Ψωρίαση το σώμα — τι είναι και από ό, τι για τη θεραπεία

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια μη μεταδοτικές ασθένειες, η οποία εκδηλώνεται κυρίως με βλάβες του δέρματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις ψωρίασης στο σώμα του ασθενούς σχηματίζονται από περιοχές της χρόνιας φλεγμονής, η οποία καλύπτονται από στοιχεία του εξανθήματος (ανάλογα με τον τύπο της νόσου διαφορετικά μέρη του σώματος που καλύπτεται με ξηρά βλατίδες, κόκκινες κηλίδες ή φλύκταινες).

Γενικές πληροφορίες

Η ψωρίαση είναι η πιο κοινή χρόνια πάθηση του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Η πλειοψηφία των ασθενών είναι οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα από τις 16 έως τις 22 και 57 έως 60 ετών.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η ψωρίαση αναφέρεται σε συστηματικές αυτοάνοσες ασθένειες, αν και η αιτία της νόσου δεν είναι εγκατεστημένος.

Η ασθένεια μπορεί να συμβεί σε ήπια, μέτρια ή σοβαρή μορφή (σοβαρή μορφή συχνά συνοδεύεται από ψωριασική αρθρίτιδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία).

Τύποι

Ψωρίασης στο σώμα ανάλογα με τον τύπο του εξανθήματος μπορεί να είναι:

 • Χυδαία (απλό όσο μια πλάκα ή vulgaris). Είναι η πιο κοινή μορφή με την οποία τα διάφορα μέρη του σώματος φαίνεται ξηρό, ελαφρώς αυξημένα πάνω από την επιφάνεια του δέρματος μικρό, πυκνό, κόκκινο και hot spots (βλατίδες). Οι βλατίδες στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανίζονται σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται σε τριβή (μέση, το στομάχι, κ. λπ.), μηχανικά τραύματα, εγκαύματα ή την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες (με τα χέρια). Με την ανάπτυξη της νόσου, ο βλατίδες συγχωνεύονται σε μεγάλες, που καλύπτεται με ξηρά ασημί λέπια πλάκες και σε σοβαρές παθήσεις αιμοπεταλίων σχηματίζονται από ένα ολόκληρο πιάτο ("παραφίνη λίμνες").
 • Φλυκταινώδη. Αυτή η σοβαρή μορφή της νόσου αρχίζει με την εμφάνιση του σώματος των μικρών κυστιδίων τα οποία περιέχουν σαφή, αποστειρωμένο υγρό. Το δέρμα στις περιοχές που πλήττονται από κόκκινο, παχύρρευστο, πρησμένο, και εύκολα να ξεφλουδίζει. Αν η νόσος εμφανίζεται σε μια περιορισμένη μορφή, το εξάνθημα εμφανίζεται κυρίως στα πόδια και τους βραχίονες, και στη γενικευμένη μορφή μικρών φλύκταινες συγχωνεύονται σε μεγαλύτερα και να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα.
 • Σημείο. Σε αυτή τη μορφή της νόσου, οι βλάβες εξαπλωθεί σε όλο το σώμα. Ψωρίαση στην πλάτη, τους γοφούς, τα άκρα, το λαιμό και το στομάχι εκδηλώνεται με τη μορφή πολλών κόκκινο ή μοβ μικρές ξηρά σημεία, τα οποία μοιάζουν με κουκίδες ή σταγόνες. Αυτή η μορφή εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ασθενείς μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου στρεπτοκοκκική λοίμωξη.
 • Inverse (ψωρίαση flexor επιφάνειες). Στοιχεία του εξανθήματος σε αυτή τη μορφή της νόσου είναι ομαλή κόκκινες κηλίδες που νιφάδων, και σχεδόν δεν αυξηθεί πάνω από το δέρμα. Συνήθως εμφανίζεται ψωρίαση τον ιερέα (πτυχώσεις), στη βουβωνική χώρα, κάτω από το Στήθος και στις μασχάλες. Ανάστροφη ψωρίαση μπορεί να είναι περίπλοκη από μια μυκητιασική λοίμωξη και στρεπτοκοκκική πυόδερμα λόγω ιδρώτα και την τριβή στην πληγείσα περιοχή.
ψωρίασης στο σώμα

Λόγους

Η εμφάνιση της ψωριασικής εξάνθημα στο σώμα που συνδέονται με μια φλεγμονώδης διαδικασία στο δέρμα. Η φλεγμονή προκαλεί ταχεία αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος, υπερανάπτυξη στο ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας από τα μικρά τριχοειδή αγγεία και το μαρασμό μακριά το ανώτερο στρώμα του δέρματος.

Οι λόγοι για την ανάπτυξη της φλεγμονώδους διαδικασίας δεν είναι πλήρως εγκατεστημένος, αλλά είναι γνωστό ότι η ψωρίαση προκαλείται από ορισμένους παράγοντες:

 • αγχωτικές καταστάσεις (ψυχική ή σωματική καταπόνηση);
 • ξηρό δέρμα;
 • χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, καλλυντικά, και άλλα εξωτερικά ερεθιστικά;
 • Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η υπερβολική υγιεινή, μηχανικό τραύμα (παράγοντες που επηρεάζουν την κατάσταση του δέρματος);
 • η χρήση ορισμένων φαρμάκων (β-αποκλειστές, αντισπασμωδικά, κτλ.) *
 • κλιματική αλλαγή *
 • λοιμώδεις και αλλεργικές παθήσεις.

Τα συμπτώματα

Η ψωρίαση δεν μπορεί να θεραπευτεί εντελώς, αλλά συμπτωματική θεραπεία, η οποία διεξάγεται κατά το αρχικό στάδιο της νόσου, μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση της φλεγμονώδους διαδικασίας.

Μοιάζει με ψωρίαση στο σώμα κατά το αρχικό στάδιο της νόσου εξαρτάται από την ασθένεια:

 • Αν (χυδαίο) την ψωρίαση, όπως η πλάκα στο σώμα φαίνεται μικρό απαλό ροζ βλατίδες που μοιάζουν με αλλεργικό εξάνθημα. Το δέρμα γύρω από τα βλατίδες γίνεται πρήξιμο, φαγούρα, και βλατίδες σταδιακά transformirovalsya σε πλάκες που καλύπτονται με τα κύτταρα (ασημί κλίμακες).
 • Όταν φλυκταινώδους ψωρίασης στο σώμα εμφανίζονται φωτεινά κόκκινα μπαλώματα της φλεγμονής, η οποία φαίνεται μικρό, υγρό γεμάτο φυσαλίδες, σταδιακά αυξάνεται σε μέγεθος (συνήθως πρωτογενή κύτταρα φλυκταινώδη ψωρίαση εμφανίζονται στους γλουτούς και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων).
 • Με ένα δάκρυ σχήμα σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες (θυμάμαι σταγόνες), όχι μεγαλύτερο από έναν κόκκο φακής.
 • Η αντίστροφη μορφή της ψωρίασης στις φυσικές πτυχές του δέρματος εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες με λαμπερά λεία επιφάνεια (χαρακτηριστικό της ψωρίασης είναι παρόμοια με πλάκα κλίμακες δεν υπάρχουν).

Στοιχεία από το εξάνθημα μπορεί να φαίνονται σαν κουκκίδες, σταγόνες ή γύρω από τις πλάκες. Εξανθήματα μπορεί να φορέσει ένα ενιαίο χαρακτήρα (συνήθως, αυτές οι βλάβες είναι συμμετρικές), ή σε μορφή δαχτυλίδια, τόξα, και "χάρτες" με ανώμαλες άκρες.

Υπό την επίδραση των ερεθισμάτων πλάκα αποκτούν εξέχουσα θέση και να γίνει κόκκινο κεράσι, με μακροχρόνια ψωρίαση παρατηρείται κυάνωση των τα στοιχεία του εξανθήματος και σοβαρή διείσδυση.

Για την ψωρίαση που χαρακτηρίζεται από μια κυμαινόμενη πορεία περιόδους των τραυμάτων, την ανάπτυξη και την έντονη απολέπιση αντικαθίστανται από σταθερές και παλινδρόμηση στάδια (νέα στοιχεία δεν σχηματίζονται, και τα υπάρχοντα σταδιακά εξαφανίζονται).

ψωρίαση--κοιλιά

Διάγνωση

Η διάγνωση γίνεται με βάση την ψωριασική τριάδα που συμβαίνει όταν το φως poskablivanii την πληγείσα περιοχή. Παρατηρήθηκαν φαινόμενα:

 • στεατικό σημεία?
 • τελικός προστάτες;
 • το σημείο της αιμορραγίας.

Σε αμφίβολες περιπτώσεις, μια βιοψία του δέρματος.

Θεραπεία

Ψωρίαση το σώμα αντιμετωπίζεται με:

 • Τοπικά σκευάσματα. Στο αρχικό στάδιο, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μη-ορμονικές αλοιφές (θειϊκό οξύ, σαλικυλικό, κ. λπ.). Από ψωρίασης στο σώμα αποτελεσματική αλοιφή με βάση πίσσα. Ελλείψει της επίδρασης αλοιφές που περιέχουν κορτικοστεροειδή.
 • Συστηματική θεραπεία. Εφαρμόστε ένα ρετινοειδές, το οποίο μειώνει το ποσοστό αναπαραγωγής των κυττάρων του δέρματος, τα ανοσοκατασταλτικά, τα οποία μειώνουν τη δραστηριότητα του ανοσοποιητικού, και κυτταροτοξικών παραγόντων, αναστέλλοντας την ταχεία ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος.

Για τη θεραπεία της ψωρίασης στο σώμα είναι στο σπίτι με τη βοήθεια των διαφόρων αλοιφές, λοσιόν, λοσιόν, λουτρά, αφεψήματα και αφεψήματα.

Η καλή επίδραση του photochemotherapy (θεραπεία με PUVA). Επίσης, χρησιμοποιείται για τη μαγνητική θεραπεία, μέλισσα δηλητήριο θεραπεία και άλλες φυσιοθεραπευτικές μεθόδους.

15.08.2018