Ψωρίαση: συμπτώματα, στάδια, πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια μη μεταδοτική ασθένεια του δέρματος που επηρεάζει την επιδερμίδα και συνοδεύεται από την εμφάνιση του κόκκινου, ροζ, μωβ κηλίδες στο δέρμα, ψηλαφητή ψηλάφηση. Αυτή τη στιγμή η ψωρίαση είναι ένα από τα πιο σπούδασε ιατρική ασθένειες, καθώς έχει μια μεγάλη λίστα με προκαλεί και συνεπάγεται ένα μεγάλο αριθμό παραβιάσεων στο ανθρώπινο σώμα.

Τα αίτια της ψωρίασης δεν είναι σαφώς καθορισμένες. Για τρεις αιώνες, οι επιστήμονες προσπαθούν να προσδιορίσουν την κύρια αιτία της νόσου, επιβεβαιώνει τις πολλαπλές εκδόσεις. Οι βασικές προϋποθέσεις για την εμφάνιση της νόσου χωρίζονται σε δύο ομάδες:

Αιτίες
 • παραβίαση της κυτταρικής διαίρεσης;
 • διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Οι λόγοι αυτοί δεν είναι εγγυημένη αιτία της ψωρίασης, καθώς σχεδόν το 50% των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με ψωριασικής νόσου, δεν βρέθηκε η αιτία του περιστατικού.

Ανάμεσα στις αιτίες που μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη της νόσου, αποκάλυψε:

 • γενετική προδιάθεση;
 • διαταραχές των ορυκτών ισορροπίας, έλλειψη βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων στο σώμα;
 • αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα.
 • οι μεταβολικές διαταραχές;
 • διαταραχές άνιση σύστημα και το νευρικό σοκ;
 • ζημιές στο δέρμα (εγκαύματα, εκδορές, τομές);
 • ιογενής λοίμωξη;
 • η χρήση των ναρκωτικών.

Μελετώντας τους παράγοντες που οδήγησαν στην εμφάνιση της ψωρίασης, οι πιο κοινές αιτίες της νόσου ορίζονται:

 • νευρικός κλονισμός
 • μεταφέρονται στηθάγχη;
 • υποθερμία.

Έτσι, για να εντοπίσει την αιτία από ό, τι φαίνεται η ψωρίαση δεν είναι ακόμη δυνατή, δεδομένου ότι η ανάπτυξη της νόσου επηρεάζεται από εποχιακές αλλαγές, περιβαλλοντικοί παράγοντες και ψυχολογικά χαρακτηριστικά του ατόμου.

Πώς ψωρίαση

Η ασθένεια εμφανίζεται πρώτα ως σκούρο μοβ, κόκκινο ή ροζ κηλίδες στο δέρμα που καλύπτονται με το άχρωμο, γκρι, λευκό κλίμακες, ξεφλούδισμα κατά τη διάρκεια της τριβής. Εκπαίδευση ονομάζονται – ψωρίαση. Ωστόσο, κόκκινες κηλίδες δεν είναι ο μόνος παράγοντας που λέει σχετικά με την ασθένεια, όπως η ψωρίαση ξεκινά με τη μορφή φυσαλίδων, φουσκάλες, φλεγμονή των αρθρώσεων. Οι πιο κοινές θέσεις για την ανάπτυξη της ψωρίασης είναι τέτοια μέρη του σώματος όπως: αγκώνες, γόνατα, τριχωτό της κεφαλής μέρος, και σε σημεία που είναι επιρρεπή σε συχνά τραυματισμό.

Στο αρχικό στάδιο της νόσου, η πληγείσα περιοχή της ψωρίασης είναι συμπυκνωμένη μικρές περιοχές, οι οποίες σχηματίζονται του γκρι, λευκό, απαλό σημεία, έθεσε πάνω από το δέρμα και χειροπιαστή στην αφή. Νιφάδα τα Νησιά πιστοποιούν το σύντομο κύκλο ζωής των κυττάρων του δέρματος που είναι έως και 5 ημέρες, ενώ η δεξιά και να ολοκληρώσει τον κύκλο της ύπαρξης των κυττάρων πρέπει να διαρκέσει και 6 φορές περισσότερο.

Σύμφωνα με τις παραπάνω περιγραφές, μπορείτε εύκολα να φανταστείτε τι μοιάζει με ψωρίαση. Μετά την ανίχνευση των παραγόντων αυτών, η οποία μπορεί να προκαλέσει το συναγερμό και το σήμα για την ανάπτυξη της νόσου μπορούν να προβληθούν στην ψωρίαση φωτογραφίες αρχικό στάδιο της νόσου, δείχνοντας τα πρώτα σημάδια της χρόνιας ασθένειας.

Αλλά μην βιαστείτε τον εαυτό σας με τη διάγνωση και να εκχωρήσετε μια θεραπεία για να αποφευχθεί η επιδείνωση της νόσου διαδικασία, η ανίχνευση των τυπικών σημεία θα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια από το δερματολόγο.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης που επηρεάζουν τα νύχια, που ακολουθείται από αλλαγές στην επιφάνεια του νυχιού, και να δείξει υπερκεράτωση κάτω από τα νύχια. Για την ψωρίαση των αρθρώσεων εμφάνιση φλεγμονής και του πόνου αρχικά στις μικρές αρθρώσεις.

Τα άρρωστα περιοχή του σώματος που συνήθως προκαλούν φαγούρα, η οποία οδηγεί σε ρωγμές, γρατσουνιές και πληγές.

Σε Γενικές γραμμές, τα σημάδια της ψωρίασης εξαρτώνται από τον τύπο της νόσου και την πληγείσα περιοχή.

Μορφή

Μορφή

Το στάδιο και τη φύση της νόσου

Ψωριασικής νόσου μπορεί να γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα για τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Λαμβάνοντας υπόψη τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ο τρόπος ζωής των γονέων και γενετική κληρονομιά, κοινή ψωρίαση στα παιδιά.

Το γεγονός! Η ψωρίαση είναι μια μη μεταδοτικών ασθενειών, έτσι δεν πρέπει να ανησυχείτε εάν η ψωρίαση είναι μεταδοτική, αλλά θα πρέπει να δώσουν προσοχή για τη φύση της νόσου, την πορεία και επικοινωνήστε με το γιατρό για ραντεβού νόσου.

 • το αρχικό στάδιο καθορίζεται από την εμφάνιση των μικρών σημείων για τις πληγείσες περιοχές, που μπορούν να αναπτυχθούν και να αυξηθούν σε αριθμό, ενώνονται και σχηματίζουν ένα μεγαλύτερο σημείο;
 • στατική φάση εμφανίζεται μέσα σε 10-30 ημέρες μετά την εμφάνιση του εξανθήματος. Σε αυτό το στάδιο, τα σημεία και τα εξανθήματα που καλύπτεται με μικρές κλίμακες, χλωμό ή γκρι χρώμα;
 • οπισθοδρομική στάδιο της ψωρίασης συνοδεύονται με ένα πιο απαλό χρώμα των κλιμάκων και μειωμένη απολέπιση, το στάδιο μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες, κατά την οποία υπάρχει αποχρωματισμός κηλίδων και εξανθήματα, λόγω της ορθής και πλήρους θεραπείας του εξανθήματος εξαλειφθεί εντελώς από το δέρμα.

Πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση πολύ δύσκολο και πλήρη ανάρρωση είναι πολύ σπάνια, η νόσος μπορεί να πάει σε μια λανθάνουσα μορφή που μπορεί να αναπτυχθεί για δεκαετίες.

Για να αποτρέψει μια λανθάνουσα μορφή της νόσου, χρησιμοποιώντας υπεύθυνος επεξεργασίας και ακολουθήστε όλες τις συστάσεις του γιατρού.

Η θεραπεία της ψωρίασης

Θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι βασίζεται στην εφαρμογή και χρήση ειδικού εξοπλισμού που συνταγογραφούνται από γιατρό, τη σωστή φροντίδα από τις πληγείσες περιοχές του δέρματος ή τη χρήση της λαϊκής μεθόδους, είναι σε θέση να εξαλείψει τη νόσο και να ανακουφίσει το δέρμα από τον κνησμό, εξανθήματα και δυσάρεστες και επώδυνες αισθήσεις. Η χρήση των βιταμινών για την ψωρίαση μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να ασκεί μια προστατευτική και αναγεννητική αποτελέσματα στο σώμα.

Επιλέγοντας μια μέθοδο θεραπείας, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην θέση της ψωρίασης.

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών σαμπουάν * τα άκρα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με κρέμες και λάδια που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της νόσου, οποιαδήποτε μορφή της νόσου απαιτεί τη χρήση των βιταμινών, επιπλέον ανόργανα συστατικά, που βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδυναμώνουν τον οργανισμό.

Φάρμακα από ψωρίαση περιλαμβάνουν:

 • δισκία;
 • βιταμίνες;
 • το πετρέλαιο;
 • κρέμα *
 • αλοιφή;
 • μπαλώματα;
 • ενέσεις;
 • σπρέι;
 • λοσιόν;
 • τζελ.

Θεραπείες

Μέθοδος θεραπείας

Το κερί από ψωρίαση βοηθά στην αντιμετώπιση της επανεμφάνισης της νόσου, καταπραϋντικό του δέρματος και έχει αντι-φλεγμονώδη δράση. Για να προετοιμάσει ένα κερί κρέμα θα πρέπει να ανακατεύουμε το χοιρινό λίπος με γύρη, κερί μέλισσας, πρόπολη. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται και θερμαίνεται σε σόμπα, όχι βραστό, και στη συνέχεια αποθηκεύονται σε κλειστό δοχείο. Το μίγμα εφαρμόζεται σε κηλίδες στο δέρμα τρεις φορές την ημέρα μπορεί επίσης να ληφθούν στο εσωτερικό, καθημερινά 2-3 φορές. Πριν από την εφαρμογή το μείγμα να στραγγίξει μέσω cheesecloth.

Λουτρά στην ψωρίαση. Πόνος ψωρίαση θα πρέπει να δώσουν προσοχή σε διαδικασίες νερό, το οποίο θα βοηθήσει να απαλύνει την φαγούρα, την ανακούφιση από το οίδημα και την εξάλειψη της δυσφορίας. Στην ψωρίαση πρέπει να λαμβάνονται τα λουτρά με βότανα, προσθέτοντας στο νερό του φικαρία, άνθη χαμομηλιού, oak φλοιός, ένα κομμάτι της πρόπολης, ρίγανη. Συνιστάται να λάβει ένα λουτρό από βότανα μία φορά σε δύο ή τρεις ημέρες.

Μπαλώματα από ψωρίαση είναι αποτελεσματικό μέσο για την αντιμετώπιση της ψωρίασης, όπως και στην σύνθεση που περιέχει έλαια, βορνεόλη, σαλικυλικό μεθύλιο. Τα μπαλώματα είναι εύκολο στη χρήση και την εφαρμογή μέχρι να εμφανιστεί το αποτέλεσμα. Το patch είναι επικολλημένο στο προσβεβλημένο δέρμα και έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αναπλαστική δράση στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Η θεραπεία της ψωρίασης του υπεροξειδίου του υδρογόνου εξαλείφει άλλες μεθόδους και φάρμακα για τη θεραπεία. Αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι ευρέως κατανεμημένες στην ήττα του προσώπου. Υπεροξείδιο εφαρμόζεται με βαμβάκι στην πληγή περιοχές δύο φορές την ημέρα, μέχρι εκείνη τη στιγμή, μέχρι το εξάνθημα εξαφανίζεται. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική και χαμηλού κόστους.

Λαμπτήρας για την ψωρίαση αποτελεσματική, λόγω της UV ακτινοβολίας. Οι ακτίνες του πόδια έχουν αντιφλεγμονώδη και θεραπευτική επίδραση στο προσβεβλημένο δέρμα.

Το πιο αποτελεσματικό λάδι από ψωρίαση, το μαύρο σπορέλαιο. Χρησιμοποιήστε το λάδι συνιστάται με το καρότο και το fir έλαια. Επίσης το ελαιόλαδο είναι ένα μοναδικό εργαλείο για τη θεραπεία της ψωρίασης, ενυδατώνει το δέρμα, εξαλείφοντας ευερεθιστότητα, οίδημα και φλεγμονή. Κολλιτσίδα επηρεάζει τη διαδικασία ανάκτησης από φλεγμονώδεις περιοχές. Χρησιμοποιείται για την ανάκτηση του τριχωτού της κεφαλής.

Το λίπος από ψωρίαση – ένα εργαλείο για την αυτο-θεραπεία της νόσου με την εφαρμογή του εργαλείου στις ερεθισμένες περιοχές. Η διάρκεια της θεραπείας διαρκεί για 7 ημέρες, το λίπος θα πρέπει να εφαρμόζεται πάνω στο λεκέ για μία ώρα, στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Θεραπεία λαϊκές θεραπείες

Η θεραπεία της ψωρίασης λαϊκές θεραπείες περιλαμβάνει όλα οικιακή φροντίδα με αποδεδειγμένη συνταγές και βότανα. Τα πιο αποτελεσματικά βότανα περιλαμβάνουν τη χλόη σίτου, θειικού χαλκού, φικαρία, marsh ρίζα, St. wort του Ιωάννη, κολλιτσίδα ρίζα. Φαρμακευτικά βότανα αναμειγνύονται σε ίσες αναλογίες, ρίξτε βραστό νερό και μπύρα για 6 λεπτά. Το προκύπτον διάλυμα διηθείται. Ο υγρόψυκτος σκουπίστε τις ερεθισμένες περιοχές. Χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να τη θεραπεία της ψωρίασης στο σπίτι.

Αποτελεσματική συνταγή από ψωρίαση περιλαμβάνει την έγχυση 4 κουταλιές της σούπας ρίζα του φικαρία, τα οποία είναι απαραίτητο να προ-chop, και 0, 5 λίτρα αλκοόλ. Τα συστατικά αναμειγνύονται, που λαμβάνεται μείγμα επεξεργασία κηλίδες στο δέρμα του ασθενούς.

Σχόλια σχετικά με τη θεραπεία της ψωρίασης από αυτές τις μεθόδους μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο, υπηρεσίες, blogs και forums, το οποίο απαριθμεί τις θετικές και αρνητικές πλευρές των θεραπειών.

Διατροφή και δίαιτα

Τροφίμων για την ψωρίαση έχει άμεσο αντίκτυπο σχετικά με τη νόσο, τη θεραπεία και την ανάπτυξη. Για να αποφευχθεί η επιδείνωση της νόσου, ένα πρόσωπο πρέπει να εξαλειφθούν από τη διατροφή τα τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Διατροφή για την ψωρίαση εξαλείφει τη χρήση των αλκοολούχα ποτά, τα λιπαρά και πικάντικα τρόφιμα, τη συντήρηση, την αλμυρές γεύσεις εσπεριδοειδών. Τα τρόφιμα θα πρέπει να χωρίζεται σε 4-5 γεύματα σε μικρές μερίδες, περιλαμβάνουν το μέγιστο επιτρεπόμενο συστατικά: φυτικά τρόφιμα, δημητριακά, γαλακτοκομικά προϊόντα, φυτικά έλαια.

Πιο δημοφιλής δίαιτα, διατροφή, σύμφωνα με την οποία η δύναμη είναι κατανεμημένα σε 4 στάδια.

 • Στάδιο 1: το στάδιο του καθαρισμού του σώματος με το νερό, τα φρούτα και τα λαχανικά. Το στάδιο διαρκεί από 2 έως 4 ημέρες.
 • Στάδιο 2: στάδιο δύναμη θα είναι ολοένα και περισσότερο τη στάση φρούτα, άφθονο ποτό, στο φαγητό που θέλετε να προσθέσετε σε κόκκους λεκιθίνη, η οποία πρέπει να καταναλώνονται 5 φορές την εβδομάδα, τρεις φορές την ημέρα. Μέρος που χρησιμοποιείται προϊόντα για την ψωρίαση θα πρέπει να είναι τα δημητριακά και τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, βάμματα και τσάγια. Αλλά δεν πρέπει να είναι πολύ.
 • Βήμα 3: προσθέστε το lifestyle της άσκησης και χαμηλό φορτίο.
 • Στάδιο 4: στο στάδιο αυτό, το κύριο και σημαντικό μάθημα για τον ασθενή είναι μια τακτική επίσκεψη αισθητικός.

Για την καταπολέμηση της νόσου, συνιστάται να καταναλώνονται στη διατροφή τσάι από ψωρίαση κατά κύριο λόγο, που παρασκευάζονται με βότανα. Ένα δημοφιλές τσάι που θα σας βοηθήσει να εξαλειφθούν τα συμπτώματα και την ανακούφιση της φλεγμονής, είναι ένα Μοναστικό τσάι, το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη λίστα από βότανα.

Ανακαλύπτοντας τα σημάδια της ψωρίασης, τι πρέπει να γίνει στην πρώτη θέση, να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για την επιβεβαίωση της διάγνωσης και της θεραπείας.

20.08.2018