Ψωρίαση σε ενήλικες

Παρά το γεγονός ότι η ασθένεια είναι γνωστό ότι το φάρμακο για μεγάλο χρονικό διάστημα, η ακριβής αιτία είναι ακόμη δεν έχει συσταθεί. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες ως προϋποθέσεις για την εμφάνιση των παθήσεων, καθένα από τα οποία έχει δύο υποστηρικτές και αντίπαλοι.

ψωρίαση σε ενήλικες

Τι ψωρίαση εμφανίζεται σε ενήλικες, και ποιες θεωρίες υπάρχουν για αυτό;

 • Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η αιτία αυτής της ασθένειας είναι κληρονομική προδιάθεση. Αυτό οφείλεται στην παρουσία των μεταλλάξεων γονιδίων χαρακτηριστικό όλων των ασθενών με ψωρίαση. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ότι η ψωρίαση εκδηλώνεται πέφτει στο 2, 5 και 6 γενιά.
 • Σύμφωνα με μία θεωρία, η ψωρίαση εμφανίζεται λόγω παραβίασης των μεταβολικών διεργασιών. Συγκεκριμένα μιλάμε για αποτυχίες κατά τη διαδικασία του μεταβολισμού των λιπών και του αζώτου.
 • Το χρόνιο στρες ή σοβαρή μετατραυματική αγχωτική κατάσταση μπορεί επίσης να προκαλέσει την ανάπτυξη της νόσου. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες η έναρξη των συμπτωμάτων μετά το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, ο χωρισμός, η απώλεια της εργασίας, κ. λπ.
 • Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να δράσει ως καταλύτης, που προκαλούν τα πρώτα σημάδια της ψωρίασης. Για παράδειγμα, η εξέλιξη της νόσου μπορεί να συμπίπτει με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, πρόωρη εμμηνόπαυση.
 • Αν ένα άτομο έχει αυτοάνοσες διαταραχές, μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της νόσου. Επιπλέον, σύμφωνα με το ανοσοποιητικό θεωρία του για την εμφάνιση της νόσου αυτής, η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση ασθένεια.

Τα τελευταία χρόνια, η σχέση της ψωρίασης με την παχυσαρκία, το μεταβολικό σύνδρομο, η υπέρταση, η χοληστερόλη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις (ειδικά σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις επιβαρύνονται κληρονομικότητα, κ. λπ.) η ψωρίαση μπορεί να ξεκινήσει, ως αποτέλεσμα της τους ακόλουθους παράγοντες:

 • η συνεχής τριβή και microtrauma του δέρματος;
 • με την αλλαγή του κλίματος, από ζεστό σε κρύο;
 • όταν υποσιτισμό και Γενική εξάντληση του σώματος;
 • η κατάχρηση του αλκοόλ και το Κάπνισμα.

Ψωρίαση σε ενήλικες: συμπτώματα και θεραπεία

Ανάλογα με τη μορφή, τη σοβαρότητα και την εντόπιση της νόσου, τα συμπτώματα της ψωρίασης μπορεί να διαφέρουν.

 • Όταν η χυδαία (πλάκα) μορφή της ψωρίασης στο σώμα εμφανίζονται διακριτικά στρογγυλεμένες βλάβες, γνωστή ως πλάκες. Πρώτα, παρουσιάζεται μια ελαφρά ερυθρότητα, συνοδεύεται από κνησμό. Αργότερα, η επιφάνειά τους είναι καλυμμένη με μια γκρίζα απόχρωση, που μοιάζει με παραφίνη ροκανίδια (για αυτή την πλακέτα ονομάζεται "παραφίνη λίμνες"). Το δέρμα γύρω από τους γίνεται κόκκινο και φολιδωτό, την τοπική θερμοκρασία μπορεί να αυξηθεί. Εντοπισμός χυδαίες μορφές της νόσου μπορεί να είναι: η κατά πλάκας ψωρίαση εμφανίζεται στο πρόσωπο, το κεφάλι και το σώμα.
 • Το κύριο χαρακτηριστικό του αντίστροφου μορφές της νόσου συνίσταται στην αλλοίωση των πτυχώσεων του δέρματος, εξωτερική τους μηρούς, τις μασχάλες, το δέρμα κάτω από τους αδένες του μαστού. Το εξάνθημα εμφανίζεται με κόκκινες κηλίδες, που συνοδεύεται από την αποφλοίωση.
 • Σταγονοειδής ψωρίαση χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση στο σώμα μικρό ροζ ή κόκκινο βλάβες που μοιάζουν με σταγόνες.
 • Σμηγματορροϊκή ψωρίαση εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής, πίσω από τα αυτιά, κοντά στα χείλη και τη μύτη, και μερικές φορές στο στήθος και την πλάτη. Σε αυτό το δέρμα φαίνεται ασημί-γκρι, ξηρό κλίμακες, που μοιάζει με πιτυρίδα.
 • Φλυκταινώδης ψωρίαση παρουσιάζει εκπαίδευσης στο σώμα του ασθενούς κυψέλες γεμάτες με υγρό, το δέρμα γύρω από τα κόκκινα και πρησμένα. Μετά την φλύκταινες έκρηξη, και στη θέση τους να σχηματιστεί μια πυκνή κρούστα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η μορφή της νόσου μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την ανθρώπινη ζωή – για παράδειγμα, όταν φλυκταινώδη ψωρίαση.
 • Εξιδρωματική ψωρίαση χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση στο δέρμα εξανθήματα, τα κορεσμένα με εξίδρωμα, με την περαιτέρω ανάπτυξη της πληγές στάζει και κιτρινωπό κρούστες. Εξάνθημα που συνοδεύεται από έντονο κνησμό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εξανθήματα και περαιτέρω επαφή με λοίμωξη του τραύματος.
 • Η πιο επικίνδυνη μορφή της ψωρίασης είναι η ψωριασική ερυθροδερμία. Το εξάνθημα συνήθως επηρεάζει μια μεγάλη περιοχή του σώματος(90%) και συνοδεύεται από απολέπιση, φαγούρα, πόνος, πυρετός, πρησμένοι λεμφαδένες, και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, η αποκόλληση των στρωμάτων του δέρματος.
 • Ψωριασική αρθρίτιδα εκδηλώνεται με τη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αρθρώσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις επηρεάζει τις αρθρώσεις των δακτύλων χεριών και ποδιών. Το δέρμα τους γίνεται τεταμένη, κόκκινο και ζεστό στην αφή. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής της νόσου είναι να αλλάξει το σχήμα των δακτύλων: θα γίνει ασύμμετρη, κοντό και πυκνό, στην εμφάνιση μοιάζει με λουκάνικο. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προχωρήσει, οδηγώντας το άτομο στην αναπηρία.
 • Η ψωρίαση των νυχιών από την επιφάνεια να πήξει, να γίνει σκούρο, κίτρινο, ή λευκό απόχρωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νύχια μπορεί να εμφανιστεί ένα σημείο ή διαμήκη αυλάκια.
 • Μερικές φορές ψωριασική διαταραχές επηρεάζουν όχι μόνο το δέρμα και τις αρθρώσεις, αλλά και στους ιστούς που βρίσκονται βαθύτερα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το άτομο αισθάνεται πόνο και δυσφορία στους μυς.

Κάθε πρόσωπο που αντιμετωπίζουν με τα παραπάνω συμπτώματα, θα ερωτηθείτε εάν η ψωρίαση είναι ιάσιμη σε ενήλικες; Δυστυχώς, η απάντηση σε αυτό. Αυτή η ασθένεια είναι χρόνια και αυτή τη στιγμή, η ιατρική δεν είναι σε θέση να παρέχει ένα εργαλείο που μπορεί εντελώς να ανακουφίσει τον ασθενή από ψωριασικές βλάβες.

η θεραπεία της ψωρίασης

Να θυμάστε: διάγνωση και θεραπεία – αυτό είναι το προνόμιο του γιατρού. Να αυτοθεραπείας, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση και τη μετάβαση της ψωρίασης σε μια πιο σοβαρή μορφή. Για να πάρετε μια ακριβή διάγνωση και να λάβετε συστάσεις για θεραπεία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο ο οποίος θα διεξάγει την εξέταση, να συλλέγουν ένα ιατρικό ιστορικό και την τάξη εργαστηριακές μελέτες.

Η ουσία της θεραπείας της ψωρίασης είναι να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων, η συνολική ενίσχυση του σώματος και να παρατείνει τις περιόδους της άφεσης. Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιείται συνήθως μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα περιλαμβάνει φάρμακα στο εσωτερικό, εξωτερική εφαρμογή αλοιφές και κρέμες, τη διατροφή και το καθεστώς, η χρήση του φυσιοθεραπευτικές μεθόδους, κ. λπ.

Φάρμακο θεραπεία της ψωρίασης σε ενήλικες περιλαμβάνει τη χρήση τοπικές θεραπείες – ορμονικά και μη-ορμονικές αλοιφές, γέλες, κρέμες που βοηθούν να μειώσει την ερυθρότητα, τον κνησμό και την απολέπιση. Στη συνάντηση των ορμονικών μεθόδων, ο γιατρός αξιολογεί την αναλογία του οφέλους από τη χρήση τους και η πιθανή βλάβη. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας επηρεάζουν όχι μόνο το δέρμα, αλλά επίσης και άλλα όργανα και συστήματα, και η μακροχρόνια αλόγιστη χρήση μπορεί να είναι γεμάτη με προβλήματα υγείας. Τα οφέλη από ορμονικές μέθοδοι είναι οι επιδόσεις τους.

Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς ορμόνες συνήθως cancel), για το διορισμό, αντίθετα, ένα μη-στεροειδή εργαλείων. Μπορεί να είναι αλοιφές και κρέμες με σύνθεση από σημύδα ή πεύκο πίσσα, λάδια, φυτικά εκχυλίσματα, ψευδάργυρος, η βιταμίνη D, το λάδι του σαλικυλικού οξέος. Σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της ψωριασικής βλάβες ρετινοειδή play – εξωτερική φαρμάκων, το οποίο περιλαμβάνει βιταμίνη Α.

Όσο για τα φάρμακα για την από του στόματος χορήγηση, ο ασθενής μπορεί να συνταγογραφήσει αντιισταμινικά, hepatoprotectors, συμπληρωμάτων βιταμινών και ανόργανων, ηρεμιστικά, ανοσοτροποποιητικά, χηλικές ενώσεις, αντι-φλεγμονώδη φάρμακα και αντιβιοτικά (αν η μόλυνση από τις πληγές που εμφανίστηκε στην περιοχή του εξανθήματος). Σε σοβαρή ψωρίαση έχει ανατεθεί η συστηματική θεραπεία.

Εκτός από την ιατρική θεραπεία, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στη διατροφή. Καθημερινή διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φυτικές ίνες, όσπρια, δημητριακά, άπαχα κρέατα και πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Από το μενού, θα πρέπει να εξαλειφθούν οι απλοί υδατάνθρακες, η ζάχαρη, τα αναψυκτικά, το ψωμί από αλεύρι σιταριού και βούτυρο ζαχαροπλαστικής, αλκοόλη, τεχνητά χρώματα, συντηρητικά, τα ΤΡΑΝΣ λιπαρά, γαλακτωματοποιητές, αρώματα, καπνιστά και παστωμένα τρόφιμα.

Καλά αποδεδειγμένη φυσική θεραπεία μέθοδοι όπως η PUVA θεραπεία, ηλεκτροφόρηση, φωνοφόρεση, κρυοθεραπεία, θεραπεία με λέιζερ, η μαγνητοθεραπεία, ηλεκτρικό. Θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή των μεθόδων θεραπείας και αυτή η θεραπεία. Για να επιτευχθεί μια αξιοσημείωτη επίδραση είναι επίσης δυνατό λόγω της κλιματικής αλλαγής: πολλοί ασθενείς παρατηρήσετε μια μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης μετά από μια μακρά παραμονή στη θάλασσα.

Θεραπεία της ψωρίασης ενήλικες στο σπίτι

Συνταγογραφηθεί θεραπεία μπορεί να συμπληρωθεί με τη χρήση της παραδοσιακής ιατρικής. Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ψωρίαση είναι μια σοβαρή χρόνια ασθένεια, η μεταχείριση των οποίων δεν μπορεί να περιορίζεται στη γιαγιά μεθόδους. Επιπλέον, πριν από τη χρήση παραδοσιακών φάρμακα πρέπει να συμβουλευτείτε με έναν ειδικό.

θεραπεία

Ως αποτελεσματική θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι είναι να παρέχει ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι, μαγειρική σόδα, το άμυλο, το αφέψημα από βότανα ή βρώμη. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί η δυνατότητα της αυτο-μαγείρεμα στο σπίτι αλοιφές και βάλσαμα με βάση την πίσσα, τα αυγά, τα φυτά και άλλα συστατικά.

Για τη θεραπεία των πλακών και των αλλοιώσεων που χρησιμοποιείται ευρέως φυτικά έλαια, το ελαιόλαδο, κολλιτσίδα, το λιναρόσπορο, το ιπποφαές. Όλα έχουν την πλούσια βιταμίνη σύνθεση, έχει μια κατευναστική επίδραση, βοηθά στην καταπολέμηση φαγούρα και το ξεφλούδισμα.

Πώς να φροντίσει για το δέρμα σας στην ψωρίαση;

Να μειώσει τα συμπτώματα και να παρατείνει την ύφεση, είναι σημαντικό να παρέχουν στο δέρμα την κατάλληλη φροντίδα:

 • Για το πλύσιμο, το μπάνιο και το ντους θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το νερό του οποίου η θερμοκρασία είναι 36-38 βαθμούς. Πολύ ζεστό νερό μπορεί να ενισχύσει την απολέπιση του δέρματος.
 • Αποφύγετε washcloths και την αντικατάστασή τους με το μαλακό σαγόνια. Ξηρό κατά προτίμηση με μια μαλακή πετσέτα.
 • Αν το εξάνθημα εντοπίζεται στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, είναι αδύνατο να καλύψει με μακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ενίσχυση του εξανθήματος.
 • Με την παρουσία των πλακών των ποδιών, είναι σκόπιμο να φορούν ειδικά ορθοπεδικά πέλματα που μειώνουν την πίεση στα πόδια.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει την κοντινή του συνθετικά και μάλλινα ρούχα, αντικαθιστώντας το με ένα πιο ευρύχωρο, κατασκευασμένα από φυσικά υλικά.

Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατρού, να τρώτε σωστά και να αναλάβει τη φροντίδα του δέρματος, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα συμπτώματα και να παρατείνει τις περιόδους της άφεσης της ψωρίασης σε άτομα της Ώριμης ηλικίας.

21.08.2018