Ψωρίαση — τι είναι, συμπτώματα, τα πρώτα σημάδια, τα αίτια και τη θεραπεία της ψωρίασης

Ψωρίαση

Τι είναι η ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι μια ευρέως διαδεδομένη χρόνια πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από εξάνθημα από επίπεδες βλατίδες, τα οποία τείνουν να συγχωνευθούν σε μεγάλες πλάκες που είναι πολύ γρήγορα καλύπτονται με χαλαρό ασημί-λευκά στίγματα. Η ψωρίαση χαρακτηρίζεται από περιόδους επιδείνωσης της κατάστασης (υποτροπές) και εγκόσμια ευημερία όταν τα συμπτώματα της νόσου να γίνει λιγότερο. Αυτή η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική και ο ασθενής δεν είναι επικίνδυνη για τους άλλους. Επειδή η εμφάνιση της ψωρίασης δεν σχετίζεται με τους μικροοργανισμούς.
Το πρωταρχικό στοιχείο στην ψωρίαση είναι μια ενιαία papule είναι ροζ ή κόκκινο χρώμα, που καλύπτεται με πολλά χαλαρά ασημί-λευκό κλίμακες.
Κατά κανόνα, η ψωρίαση δεν παραβιάζει το συνηθισμένο ρυθμό της ζωής του ο άρρωστος. Το μόνο μειονέκτημα είναι απολέπιση και φλεγμονή του δέρματος. Δυστυχώς, για να θεραπεύσει αυτή την ασθένεια είναι αδύνατο, αλλά για να σταματήσει την ανάπτυξή του ή για να αποτραπεί η επανάληψη είναι πολύ πραγματική. Είναι αρκετό για να εκτελέσει όλα τα ραντεβού με τον γιατρό και να υποβληθεί σε τακτική θεραπεία σε νοσοκομείο.

Μεταδοτική ψωρίαση;

Η ψωρίαση είναι απολύτως δεν είναι μεταδοτική. Μία περίπτωση μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν είναι σταθερό. Η ασθένεια δεν είναι οι λοιμώξεις και τα μικρόβια που είναι δυνητικά επικίνδυνες για τους άλλους, και τα λευκά κύτταρα του αίματος που παράγονται από το σώμα του ασθενούς. Ένα υγιές άτομο για να πάρει την ψωρίαση από τον ασθενή αδύνατο. Η ψωρίαση δεν έχει περάσει:
 • Κατά την επαφή με το δέρμα, μέσα από τη χρήση καθημερινών αντικειμένων με τον ασθενή (σεντόνια, πετσέτες, σκεύη).
 • Με το σάλιο, τον ιδρώτα.
 • Σεξουαλικά.
 • Όταν η φροντίδα για τους ασθενείς.
 • Μέσω του αίματος.

Ταξινόμηση

Nepustuleznaya μορφή της ψωρίασης

Τι είναι; Αυτή η μορφή της νόσου διαφέρει από τα άλλα σταθερή πορεία. Για nepustuleznoy μορφές της ψωρίασης χαρακτηρίζεται από την απώλεια σχεδόν ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος. Σε αυτού του τύπου περιλαμβάνουν:
 • ψωρίαση aritrodermicheskiy
 • χυδαία, συνηθισμένο, ή blayshkovidiy.
Συνηθισμένη η ψωρίαση είναι μια πολύ κοινή, μέχρι και το 90% των ασθενών με ψωρίαση είναι άρρωστο ως μια χυδαία μορφή της νόσου.

Αυτό που ξεκινά ψωρίαση: τα πρώτα σημάδια

Στις περισσότερες περιπτώσεις, για να προσδιοριστεί η ψωρίαση είναι αρκετά απλή, επειδή η ασθένεια δεν είναι σαν τους άλλους ασθένεια του δέρματος. Αλλεργικές εξανθήματα έχουν λιγότερο βαθμονόμησης σε σύγκριση με τα μπαλώματα της ψωρίασης, επιπλέον, η ιστορία αποκαλύπτει ότι ο ασθενής δεν υποφέρει από οίδημα του δέρματος, όπως αλλεργίες Αρχική συμπτώματα και τα σημάδια της ψωρίασης διαφορετικά κύρια χαρακτηριστικά, που θα προβληθεί από το γιατρό στη διάγνωση:
 • η εμφάνιση του ένα περιορισμένο σημείο του ροζ χρώμα με διαφορετική ένταση;
 • κνησμός στην περιοχή της ψωριασικές βλάβες;
 • απολέπιση από ένα μεγάλο αριθμό της επιδερμίδας σε διάφορα μεγέθη;
 • το χαρακτηριστικό υπόλευκο χρώμα από το ξεφλούδισμα;
 • η εμφάνιση ομαδοποιημένων, βρώμικο-λευκό ή γκρι φύλλα κρούστας, χωρίς να ξεφεύγει από ψωριασικής πλάκας;
 • ξηρότητα του δέρματος.
Για την ψωρίαση χαρακτηρίζεται από τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
 1. "Επίδραση stearinovogo σημεία". Κατά την εκτέλεση ξύσιμο πλάκα και μικρό διαφανές κλίμακες εύκολα νιφάδων.
 2. "Η επίδραση του τερματικού ταινία". Αν αφαιρέσετε τις κλίμακες, το δέρμα είναι λεπτό, λαμπερό, και επίσης θα είναι κόκκινο.
 3. "Το αποτέλεσμα των αιματηρών δυσφορία". Μετά το ξύσιμο του δέρματος είναι τα μικρά σταγονίδια του αίματος.

Αιτίες

Ακριβής και μόνος ένοχος της νόσου ειδικοί δεν μπορώ να αποκαλύψω, αλλά πολλές μελέτες δείχνουν ότι η ασθένεια είναι αυτοάνοσο νόσημα, που σημαίνει ότι εξαρτάται από το ανοσοποιητικό σύστημα. Για κάποιο λόγο τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, με σκοπό να προστατεύσει το σώμα από κακοήθεις αλλαγές και να διαπεράσει το ανώτερο δερμικά στρώματα και να παράγουν ουσίες που προκαλούν φλεγμονή. Το αποτέλεσμα της δραστηριότητας αυτής είναι η διάδοση – ταχεία διαίρεση των κυττάρων του δέρματος.
Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία η ψωρίαση αναπτύσσεται λόγω παραβίασης του κύκλου ζωής των κερατινοκυττάρων.
Πιθανές αιτίες της ψωρίασης:
 • Η κληρονομικότητα. Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές ψωρίαση αναφέρονται genotipicheskim dermatozam με κυρίαρχο μετάδοσης.
 • Παραβίαση των λιπιδίων, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Αν υποψιάζεστε ότι η ψωρίαση συχνά εμφανίζεται να αλλάξετε αυτά τα προφίλ στο αίμα και συμβάλλει στην ανάπτυξη της καρδιαγγειακής παθολογίας, ενδοκρινική δυσλειτουργία και το μεταβολικό σύνδρομο.
 • Η παρουσία των χρόνιων λοιμωδών εστίασης στο σώμα. Στη μελέτη psoriaticheskih πλάκες συχνά αποκαλύπτει steptokokkovaya χλωρίδας. Σχετικά με την εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών μπορεί να επηρεάσει ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις, όπως η αμυγδαλίτιδα, γρίπη.
 • Κλιματολογικές συνθήκες – ξηρό και ζεστό καιρό μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη της ψωρίασης, την ενίσχυση εκδηλώσεις του δέρματος ή αντιστρόφως, για να αποδυναμώσει τους *
 • Το άγχος ή στρες – όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, αγχωτική κύματος επηρεάζουν άμεσα την πορεία της ψωριασικής νόσου;
 • Σπασμένο δέρμα – πληγές βοήθεια της λοίμωξης, και αυτό οδηγεί σε δηλητηρίαση του σώματος που οφείλεται σε φλεγμονώδεις διεργασίες, επειδή η εμφάνιση της ψωρίασης μπορεί να προκαλέσει μικρές ζημιές, αλλά με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ασθένειες που σχετίζονται με;
 • Λοίμωξη – εξάρσεις της ψωρίασης μπορεί να προκληθεί από την παρουσία παθογόνων πυώδης, φλεγμονώδεις περιοχές, ειδικά κατά την παιδική ηλικία παθολογία.
Μια θεωρία προτείνει την ύπαρξη δύο παραλλαγές της ασθένειας:
 • Ψωρίαση τύπου I είναι κληρονομική με την παρουσία του ανοσοποιητικού παράγοντες που επηρεάζονται από αυτή τη μορφή πάνω από το 60% όλων των ασθενών ηλικίας κάτω των 30 ετών, η πρόγνωση είναι καλή, η θεραπεία είναι για τη ζωή.
 • Τύπος ΙΙ – εμφανίζεται πιο συχνά στην ηλικία των 45 ετών δεν σχετίζεται με διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα, συχνά εντυπωσιακή nogtevye πιάτο αρθρώσεις.
Το πρώτο εξάνθημα, συνήθως σχηματίζεται σε θέση πληγές, γρατσουνιές, obmorozheniy, εγκαύματα, μέρη του σώματος, και υπόκεινται συνεχώς σε τριβή. Μπορούν να τρώει, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Αρχή ψωρίαση εκφράζεται με την εμφάνιση της βλατίδες, τα οποία είναι μικρά σε μέγεθος οζίδια. Έχουν ένα σκούρο ροζ χρώμα, τα πυκνά να την αγγίξει, πάνω από την επιφάνεια του δέρματος προεξέχουν ελαφρώς.
Το αρχικό στάδιο της ψωρίασης στο δέρμα μετά βίας αισθητή και δεν προκαλεί δυσφορία στον ασθενή. Αλλά η έγκαιρη θεραπεία θα βοηθήσει να αποτρέψει σοβαρές μορφές της νόσου, κατά την οποία υπάρχει απώλεια των νυχιών των χεριών και των ποδιών, στους βλεννογόνους, και στη συνέχεια — των ανθρώπινων αρθρώσεων.
Σύμφωνα με τις στατιστικές psoriaticheskie πλάκες είναι συχνά:
 • στην εξωτερική επιφάνεια των αρθρώσεων;
 • στην πλάτη και το στομάχι;
 • στο μπροστινό μέρος των μηρών και τους βραχίονες.
Σε αντίθεση με το έκζεμα, όπου το εξάνθημα εντυπωσιακή η εσωτερική πλευρά των άκρων και τις πτυχές ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών.

Χαρακτηριστικά και τα συμπτώματα των διαφόρων μορφών

Ψωρίαση ανάλογα με το σχήμα έχει τα χαρακτηριστικά συμπτώματα σχετικά με το ανθρώπινο δέρμα.

Blyashechniy(χυδαίο)

Η ψωρίαση είναι μεταδοτική Blyashechniy (χυδαίο) είναι ένα μεγάλο μέρος όλοι οι τύποι της ψωρίασης. Χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση μιας παραδοσιακής blyashek που καλύπτεται με λευκό-γκρι κηλίδες.
 • Τα εξανθήματα εμφανίζονται στην τοπική περιοχές (αγκώνες, το τριχωτό της κεφαλής, κλπ.) σε 1-2 εβδομάδες. Αυτό το εξάνθημα που ονομάζεται "φρουρός" ή "καθήκον".
 • Για ορισμένους ασθενείς, οι βλατίδες μετατρέπονται σε aritrodermiyu.
 • Πολύ σπάνια χυδαία μορφή εμφανίζεται στο πρόσωπο και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Δάκρυ

Δάκρυ Σταγονοειδής ψωρίαση είναι η δεύτερη πιο κοινή, και διαγιγνώσκεται σε κάθε δέκατο του ασθενούς. Ενώ υπάρχουν πολλά και μάλλον μικρό εξάνθημα σημεία σε όλη την επιφάνεια του σώματος. Ο μεγαλύτερος αριθμός των βλαβών που παρατηρούνται στα άκρα. Στο πρόσωπο σταγονοειδής ψωρίαση εμφανίζεται αρκετά σπάνια. Σε περίπτωση τυχαίας ζημίας του papule, το σχηματισμό των ελκών. Κατά τη διάρκεια της έξαρσης των τυχόν λοιμώδη διαδικασία, οι βλατίδες αυξηθεί ραγδαία σε μέγεθος.

Pustuleznyi ψωρίαση

Φλυκταινώδης ψωρίαση Δεν είναι κοινή, μόνο το 1% της συνολικής μάζας των ασθενών με ψωρίαση έχουν αυτό το είδος της ασθένειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το εξάνθημα είναι συμμετρική και μεταφρασμένη στα πέλματα και στις παλάμες. Pustuleznyi ψωρίαση συμβαίνει: generalizovanniy και μεταφρασμένη. Η δεύτερη μορφή είναι πιο συχνή από ό, τι την προηγούμενη. GeneralizovanniyPustuleznyi ψωρίασης είναι σοβαρή.

Εξιδρωματική

Εξιδρωματική Εξιδρωματική ψωρίασης διαφέρει από το συνηθισμένο παρουσία του καιρού θα σε blayshkah, που σχηματίζονται λόγω της διείσδυσης του εκκρίματος. Ο κίνδυνος εμφάνισης της ψωρίασης αυτό το φθινόπωρο:
 • το διαβήτη
 • οι άνθρωποι με νόσο του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμός) και που έχουν υπερβολικό σωματικό βάρος.

Καρφί ψωρίαση

Καρφί ψωρίαση Καρφί ψωρίαση εμφανίζεται στο 25% των ασθενών με ψωρίαση. Η ήττα των νυχιών πλάκες μπορεί να απομονωθεί (συνήθως στα χέρια), αλλά συνήθως σε συνδυασμό με άλλες μορφές και ποικιλίες της νόσου. Τις αλλαγές στην ψωρίαση είναι σχεδόν δυσδιάκριτες από εκείνα άλλων ασθενειών του δέρματος με την ήττα των νυχιών είναι τα συμπτώματα της:
 • "το πετρέλαιο λεκέδες" και "κύματα άμμου",
 • ανώδυνη μερική αποκόλληση της πλάκας και την παραμόρφωση του τύπου "bird νύχι" ,
 • αιμορραγία κάτω από το νύχι,
 • η πλήρης απόρριψη του νυχιού που συχνά συνοδεύει σοβαρές μορφές ψωρίασης.

Θεραπεία της ψωρίασης σε ενήλικες

Θεραπεία της ψωρίασης σε ενήλικες Το ζήτημα του πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση θα πρέπει να χωριστεί σε 3 κύριες κατηγορίες: εγχώρια χρήση ναρκωτικών, κυρίως ναρκωτικά, εξωτερική χρήση (αλοιφές, κλπ.) και τη φυσική θεραπεία. Δευτεροβάθμια χρησιμοποιούνται περισσότερο ως βοηθητικό μέσο θεραπείας της ψωρίασης. Δεν έχει σημασία τι μεθόδους θεραπείας της ψωρίασης δερματολόγο εκλέγει, το μέγιστο αποτέλεσμα φέρνει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την λύση αυτού του προβλήματος, η οποία περιλαμβάνει:
 • η χρήση εξωτερικών μέσων *
 • η χρήση του μέσα σε φάρμακα, βιταμίνες, βιολογικά ενεργών προσθέτων.
 • συνδέστε φυσικοθεραπευτικής διαδικασίες *
 • θεραπεία σε σανατόρια με μεταλλικά νερά, λάσπη, βδέλλες;
 • το διορισμό δίαιτα, νηστεία.

Διατροφή και δίαιτα

Οι στόχοι που επιδιώκονται από την διατροφή για την ψωρίαση:
 • η μείωση του αριθμού των παροξύνσεων της νόσου;
 • μείωση της συχνότητας και της έντασης των δερματικά εξανθήματα;
 • ομαλοποίηση του μεταβολισμού.
 • διέγερση της προστασίας δυνάμεις του οργανισμού.
 • η λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Συνιστάται σε μεγάλους αριθμούς για να καταναλώνουν τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες. Ενεργοποιεί το γαστρεντερικό σύστημα, ομαλοποιεί το μεταβολισμό και το βάρος, περιέχει μεγάλες ποσότητες σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα, τα οποία είναι απαραίτητα σε ολόκληρο το σώμα, και ανθυγιεινό του δέρματος στην ψωρίαση ειδικότερα. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε:
 • ψωμί από αλεύρι,
 • φρέσκα φρούτα και χυμούς,
 • φυλλώδη λαχανικά
 • χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα,
 • φυτικό έλαιο,
 • σπόροι κολοκύθας, το λινάρι, ηλίανθος,
 • ψάρια, πουλερικά, κουνέλι,
 • τα αμύγδαλα.
Αποκλείονται τα προϊόντα, όπως:
 • προϊόντα αρτοποιίας αλεύρι,
 • προϊόντα με τεχνητά πρόσθετα
 • το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά
 • καπνιστό κρέας και λουκάνικα
 • κρέατα οργάνων και το κόκκινο κρέας
 • ζάχαρη, μέλι,
 • το paslenovih οικογένεια λαχανικά, τα εσπεριδοειδή,
 • ρύζι,
 • λιπαρά και τηγανισμένα τρόφιμα.
Τροφίμων για την ψωρίαση συνεπάγεται την πλήρη αποκλεισμό κάθε τηγανητά φαγητά, τα γλυκά, τη σοκολάτα, τα γλυκά και όλα τα τρόφιμα που περιέχουν τις χρωστικές ουσίες και πρόσθετα. Ορισμένα προϊόντα είναι καλύτερο να καταναλώνονται ξεχωριστά:
 • Προϊόντα και δημητριακά (ζυμαρικά, ψωμί, δημητριακά) δεν πρέπει να συγχέεται με τα φρούτα;
 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν λαμβάνουν με τα εσπεριδοειδή.
 • Φρούτα (μπανάνες, μήλα και πεπόνια) τρώγονται χωριστά από άλλα τρόφιμα, κατά προτίμηση με τη μορφή της ένα ξεχωριστό γεύμα.
Ο ασθενής να ακολουθήσει μια διατροφή για την ψωρίαση, σύντομα θα γιορτάσουμε μια σημαντική βελτίωση στην κατάσταση του δέρματος, μείωση της συχνότητας των υποτροπών και την εξαφάνιση από τον κνησμό και δυσφορία. Επιπλέον, διατροφική θεραπεία βοηθά στην ομαλοποίηση του βάρους και το πεπτικό σύστημα να κάνει μια διαφορά στην εμφάνιση των μαλλιών και των νυχιών, διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.
22.07.2018