Θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής

Στη σύγχρονη δερματολογία η ψωρίαση είναι ένα από τα πιο πιεστικά κοινωνικά προβλήματα και προβλήματα υγείας λόγω της σημαντικής ποσοστό από 14,6% και 24% του συνολικού δομή όλων των ασθενειών του δέρματος. Πιο συχνά η ψωρίαση βρεθεί στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτή η μορφή της νόσου ανάμεσα σε όλα τα είδη της ασθένειας αυτής είναι σύμφωνα με διάφορους συγγραφείς από 50 έως 80%.

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής απαιτεί επαρκή θεραπεία για να αποτρέψει την εξέλιξη και την εξάπλωση της νόσου. Επιπλέον, φέρνει πολλά ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα των ασθενών, καθώς το δέρμα ελάττωμα είναι αδύνατο να κρύψει από τα μάτια των άλλων.

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής συχνά απομονωμένα, εντοπισμένη μορφή, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι περίπλοκη από ψωριασική αρθρίτιδα, η οποία οδηγεί σε αναπηρία των ασθενών.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όταν η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής, αν όχι επιθετική ήταν η διαδικασία, η τρίχα δεν πέφτει ποτέ έξω, επειδή τα εξανθήματα δεν επηρεάζουν τα θυλάκια τρίχας και να μην παρεμβαίνει με την κανονική τους ανάπτυξη.

ψωρίαση πίσω από το αυτί

Προδιαθεσικοί παράγοντες

 • Λοιμώδη νοσήματα;
 • Χρόνιες παθήσεις των εσωτερικών οργάνων;
 • Παρασιτική μόλυνση;
 • Οι γαστρεντερικές διαταραχές;
 • Τραυματισμός του τριχωτού της κεφαλής;
 • Το στρες και η αυξημένη νευρικότητα;
 • Χρόνιες λοιμώξεις (τερηδόνα, χρόνια αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα, πυελονεφρίτιδα);
 • Η τακτική έκθεση σε χαμηλή θερμοκρασία στο τριχωτό της κεφαλής;
 • Κακή και μη ισορροπημένη διατροφή (τρώω μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, καφέ, γλυκά);
 • Κακές συνήθειες (αλκοόλ, Κάπνισμα, ναρκωτικά);
 • Εγκυμοσύνη.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής

Πώς είναι η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής:

 • Υπάρχει peeling σε μικρές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής, είναι συχνά ξεκινά από το πίσω μέρος. Οι ασθενείς συνήθως αρχίζουν να χρησιμοποιήσετε το σαμπουάν πιτυρίασης, λαμβάνοντας αυτά τα συμπτώματα για την σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.
 • Peeling συλλαμβάνει μια μεγάλη περιοχή του δέρματος, φαγούρα και μικρές ερεθισμό του δέρματος.
 • Φαγούρα και ερεθισμός του δέρματος αυξάνονται, ο ασθενής ξύσιμο του δέρματος στο αίμα. Στο τριχωτό της κεφαλής, εμφανίζονται εκδορές.
 • Το δέρμα γίνεται ξηρό, τραχύ και μη ελαστικά, είναι εύκολα να καταστραφεί. Στη συνέχεια, υπάρχουν μεγάλες κόκκινες κηλίδες και τις προσκρούσεις.
 • Πλάκες αρχίζουν να έντονα νιφάδες στην επιφάνεια τους είναι η γκρίζα κλιμάκων.
 • Πλάκες συγχώνευση και πέρα από τη γραμμή της ανάπτυξης των μαλλιών, σχηματίζοντας ένα στέμμα της ψωρίασης (επηρεάζει το μέρος του από το μέτωπο και πίσω από το αυτί).

Ζώνη του εντοπισμού της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής

 • Το δέρμα πίσω και πάνω από τα αυτιά
 • Αυτιά
 • Στο πίσω μέρος του κεφαλιού
 • Μέτωπο
 • Οι αποχωρισμοί
 • Το πίσω μέρος του λαιμού.

Λεπτομέρεια σχετικά με την ασθένεια της ψωρίασης διαβάστε το άρθρο: "Ψωρίαση: αίτια, τα συμπτώματα, την ταξινόμηση, τα στάδια και βαθμούς σοβαρότητας" και το άρθρο "η Ψωρίαση. Θεραπεία και φροντίδα του δέρματος".

Τοπική θεραπεία για τη θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής

Η ουσία του είναι να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φάρμακα κρέμες, αλοιφές, γαλακτώματα, σαμπουάν και λοσιόν, που έχουν:

 • χαμηλή τοξικότητα.
 • μέγιστη απόδοση με την ελάχιστη έκθεση *
 • η τοποθεσία κατανομής του φωτός πάνω από το τριχωτό της κεφαλής;
 • ευκολία (σε καλλυντικά όρους) εφαρμογή — η απουσία χρώμα, την οσμή, τη ρύθμιση και την ξήρανση συνέπειες για τα μαλλιά.

Σήμερα, δυστυχώς, η μέγιστη πληρούν τις απαιτήσεις της καθολικής θεραπείες δεν υπάρχουν ακόμα.

Όταν θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής ορμονική προϊόντων, την συνεχή εφαρμογή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 2-3 εβδομάδες. Επιπλέον, είναι αναγκαίο να επιμείνουμε σε μια διατροφή.

ψωρίαση στο μέτωπο

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής: θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής στο σπίτι είναι δυνατή μόνο μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.

Λαϊκές θεραπείες από την ψωρίαση για την από του στόματος χορήγηση

Για τη θεραπεία της ψωρίασης με εγχύσεις και decoctions των βοτάνων που ομαλοποιεί το μεταβολισμό, ενισχύστε την ασυλία, να βελτιώσει την λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

 1. 20 g γρασίδι διαδοχή και ρίζα calamus, 15 g μαύρο elderberry λουλούδια, τις ρίζες της elecampane, cowberry φύλλα, αλογοουρά, το αλεύρι καλαμποκιού και 10 g φικαρία. Προσθέστε 500 ml βραστό νερό και μετά σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, δροσερό και στέλεχος. Έγχυση των βοτάνων πρέπει να εφαρμοστεί σε 100 ml 2 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες.
 2. 30 γραμμάρια φύλλα της μαύρης σταφίδας και μαύρο elderberry λουλούδια, 20 g καρυδιά φύλλα, βιολέτα tricolor, cottonweed δάσος, αλογοουρά, ασβέστη λουλούδια και 10 g φικαρία. Προσθέστε 500 ml βραστό νερό και μετά σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα για 2-3 ώρες, στη συνέχεια, δροσερό και στέλεχος. Έγχυση των βοτάνων πρέπει να εφαρμοστεί σε 100 ml 2 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες.
 3. 20 γραμμάρια ρίζες της κολλιτσίδα και βιολετί tricolor, 5 g φύλλα τσουκνίδας, μαύρο elderberry λουλούδια, το Γαϊδουράγκαθο σγουρός (cnicus). Προσθέστε 500 ml βραστό νερό και μετά σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή τυλίξτε μια ζεστή πετσέτα για 2-3 ώρες, στη συνέχεια, δροσερό και στέλεχος. Έγχυση των βοτάνων πρέπει να χρησιμοποιείται μεταξύ των γευμάτων 200 ml 2-3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες.
 4. 30 γρ. φύλλα τσουκνίδας και ρίζες κολλιτσίδα, 20 g ρίζα πικραλίδα. Προσθέστε 500 ml βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, αφήστε το μείγμα για 60 λεπτά. και στη συνέχεια στέλεχος. Έγχυση των βοτάνων πρέπει να χρησιμοποιείται μεταξύ των γευμάτων 100 ml 2 -3 φορές την ημέρα για 2 εβδομάδες.
 5. Βάμμα Safor Ιαπωνική γίνεται ως εξής: πάρτε 3 κουταλιές της σούπας. l. λουλούδια Safor Ιαπωνική βότκα και 500 ml. της Χλόης, τοποθετήστε το σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε τη βότκα και εγχύστε σε ένα σκοτεινό μέρος για ένα μήνα. Πάρτε 5 ml 3 φορές την ημέρα για ένα μήνα.

Λαϊκή θεραπεία για την ψωρίαση για εξωτερική χρήση

Θεραπεία της ψωρίασης με την παραδοσιακή ιατρική περιλαμβάνει τη χρήση αλοιφές, λοσιόν, λουτρά για να μειώσετε τη φαγούρα, μαλακώνει το δέρμα, προωθεί την επούλωση του δέρματος και τη μείωση της φλεγμονής.

Αλοιφή με πρόπολη

Πάρτε 250 γρ. φυσικό βούτυρο και εντελώς λιώσει στο ζεστό λάδι, προσθέστε 25 g πρόπολης), ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Το αποτέλεσμα αλοιφή πρέπει να τοποθετείται σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο με καπάκι, ώστε να είναι εύκολο για την αποθήκευση στο ψυγείο. Πριν από την εφαρμογή αλοιφές ψωριασική μέρη σκουπίστε με 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα αλοιφής, η διαδικασία εκτελείται 1-2 φορές την ημέρα μέχρι να βελτίωση.

Αλοιφή φικαρία

Πάρτε ίσες αναλογίες της χλόης φικαρία και φαρμακευτική βαζελίνη, ανακατέψτε και απλώστε το να επηρεάζεται το δέρμα 1 φορά την ημέρα για 3 ημέρες, 4η ημέρα – δεν κάνουν τίποτα για 4-6 μήνες.

Μια αλοιφή από μέλι και ασπράδι αυγού

Πάρτε το ασπράδι, μπορεί να μέλισσα μέλι 1 S. L., τα παιδιά κρέμα 1 κουταλάκι του γλυκού βαζελίνη για ιατρική 2 κουτ, ανακατεύετε και ισχύουν για την πληγείσα ψωρίαση περιοχές 1-2 φορές την ημέρα.

Αλοιφή με σκόρδο τέφρα

Πάρτε υγρό μέλι 100 g και τέφρα σκόρδο 1 κουταλιά της σούπας Στάχτη παρασκευάζεται ως εξής: βάζετε στο ταψί σκελίδες σκόρδο και ψήνουμε μέχρι να μετατραπεί σε στάχτες. Το μέλι και η στάχτη από το σκόρδο, ανακατεύουμε και ισχύουν για την πληγείσα δέρμα 1 φορά την ημέρα.

Αλοιφή με πίσσα και έλαιο καμφοράς

Πάρτε φαρμακείο birch πίσσα 150 g, αλκοόλ καμφορά, 150 ml αιθανόλης και 75 ml κρόκοι αυγών 3 αυγά, ανακατέψτε όλα τα συστατικά. Το μίγμα εφαρμόζεται στο προσβεβλημένο δέρμα 3-4 φορές την ημέρα, δεν ξεπλένεται για 3 ημέρες, και στη συνέχεια να πλένετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σαπούνι πίσσα. Τέτοιοι χειρισμοί πρέπει να περάσουν 4-5 φορές.

Αλοιφή ψάρια, λάδι, πίσσα και θειικού χαλκού

Πάρτε φαρμακείο birch πίσσα, 1 κουταλιά της σούπας λάδι από το συκώτι μπακαλιάρου και το βούτυρο πετρελαίου, θειικού χαλκού, 1/2 κουταλάκι του γλυκού, βράσει, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο. Εφαρμόζεται 1 φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια του μήνα.

Αλοιφή από τις ρίζες της elecampane

Πάρτε ένα μικρό κομμάτι φρέσκο μπέικον και ρόλων μύλων, με αποτέλεσμα κιμά, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι συνθλίβονται ρίζες της elecampane, σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Χρήση 1 φορές την ημέρα να το εφαρμόζουν στο προσβεβλημένο δέρμα.

ψωρίαση στο κεφάλι

Συσκευασίες από πηλό για τη θεραπεία της ψωρίασης

Η θεραπεία της ψωρίασης από πηλό και λάσπη χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στο σπίτι με την καλύτερη προσαρμογή μπλε, κόκκινο ή γκρίζο πηλό, καθώς έχουν την πιο έντονη αντιβακτηριακή, αντιφλεγμονώδη και αντικνησμώδεις ιδιότητες.

Η μάσκα αργίλου από ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Να διαλύσει τον πηλό σύμφωνα με τις οδηγίες και εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής exitus, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με το εκχύλισμα χαμομηλιού.

Κομπρέσα από πηλό και το αλάτι

Πάρτε τον πηλό και χοντρό αλάτι (κατά προτίμηση θάλασσα) σε ίσα μέρη, προσθέστε το ζωμό διαδοχικά μέχρι να μαλακώσει το κράτος, να εφαρμόσει ένα κατάπλασμα στις προβληματικές περιοχές και καλύψτε το με ένα πανί, να μουλιάσουν για 2 ώρες.

Κομπρέσα από πηλό, το ξύδι και το αλάτι

Πάρτε τον πηλό και το χοντρό αλάτι σε ίσες αναλογίες, προσθέστε το ξίδι μηλίτη Μήλων και στη συνοχή του παχιά κρέμα, εφαρμόστε στο τριχωτό της κεφαλής για 2 ώρες, στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Λουτρά για την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής

Μπανιέρα με γρασίδι mylnjanki φαρμακευτικά

Πάρτε 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μυρωδικά, σκεπάζουμε με κρύο νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια, περιμένετε 60 λεπτά, τα σουρώνουμε το αφέψημα και προσθέστε το στο μπάνιο, πλήρως βυθίστε το τριχωτό της κεφαλής και το σώμα, το χρόνο έκθεσης 15 λεπτά, το μάθημα είναι 10-15 διαδικασίες μέρα.

Το λουτρό του yarrow βότανο

Πάρτε 2 φλιτζάνια μυρωδικά, σκεπάζουμε με νερό, βράζουμε για 20 λεπτά και αφήστε το να απότομες 1 ώρα, στέλεχος και προσθέστε το στο μπάνιο, ο χρόνος έκθεσης είναι 15-20 λεπτά, το μάθημα είναι 10-15 διαδικασίες μέρα.

Μπάνιο με γρασίδι διαδοχή

Ένα αφέψημα από μια διαδοχή προετοιμασία καθώς και τα δύο προηγούμενα συνταγή.

Μπάνιο με θαλασσινό αλάτι για την ψωρίαση

Διαλύουμε σε ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι 400 γρ., μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι με βότανα, αλλά χωρίς αρωματικά πρόσθετα. Αυτά τα λουτρά θα πρέπει να εφαρμόζονται 2 φορές την εβδομάδα για 15-20 λεπτά, μια πορεία 15-20 διαδικασίες.

Μπάνιο μίγμα των χορταριών

Πάρτε 4 κομμάτια από ρίζες κιχωρίου, 4 μέρη της ρίζας Βαλεριάνας, 2 μέρη ρίγανη, 2 μέρη του hawthorn μούρα, 2 μέρη λυκίσκου 1 μέρος της φικαρία, ρίχνουμε το νερό, μετά το βράσιμο, το ζωμό ψύχεται και επιμένουν 40 λεπτά, στη συνέχεια, φιλτράρεται και προστίθεται στο λουτρό. Το μπάνιο θα πρέπει να χρησιμοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα για 15-20 λεπτά, μια πορεία 15-20 διαδικασίες.

Λουτρά με αιθέρια έλαια

Πάρτε τα αιθέρια έλαια από περγαμόντο, ιουνίπερος, αυξήθηκε 5 σταγόνες, και να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα γάλακτος, στη συνέχεια, διαλύονται στο μπάνιο. Μπάνιο, εφαρμόζονται 2 φορές την εβδομάδα για 15-20 λεπτά, μια πορεία 10-15 διαδικασίες.

23.08.2018