεργειών δείχνουν αυξημένη ερυθρότητα, ερεθισμό του χορίου.
 • Φάρμακα mometasone – είναι παρόμοια με την προηγούμενη ομάδα φαρμάκων παρενέργειες.
 • Φάρμακα, όπως η υδροκορτιζόνη γρήγορα να εμποδίσει την ανάπτυξη της ψωρίασης από την επιβράδυνση μίτωση των κυττάρων, την ανακούφιση από την ερυθρότητα και άλλα συμπτώματα.
 • Αλοιφή budesonida – που σημαίνει ασφάλεια, μείωση της φλεγμονής, την εξάλειψη ξεφλούδισμα, κνησμό. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν ερεθισμό του δέρματος, ερυθρότητα.
 • Φάρμακα clobetasol. Παρέχει διαρκή επίδραση της θεραπείας, εξαλείφει αποτελεσματικά την ερυθρότητα, πρήξιμο, φαγούρα αίσθηση.
 • Αλοιφή με βάση την betamethasone – ορμονικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των συνθετικών στεροειδών συστατικά έχουν αντισηπτικές, την αναγέννηση, την επίδραση ξήρανσης.

Κάθε ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως πάρα πολύ καιρό προκαλεί πολλές παρενέργειες. Τον εαυτό σας να διακόψετε τη θεραπεία δεν συνιστάται, καθώς υπάρχει μια επίδραση από την ακύρωση, κατά την οποία η κατάσταση του ασθενούς επιδεινώνεται. Ορμονικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για ασθενείς με σοβαρή επιδείνωση της ψωρίασης, σε περιπτώσεις όπου η επίδραση από τη χρήση μη-ορμονικές αλοιφές λείπει.

Η χρήση των δισκίων

Παραδοσιακή ιατρική

Πώς να σταματήσει την επιδείνωση της ψωρίασης με φάρμακα; Για να διευκολύνει την κατάσταση του ασθενούς και την πρόληψη σοβαρών επιπλοκών χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω ομάδες φαρμάκων:

 • Αντιισταμινικά βοηθούν φαγούρα, την εξάλειψη ερυθρότητα.
 • Φάρμακα – να μειώσει το φορτίο από το ήπαρ, αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία.
 • Παρασκευάσματα ενζύμων που χρησιμοποιούνται κατά παράβαση των οργάνων του πεπτικού συστήματος.
 • Χηλικές ενώσεις – να εκκρίνει τα απόβλητα, τις τοξίνες.
 • Τα αντιβιοτικά συνταγογραφούνται για την ανάπτυξη του δευτερογενή λοίμωξη, μια ισχυρή φλεγμονώδη διαδικασία.
 • Μη-στεροειδή αντι – φλεγμονώδη φάρμακα - γρήγορα να εξαλείψει τη φλεγμονή, το πρήξιμο.
 • Ανοσοκατασταλτικά – καταστέλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που μερικές φορές είναι απαραίτητο για την ψωρίαση.
 • Βιολογικοί παράγοντες – μια νέα γενιά φαρμάκων.
 • Όλα τα κεφάλαια που καθορίζονται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της παθολογίας του ασθενούς και του ή της επιμέρους ποιότητες.

  Φυσική θεραπεία

  Μεθόδων φυσικοθεραπευτικής αγωγής καθορίζεται κυρίως κατά την περίοδο της στατικής φάσης της πορείας της νόσου. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες μεθόδους:

  • Θεραπεία υπερήχων.
  • X-ray θεραπείες.
  • PUVA θεραπεία.
  • Επιλεκτική φωτοθεραπεία.
  • UFO.
  • Η μαγνητοθεραπεία.
  • Electrosleep.
  • Ηλεκτροφόρηση.

  Το είδος της θεραπείας, τον αριθμό και τη διάρκεια των συνεδριών καθορίζεται από έναν ειδικό, ανάλογα με το είδος και τη μορφή της παθολογίας.

  Κανόνες διατροφής

  Ψωρίαση

  Διατροφή κατά τη διάρκεια της έξαρσης της ψωρίασης είναι η θεραπεία των ασθενειών, δεν είναι το λιγότερο. Η διατροφή θα μειώσει τα συμπτώματα της νόσου, να ομαλοποιήσει την κατάσταση του δέρματος του ασθενούς και τη γενική υγεία.

  Οι αρχές κλινικής διατροφής:

  • η απόρριψη της καυτερά, αλμυρά, λιπαρά, τηγανητά, καπνιστά τρόφιμα;
  • η βάση της διατροφής – τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα φρούτα?
  • ο αποκλεισμός των τροφίμων αλλεργιογόνα – ξηροί καρποί, σοκολάτα, αυγά, μέλι.
  • η αποχή από το αλκοόλ, τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη, ανθρακούχα νερό;
  • τροφίμων συνιστάται να μαγειρεύετε στον ατμό ή ψητά;
  • ποτά θα πρέπει να προτιμούν το τσάι από βότανα, χυμούς, καθαρό νερό.

  Να τηρείτε τη σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της έξαρσης της ψωρίασης είναι απαραίτητη, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των υποτροπών, αλλά και κατά τη διάρκεια της άφεσης.

  Πρόληψη της υποτροπής

  Κατανόηση τι πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της έξαρσης, υπάρχουν αρκετοί από τους κανόνες που βοηθούν στην πρόληψη της υποτροπής:

  • Τήρηση υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής.
  • Αρμόδια προσωπική υγιεινή, χρησιμοποιώντας μαλακό καλλυντικά.
  • Συχνές βόλτες στον καθαρό αέρα.
  • Εξάλειψη των κακών συνηθειών.
  • Η άρνηση της μια μακρά παραμονή στην ανοικτή ήλιο.
  • Αποφυγή τραύμα του δέρματος.
  • Μια επαρκή εκτίμηση των στρεσογόνων καταστάσεων.
  • Αν τις απαραίτητες συστάσεις για την πρόληψη της νόσου και τη σωστή θεραπεία, την επανάληψη της παθολογίας, η πρόγνωση για την ανάκαμψη είναι αρκετά ευνοϊκές.

   01.09.2018