Πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση;

Σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης της ιατρικής να θεραπεύει την ψωρίαση, για πάντα, ενώ είναι αδύνατο, δεδομένου ότι οι μηχανισμοί της εμφάνισής της και τις εκδηλώσεις δεν έχει μελετηθεί. Αυτή η ασθένεια έχει χρόνιο χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι οι περίοδοι της ύφεσης διαφέρουν εξάρσεις. Αν επιλέξετε τη σωστή πορεία της θεραπείας και να συμμορφώνονται με αυτό, θα είστε σε θέση να μεγιστοποιήσει την ύφεση και να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των παροξύνσεων. Σε αυτό το ζήτημα, πρέπει η επαγγελματική προσέγγιση. Κατά το πρώτο σημάδι της νόσου, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

Τον κίνδυνο της ψωρίασης

γνώμη σχετικά με την ψωρίαση

Την άποψη ότι η ψωρίαση φέρνει μόνο την αισθητική ενόχληση λανθασμένα. Τον κίνδυνο αυτής της ασθένειας για ολόκληρο το σώμα δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η ασθένεια είναι συστηματική, πράγμα που σημαίνει ότι επηρεάζει όλα τα εσωτερικά όργανα.

Η ψωρίαση προκαλείται από διαταραχές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Αν δεν αρχίσει έγκαιρα η θεραπεία, συνεπάγεται τεράστιες επιπλοκές: καρφί ψωρίαση μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση και την πλήρη απώλεια του νυχιού;

 • να αναπτύξουν νόσο του ήπατος, των νεφρών;
 • πλάκες εμφανίζονται όχι μόνο στο σώμα, αλλά το βλεννογόνο, μπορούν να είναι μεταφρασμένη στην κύστη, την ουρήθρα, η οποία προκαλεί κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, προστατίτιδα;
 • επιδείνωση των αρθρώσεων στο μέλλον, υπάρχει η ψωριασική αρθρίτιδα;
 • υπάρχει κίνδυνος βλάβης στο νευρικό σύστημα, μερικές φορές με ψωρίαση αναπτύσσουν polyneuritis, επιληψία, εγκεφαλοπάθεια;
 • διεύρυνση και φλεγμονή των λεμφαδένων;
 • προβλήματα με την καρδιά;
 • ασθένεια των ματιών, επιπεφυκίτιδα, lumbos φακού.
 • Palmar-πελματιαία ψωρίαση σχετίζεται με τον πόνο, τόσο δύσκολο να πάει να εκτελέσει χειρισμούς με τα χέρια του.

Ψωριασική βλατίδες μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος. Πιο συχνά εμφανίζονται πρώτα στους αγκώνες, τα γόνατα. Εξαρτάται από την εντόπιση και τα χαρακτηριστικά του συμπτώματα, η νόσος ταξινομείται σε διαφορετικούς τύπους.

Ορμονικά και μη-ορμονική θεραπεία για τη θεραπεία της ψωρίασης

Θεραπεία της ψωρίασης είναι δυνατόν χρησιμοποιώντας ορμονικά και μη-ορμονική θεραπεία. Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και χαρακτηριστικά της εφαρμογής.

Στα αρχικά στάδια, οι γιατροί συνταγογραφήσει μη-ορμονικών φαρμάκων. Είναι αργά, έτσι ώστε να προτείνουν μια μακρά πορεία της θεραπείας. Με τη βοήθειά τους είναι πιθανό να εξαλείψει τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν την ασθένεια. Την εξάλειψη του κνησμού, ενυδατώνει το δέρμα, προωθεί την επούλωση των πληγών. Τέτοια φάρμακα είναι κατάλληλα για τη θεραπεία των παιδιών.

ναρκωτικά

Σε σοβαρές μορφές ή όταν η μη-ορμονικά φάρμακα δεν βελτιώνουν την κατάσταση του ασθενούς, συνταγογραφηθεί ορμονική θεραπεία. Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση των κορτικοστεροειδών που παράγεται στο σώμα από το φλοιό των επινεφριδίων. Κύριο καθήκον τους είναι να εξομαλύνει τις μεταβολικές διαδικασίες.

Στη θεραπεία της ψωρίασης χρήση 2 υποείδη των ορμονών:

 1. Γλυκοκορτικοειδή ομαλοποίηση του μεταβολισμού της γλυκόζης. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει κορτιζόνη, υδροκορτιζόνη.

 2. Mineralocorticoids ομαλοποιεί την ανταλλαγή των ορυκτών, κυρίως άλατα ασβεστίου, νατρίου και καλίου. Ο κυριότερος εκπρόσωπος είναι αλδοστερόνης.

Το κύριο πλεονέκτημα της ορμονικής θεραπείας, αυτή η προσέγγιση βοηθά να γρήγορα να θεραπεύσει τα συμπτώματα της ψωρίασης. Αλλά αυτά τα φάρμακα έχουν μια πολύ γρήγορη επίδραση στο σώμα, η οποία οδηγεί σε πολλές παρενέργειες. Αυτό ισχύει και για τις δύο δισκία και αλοιφές. Οι ορμόνες που περιέχονται σε φάρμακα για εξωτερική χρήση, απορροφάται από το δέρμα, να διεισδύσει στο αίμα, μεταφέρονται σε όλο το σώμα.

Επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσουν ορμονική θεραπεία:

 • η ανάπτυξη του διαβήτη στεροειδούς τύπου *

 • η εναπόθεση αλάτων στις αρθρώσεις, αρθρίτιδα;

 • η μείωση του επιπέδου της παραγωγής του καλίου για την υποστήριξη της καρδιάς;

 • αύξηση στην πίεση του αίματος, οίδημα του προσώπου και του σώματος, αυξημένη χοληστερόλη;

 • νεφρική δυσλειτουργία του ήπατος, ανεπάρκεια του εμμηνορρυσιακού κύκλου;

 • η αυξημένη πήξης του αίματος, θρόμβωση;

 • νευρολογικές διαταραχές, επιδείνωση του δέρματος;

 • γρήγορη αύξηση βάρους, παχυσαρκία.

Θεραπεία με αυξητική ορμόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από το γιατρό, τη συμμόρφωση με το ειδικό δόση και δεν υπερβαίνει τη θεραπεία. Η δόση των φαρμάκων θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά.

Ποτέ δεν αυτοθεραπείας, χρησιμοποιώντας ορμονικά φάρμακα. Είναι απολύτως αντενδείκνυται για τις έγκυες γυναίκες και θηλάζουσες μητέρες. Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι ορισμένες ορμόνες αποβάλλεται πολύ αργά, έτσι ώστε η θεραπεία ορμονικής λιγότερο από 2 χρόνια, υπάρχει κίνδυνος δυσπλασιών του εμβρύου.

Φαρμακευτική αγωγή

Εξαρτάται από το στάδιο και τη βαρύτητα της νόσου για τη θεραπεία της ψωρίασης είναι επιλεγμένο μονοθεραπεία (προβλέπει το διορισμό του 1ου φάρμακο), ή με τη χρήση πολλαπλών εργαλείων. Όταν χρειάζεστε για να θεραπεύσει την ψωρίαση συνήθως συνδυάζουν το φάρμακο εσωτερικής θεραπείας, οι οποίες περιλαμβάνουν χάπια, ενέσεις, εξωτερική προετοιμασίες της δράσης των αλοιφές, λοσιόν, κρέμες, φαρμακούχων σαμπουάν. Θεωρούν περισσότερα φάρμακα που είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία των διαφόρων σταδίων της ψωρίασης.

Φάρμακα για την εσωτερική χρήση

Να απαλλαγούμε από ψωρίαση θα σας βοηθήσει:

Αντιισταμινικά

Χάπια και ενέσεις ανατεθεί στην οξεία περίοδο της νόσου. Μπορούν να μειώσουν τον κνησμό και να έχουν μια ηρεμιστική επίδραση, που ομαλοποιεί τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Πολύ αποτελεσματική αντισταμινικά φάρμακα της νέας γενιάς. Χρησιμοποιούνται όταν ο ασθενής είναι φυσιολογικό ύπνο.

Κυτταροστατικών

Μειώνει τη δραστηριότητα της παθολογικής διαδικασίας της διαίρεσης των κυττάρων και που βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος, προωθεί την εξαφάνιση του βλατίδες.

Ρετινοειδή

Βελτίωση του δέρματος στην ψωρίαση. Είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α θα πρέπει να είναι προσεκτικά. Αντενδείκνυται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σχεδιασμό και κατά τη διάρκεια της κύησης.

Χηλικές ενώσεις

Αποτελεσματικά καθαρίζει το σώμα από τις τοξίνες, που είναι υψίστης σημασίας για τη θεραπεία της ψωρίασης, ειδικά όταν η νόσος εξελίσσεται

Αντιβιοτικά

Εάν το φόντο της ψωρίασης ανάπτυξη μολυσματική ασθένεια αποδίδεται σε Κεφαλοσπορίνες, Πενικιλλίνες, Μακρολίδες, Ιντερφερόνη.

Hepatoprotectors, ένζυμα

Απαραίτητο όταν η ψωρίαση συνοδεύεται από διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα

Ανοσοκατασταλτικά

Ομαλοποίηση της λειτουργίας των Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη της ψωρίασης. Φάρμακα όπως η Κυκλοσπορίνη, Sandimmune και αποτρέπει τα Τ-λεμφοκύτταρα επιθετικά επηρεάσει τα υγιή κύτταρα από το δέρμα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα ανοσοκατασταλτικά είναι τοξικά, ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται μόνο από το γιατρό.

Αντι-φλεγμονώδη φάρμακα

Αυτό είναι ένα μη στεροειδές φάρμακο. Ανακούφιση από τη φλεγμονή και να μειώσει ή να ελαχιστοποιήσει τον πόνο.

Βιολογικοί παράγοντες

Ανάπτυξη της σύγχρονης φαρμακευτικής βιομηχανίας. Θα ομαλοποίηση της δραστηριότητας των Τ-λεμφοκυττάρων, αλλά αναστέλλουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Το άτομο γίνεται ευαίσθητα σε ιούς, λοιμώξεις.
Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνουν βιταμίνη συγκροτήματα.

Φάρμακα για εξωτερική χρήση

Στο αρχικό στάδιο της ψωρίασης είναι εύκολο να θεραπεύσει με ειδικές αλοιφές και κρέμες. Στη σοβαρή μορφή της νόσου, είναι ένα απαραίτητο στοιχείο για την περίπλοκη θεραπεία, επειδή επιτρέπουν όσο το δυνατόν περισσότερο και να εξαλείψει γρήγορα τα συμπτώματα, που επηρεάζουν άμεσα την ψωριασική βλατίδες.

Τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα:

Ορμονική αλοιφές και κρέμες

αλοιφή

Λόγω της περιεκτικότητας των ορμονών πράξη μετά από μερικές εφαρμογές. Χορηγούνται στην οξεία φάση της νόσου για να μειώσει τη φλεγμονή, απολέπιση, φαγούρα, καταστέλλουν την υπερβολική ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.

Ορμονικά φάρμακα έχουν διαφορετική ένταση συνέπειες για το σώμα. Για μια δεδομένη παράμετρο, που χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

 • Κατηγορία ι - περιέχουν χαμηλές συγκεντρώσεις των ορμονών, έχουν ανατεθεί, όταν ένας μικρός αριθμός από τα σπυράκια, ειδικά όταν βρίσκονται σε περιοχές του σώματος με μια λεπτή επιδερμίδα (πρόσωπο, στη βουβωνική χώρα);
 • Κατηγορία ΙΙ μειώνει τη διαπερατότητα των αιμοφόρων αγγείων, αποβάλλει το πρήξιμο, φαγούρα, φλεγμονή.
 • Κατηγορία ΙΙΙ - ταχεία εξάλειψη των χρόνιων συμπτωμάτων της ψωρίασης;
 • Τάξη IV είναι το πιο ενεργό ορμονικά φάρμακα, τα οποία βοηθούν σε πιο προηγμένες μορφές της ψωρίασης. Τα ενεργά συστατικά γρήγορα διεισδύει στο δέρμα

Η μέγιστη διάρκεια θεραπείας ορμονικής θεραπείας είναι 7-14 ημέρες με προοδευτική μείωση της δόσης, αλλιώς δεν θα είναι εθιστικό στο φάρμακο.

μη-ορμονικές αλοιφές και κρέμες

Βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, ελαχιστοποιεί τα δυσάρεστα συναισθήματα που συνοδεύουν την ψωρίαση. Τα κύρια είδη από αυτά τα φάρμακα:

 • πίσσα παράγονται με βάση σημύδα, πεύκο πίσσα, αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των φλεγμονών στο δέρμα, σταματά ανώμαλη κυτταρική διαίρεση, αυτά τα φάρμακα είναι Vishnevsky). αλοιφή, και intraalveolar αλοιφή αδιάφορη πράξη επιφανειακά, ενυδατώνει και μαλακώνει το δέρμα, διορίζονται για το προοδευτικό στάδιο της νόσου, η ομάδα αυτή περιλαμβάνει το σαλικυλικό και ψευδάργυρο αλοιφές?
 • αλοιφή με solidol βασίζονται σε solidol, απαλύνει την επιφάνεια του δέρματος, διεγείρει την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, αντισηπτική και αναισθητική δράση, αλοιφή με βιταμίνες για την τόνωση μεταβολικές διαδικασίες και να βελτιωθεί ο όρος δερμάτων;
 • αλοιφές που περιέχουν πετρέλαιο ανακούφιση από τον πόνο, τον κνησμό, την τόνωση απολέπιση της ψωριασικής βλατίδες;
 • αλοιφές αερίου μουστάρδας που χρησιμοποιείται στη στάσιμη και υποχωρούν στάδια της νόσου

Οφέλη από τη μη-ορμονικές αλοιφές δεν είναι εθιστικό, δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα του ενδοκρινικού συστήματος και σε άλλα εσωτερικά όργανα που είναι συμβατά με άλλα φάρμακα.

Σαμπουάν

Φαρμακούχων σαμπουάν για τη θεραπεία της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής.

Έχοντας ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, δεν αναιρεί την ταλαιπωρία και διεγείρει τη διαδικασία επούλωσης των βλατίδες, βοηθούν το δέρμα να ανακτήσει. Τα κύρια είδη σαμπουάν:

 • αντιμυκητιασικά - αφαιρέστε από την επιφάνεια του δέρματος με μύκητες, ανακουφίζει από τον κνησμό, απολέπιση;
 • πίσσα που περιέχει την πίσσα, το οποίο καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, εξαλείφει φαγούρα, μειώνει την φλεγμονή;
 • επεξεργασία, περιέχει Ichthyol, σαλικυλικό οξύ, ψευδάργυρος προωθεί τη θεραπεία του σπυράκια, ενεργοποιώντας φυσικές διαδικασίες επιδιόρθωσης του δέρματος;
 • καλλυντικά που περιέχουν μια μικρή συγκέντρωση για τα τμήματα επεξεργασίας, ως εκ τούτου, έχουν εκχωρηθεί για την πρόληψη της ψωρίασης, αλλά όχι για την επεξεργασία *
 • τα παιδιά - σχεδιασμένο για τη θεραπεία της ψωρίασης στο παιδί, συνεπώς, από τα πιο φυσικά συστατικά, δεν περιέχει χημικές ενώσεις, αρώματα.

Μπαλώματα της ψωρίασης

το patch

Η νέα μονάδα, η οποία είναι κολλημένα στο προσβεβλημένο δέρμα. Περιλαμβάνει πετρελαίου, βορνεόλη, fluocinonide, τα οποία εγγυώνται την Αλλεργία, αντιφλεγμονώδη και αναπλαστική δράση

Φυσιοθεραπεία θεραπεία

Στη θεραπεία όλων των τύπων της ψωρίασης υψηλή αποδοτικότητα επιτυγχάνεται φυσιοθεραπεία. Κρατήστε τους μόνο κατά το στάσιμο στάδιο της νόσου. Στην οξεία φάση φυσική θεραπεία δεν χρησιμοποιείται.

Σκεφτείτε τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες:

 1. UV ακτινοβολίας εξαρτάται από την περιοχή που επηρεάζεται από το δέρμα χρησιμοποιείται κατά ζώνες ή συνολικής έκθεσης. Δεν χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ψωρίασης έτος. Ο αριθμός και η διάρκεια των διαδικασιών είναι να προσδιοριστούν ποσοτικώς, ξεχωριστά.
 2. Electrosleep έχει μια ηρεμιστική επίδραση, ομαλοποιεί τη δραστηριότητα του νευρικού συστήματος. Επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης των βλατίδες. Είναι 8-10 διαδικασίες για 20-60 λεπτά.
 3. Επιλεκτική φωτοθεραπεία (S. F. T) ψωριασικό δέρμα περιοχές που είναι εκτεθειμένες σε κύματα με μήκος 310-340 nm. Προωθεί την μακροχρόνια ύφεση. Η διάρκεια της θεραπείας είναι προσδιοριστούν ποσοτικώς, ξεχωριστά.
 4. Θεραπεία με PUVA έχει ανατεθεί, όταν σοβαρό στάδιο της ψωρίασης επηρεάζονται μεγάλες περιοχές του δέρματος. Η ουσία της διαδικασίας οι ασθενείς είναι μέσα οι φωτοευαισθητοποιητές, και στη συνέχεια να υποβληθεί σε ακτινοβολία από την UV μήκος κύματος 320-400 nm. Πρέπει να πάμε σε 25 συνεδρίες. Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε παρενέργειες ξηρότητα, κνησμό, ερυθρότητα, χρώση του δέρματος, ναυτία, ηπατίτιδα.
 5. Η ακτινοθεραπεία στην περιοχή που έχει πληγεί από την επιδερμίδα που εκτίθεται στον εξαιρετικά μαλακό ή τις μαλακές ακτίνες-χ. Εξαλείφει τη φαγούρα και τη φλεγμονή, επιταχύνει την επούλωση. Η διαδικασία εκτελείται για 1 ώρα ανά 4-7 μέρες.
 6. Οι βλατίδες εκτίθενται τα κύματα υπερήχου με συχνότητα 800-3000 kHz. Για να επιτευχθεί αντιφλεγμονώδη, αντιβακτηριακή και antiallergenic αποτέλεσμα είναι 8-14 συνεδρία μέγιστη διάρκεια 15 λεπτά.
 7. Cryotherapy μειώνει τον κνησμό, διεγείρει το μεταβολισμό. Για την τόνωση της επούλωσης των βλατίδες, θα πρέπει να πάτε 20-25 διαδικασίες 2-3.5 λεπτά δύο φορές την ημέρα.
 8. Μαγνητική θεραπεία συνταγογραφείται για όλα τα είδη των ασθενειών, αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ψωριασικής αρθρίτιδας. Ομαλοποιεί τη δραστηριότητα του Κεντρικού νευρικού συστήματος, ανακουφίζει από τον κνησμό, διεγείρει την ανάπλαση της πομπής του δέρματος. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 10-12 συνεδρίες για 10 λεπτά.
 9. Θεραπεία με λέιζερ είναι μια ανώδυνη μέθοδος, η οποία περιλαμβάνει την ακτινοβολία του βλατίδες με λέιζερ, η οποία συμβάλλει στην γρήγορη επούλωση. Ο αριθμός και η διάρκεια των διαδικασιών, ο γιατρός καθορίζει ξεχωριστά.
 10. Μπάνιο με θαλασσινό αλάτι που θα αναιρεί τα συμπτώματα της νόσου, βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος. Για την παρασκευή τους χρειάζονται νερό 37-37°C, ανά λίτρο, που διαλύονται 5 g αλάτι. Πάρτε 15-20 ημέρες για 15-20 λεπτά.

Πολλοί που θεράπευσε ψωρίαση εντελώς, έχοντας μια ολοκληρωμένη πορεία της σανατόριο-θέρετρο θεραπεία. Προτείνει θεραπεία με μεταλλικό νερό, ρύπος, πετρέλαιο και άλλες μεθόδους.

16.08.2018