Φροντίδα του δέρματος στην ψωρίαση

Πώς να αλλάξετε τις ιδιότητες του δέρματος που επηρεάζονται από ψωρίαση;

Για το δέρμα που επηρεάζεται από ψωρίαση, χαρακτηρίζεται από την επιταχυνόμενη ανανέωση της επιδερμίδας. Ο κανόνας για την πλήρη ενημέρωση των επιδερμικών κυττάρων χρειαστούν 3-4 εβδομάδες, αλλά στην ψωρίαση χρειάζεται μόνο 4-7 ημέρες. Λόγω αφυδάτωσης το δέρμα γίνεται ξηρό και λιγότερο ελαστικό. Επιπλέον, γίνεται επιρρεπής σε φλεγμονή, ως εκ τούτου, πλάκες που εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματος, ειδικά για τα χέρια, τα πόδια, τον κορμό και στο τριχωτό της κεφαλής έχουν ένα κοκκινωπό χρώμα. Συνήθως πλάκες που καλύπτονται με λεπτό κλίμακες υπόλευκο. Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια με FLUCTUS ροής, που εμφανίζεται συνήθως μετά από 15 χρόνια.

Πώς να μειώσει τον πόνο και τη φαγούρα;

Για να μην επιδεινώσει την φλεγμονή, προσπαθήστε να μην ΤΡΊΒΕΤΕ και μην βουρτσίζετε κατά πλάκας. Φροντίδα του δέρματος σας, να το αντιμετωπίσουμε με μεγάλη προσοχή. Δεν θα πρέπει να αφαιρέσετε τα νεκρά φύλλα, που σχηματίζεται στους αγκώνες, τα γόνατα και το τριχωτό της κεφαλής. Καλύτερα αν η ζυγαριά σταδιακά excorio τους εαυτούς τους ως την επούλωση του δέρματος.

Πώς να πλύνετε ψωρίαση δέρμα;

Ενώ το πλύσιμο προσπαθήστε να μην ΤΡΊΒΕΤΕ και να μην τεντώσει το δέρμα.

Καλύτερα να δοθεί προτεραιότητα στην ψυχή, αλλά δεν λουτρά, διότι θα στεγνώσει το δέρμα. Ωστόσο, προκειμένου να χαλαρώσετε, μερικές φορές να πάρει ένα λουτρό, αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι για πολύ καιρό, και το νερό δεν είναι πολύ ζεστό - μέγιστο 37-38°C.

Σαπούνι, χρησιμοποιήστε ουδέτερο και χωρίς αρώματα. Σαπούνι</1_img>

Μετά το πλύσιμο, μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε το νεκρό δέρμα στους αγκώνες και τα γόνατα.

Στεγνώστε το δέρμα με μια πετσέτα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πιέζοντας το ελαφρά προς το σώμα.

Προσεκτικά exhauriat όλες τις πτυχές και κρυφές περιοχές του δέρματος. Ιδιαίτερη προσοχή να πληρώσει για να τα ακουστικά περάσματα και το δέρμα του αυτιού νεροχύτες, axillaribus υφέσεις, οι πτυχώσεις του δέρματος κάτω από τους Μαστούς και ομφαλική περιοχή και τη βουβωνική χώρα και το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα.

Είναι δυνατόν για την ψωρίαση για μπάνιο;

Κολύμβηση για την ψωρίαση μπορείτε, αλλά όχι κατά τη διάρκεια των εξάρσεων, όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Ένα άλλο κολύμβησης εξηγήσει ότι η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, και να ρισκάρουν τίποτα, ενώ είναι μαζί Σου.

Πριν από το κολύμπι στην πισίνα, βάλε πινακίδα βαζελίνη για την προστασία τους από τις επιπτώσεις του χλωρίου και άλλες χημικές ουσίες που προστίθενται στο νερό. Αφήνοντας στην πισίνα, ξεπλύνετε το δέρμα με ζεστό καθαρό νερό. Exhauriat το δέρμα με μια μαλακή πετσέτα, απαλά χαϊδεύει τους στο σώμα.

Τι καλλυντικά και τα μέσα για τη φροντίδα του δέρματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψωρίαση;

Στην ψωρίαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο αλκαλικό Σαπούνια, αποσμητικά, διακοσμητικά καλλυντικά, κ. λπ. είναι το καλύτερο κατάλληλο για το ευαίσθητο ή το δέρμα του μωρού. Αν είστε αλλεργικοί σε οποιοδήποτε άρωμα υποαλλεργικά προϊόντα, χρησιμοποιήστε τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούνται πριν από την πρώτη έξαρση της ψωρίασης. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ουσίες που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, μπορεί να είναι μέρος της αποσμητικά χώρου και αξεσουάρ.

Όταν η φλεγμονή του δέρματος στις μασχάλες μπορεί να πλένεται με φυσιολογικό ορό. Όσο η ερυθρότητα δεν θα λειτουργήσει, χρησιμοποιήστε το αποσμητικό δεν συνιστάται. Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ και αρωματικές ουσίες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό και το αδιάβροχο μακιγιάζ για τα μάτια, τα χείλη και το πρόσωπο.

Για την αφαίρεση της τρίχας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε κρύο κερί, να ερεθίζει το δέρμα λιγότερο από το ζεστό κερί, αποτριχωτικές κρέμες ή το ξύρισμα, ειδικά αν οι πλάκες που βρίσκονται στα πόδια και τις μασχάλες.

Τι σημαίνει για τη φροντίδα του δέρματος θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την ψωρίαση;

Όσοι πάσχουν από ψωρίαση, είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι σημαίνει για την αφαίρεση του μακιγιάζ, ή λοσιόν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη την συνεχώς αυξανόμενη γκάμα των προϊόντων αυτών. Σε αυτή την ενότητα, θα Σας δείξει ποια είναι τα εργαλεία που είναι κατάλληλα για τη φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα.

Σας παρουσιάζουμε έναν μη εξαντλητικό κατάλογο, αλλά μόνο μερικά από τα μέσα που Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Μην διστάσετε να κάνετε ερωτήσεις για να το φαρμακοποιό για περισσότερες πληροφορίες.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια που συχνά έχει κυμαινόμενη πορεία. Χαρακτηρίζεται από ενισχυμένη πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων, με αποτέλεσμα να υπερκεράτωση (πάχυνση της κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας) και την εμφάνιση φλεγμονή κοκκινωπό πλάκες στο δέρμα.

Η λίστα με τα εργαλεία

Η σειρά των προϊόντων για την περιποίηση του δέρματος ψωρίαση δεν είναι πλήρης, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε τον τρόπο που δεν προκαλεί ερεθισμούς και δεν έχει αλλεργιογόνες ιδιότητες. Ερεθισμός του δέρματος μπορεί να οδηγήσει στο φαινόμενο Kebnera, δηλαδή στην εμφάνιση των νέων πλακών σε ερεθισμένο δέρμα. Στα εμπορικά διαθέσιμα εργαλεία με κερατολυτική δράση που βοηθά στην αφαίρεση των νιφάδων, καθιστώντας ευκολότερη την πρόσβαση σε φάρμακα για τοπική εφαρμογή (π. χ. γλυκοκορτικοειδή και βιταμίνη D παράγωγα) στο δέρμα και την απορρόφηση τους. Τέλος, στην ψωρίαση πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικά (moisturizers), καθώς αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος και το καθιστούν λιγότερο τραχύ και ξηρό. Ιδιαίτερα κατάλληλο για το εργαλείο με βάση το νερό από θερμές πηγές (έχει καταπραϋντικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες).

Αν και τα μέσα για τη φροντίδα δέρματος δεν μπορεί να αντικαταστήσει τα φάρμακα για την τοπική θεραπεία της ψωρίασης, και οι δύο μπορούν να συμπληρώνουν η μία την άλλη. Θεραπείες για τη φροντίδα του δέρματος σας βοηθήσει να βελτιώσει τη Γενική κατάσταση των ασθενών με ψωρίαση, καθώς μειώσει την ταλαιπωρία και την βελτίωση της όψης του δέρματος. Καλά ενυδατωμένο δέρμα φαίνεται καλύτερα και είναι πιο μαλακό, επιτρέποντας στους ασθενείς με ψωρίαση νιώθουν πιο σίγουροι. Έτσι, η χρήση αυτών των πόρων μπορεί να βοηθήσει να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.

Ενυδατική λοσιόν για το σώμα

Στην ψωρίαση, το δέρμα γίνεται ξηρό και τραχύ, κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας είναι πολύ συμπυκνωμένη. Παραβίαση των κυτταρικών διεργασιών οδηγεί στο γεγονός ότι το δέρμα είναι όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσει την υγρασία, υφίσταται αφυδάτωση. Ως εκ τούτου, για την ψωρίαση, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαλακτικές ουσίες που κάνουν το δέρμα πιο ελαστικό. Ουσίες όπως ουρία, αμινοξέα και γαλακτικό οξύ, που απορροφούν και συγκρατούν το νερό, να δώσει αυτά τα διορθωτικά μέτρα μαλακτικές ιδιότητες και βαζελίνη, κερί μέλισσας, φυτικά έλαια και ceramides που αποτρέπουν την αφυδάτωση του δέρματος - προστατευτικές ιδιότητες. λοσιόν

Το οποίο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα ταμεία;

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με την ονομασία "O/W" (λάδι σε νερό) επί της συσκευασίας, η χρήση των οποίων το δέρμα δεν είναι τόσο λιπαρό όσο όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία με την ονομασία "W/O" (νερό σε λάδι). Ασθενείς με ψωρίαση συνήθως επαρκή μέσα για τη φροντίδα για το ξηρό δέρμα και τα προϊόντα που προορίζονται για ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα. Ωστόσο, η φλεγμονή του δέρματος στην ψωρίαση δεν είναι πάντα να οδηγήσει σε ξηρότητα. Ατοπική δερματίτιδα - μια ασθένεια του δέρματος που εκδηλώνεται με τη μορφή εκζέματος. Αν και μερικές από τις εκδηλώσεις της (ειδικά, ερυθρότητα και κνησμός) μοιάζουν με ορισμένες μορφές ψωρίαση, ατοπική δερματίτιδα δεν οδηγεί σε πάχυνση της κεράτινης στοιβάδας της επιδερμίδας.

Υπάρχει μια ειδική μέθοδος θεραπείας;

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μετριασμού κεφάλαια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα πριν από την έκθεση του δέρματος στις UV-A και UV-B, επειδή παρεμποδίζουν την πρόσβαση των ακτινοβολία στο δέρμα. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους την ημέρα πριν από τη διαδικασία ή το βράδυ πριν.

Τι εργαλεία για να αγοράσετε, αν έχετε φαγούρα πλάκες;

Ασθενείς με ψωρίαση, ειδικά αν έχεις φαγούρα, πλάκες, τα κατάλληλα μέσα για την περιποίηση του δέρματος που έχει προσβληθεί από ατοπική δερματίτιδα (πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και απαραίτητα λιπαρά οξέα). Αν και η ανεπάρκεια των λιπαρών οξέων χαρακτηριστικό της ατοπικής δερματίτιδας, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη και η ψωρίαση, όπως χαρακτηρίζεται από την επιταχυνόμενη ανανέωση της επιδερμίδας.

Κερατολυτική σημαίνει

Cornification του δέρματος - μια φυσιολογική διαδικασία κατά την οποία το δέρμα ανανεώνεται, λόγω των κερατινοκυττάρων. Κερατινοκύτταρα αποτελούν το βασικό κύτταρο του πληθυσμού της επιδερμίδας και την παραγωγή κερατίνης. Στην ψωρίαση, η λειτουργία τους έχει διαταραχθεί, με αποτέλεσμα την κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας είναι συμπυκνωμένη και καλύπτονται με λέπια. Από απόπτωση των κερατινοκυττάρων στην ψωρίαση είναι σπασμένο, το δέρμα γίνεται πιο τραχύ. Για την καταπολέμηση υπερκεράτωση (πάχυνση του δέρματος) χρησιμοποιούν διαφορετικές ουσίες, όπως το σαλικυλικό οξύ, ουρία, γαλακτικό οξύ.

Τι ουσίες είναι πιο αποτελεσματική;

Το σαλικυλικό οξύ έχει κερατολυτικές, αντισηπτικές και στυπτικές, είναι η δραστική ουσία που είναι μέρος από τα πολλά εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά τον ερεθισμό και ξεφλούδισμα του δέρματος. Ουρία λειτουργεί ως κερατολυτική και ενυδατική κρέμα. Τα λεγόμενα άλφα-gidroksilovye οξύ και τα οξέα φρούτων (π. χ., γλυκολικό και το κιτρικό) έχει χρησιμοποιηθεί στα καλλυντικά, λόγω της απολέπισης και delenimenta δράση, καθώς θα βοηθήσει να αφαιρέσει την περίσσεια παρωχημένες κύτταρα. Ισχυρότερη alpha gidroksilovye οξύ (χαμηλότερο pH) έχουν μια πιο έντονη απολεπιστική δράση. Στην ψωρίαση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το πιο αδύναμο alpha gidroksilovye οξέα, όπως το γαλακτικό οξύ και το μετά αμμωνίου. keratoplastica διαθέσιμο σε κρέμες t γαλακτώματα, θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε παρωχημένες επιδερμίδα και κλίμακες. Τα εργαλεία αυτά είναι ιδιαίτερα συνιστάται να εφαρμόζουν το παχύτερο και φολιδωτό δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής.

Πιο κερατολυτικών προϊόντων που περιέχουν δραστικό συστατικό, το οποίο βοηθά να ενυδατώνει την κεράτινη στοιβάδα της επιδερμίδας. Αυτά τα εργαλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια θεραπεία συντήρησης για την κανονική υγρασίας του δέρματος και την πρόληψη των εξάρσεων. Με την ήττα της επιδερμίδας, αυτά τα εργαλεία για να μαλακώσει και να κάνει περισσότερα πλαστικά.

Θεραπεία για flere βλάβες του δέρματος

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ψωρίαση συνοδεύεται από έκκριση του δέρματος, στην οποία οι βλάβες μοιάζουν με φυσαλίδες που βρίσκεται στην επιφάνειά του. Αυτές οι φυσαλίδες γεμίζει άχρωμο ή κιτρινωπό διαφανές υγρό. Όταν είναι κατεστραμμένο, αυθόρμητη ή λόγω ξύσιμο, το δέρμα φαίνεται υγρό και μπορεί να είναι καλυμμένο με κρούστες. Σε αυτά τα μέρη όπου το δέρμα βιώνει μια συνεχή τριβή, οι φυσαλίδες να επανεμφανιστεί μετά τις εκρήξεις. Αιτία εμποτισμού μπορεί να τραυματισμό ή φλεγμονή. το κλάμα βλάβες του δέρματος

Προσώπου φροντίδας δέρματος

Αν το δέρμα του προσώπου δεν επηρεάζονται από την ψωρίαση, για τον καθαρισμό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μέσο κατάλληλο για τον τύπο του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων σαπούνι, το νερό, τα μέσα για την αφαίρεση του μακιγιάζ, cleansing milk ή gel. Όταν έχετε ακμή είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε απαλό καθαριστικό τζελ. Αν το δέρμα είναι ξηρό, συνιστάται να χρησιμοποιείτε καθαριστικά που δεν περιέχουν σαπούνι, σαπούνι τουαλέτας και το γαλάκτωμα καθαρισμού. Αν το δέρμα έχει προσβληθεί από ψωρίαση, είναι απαραίτητο να παρακολουθεί προσεκτικά την αγνότητα, καθαρισμό το πρωί και το βράδυ, και κάθε μέρα (ή ακόμα και αρκετές φορές την ημέρα σε σοβαρές ξηρότητα) να βάλετε, την ενυδατική σας κρέμα. Αν και τα ιδανικά μέσα για τη φροντίδα για την ψωριασική επιδερμίδα δεν υπάρχει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτά που δεν προκαλούν ερεθισμούς. Μπορείτε να χειριστείτε το δέρμα ζεύγη εμφιαλωμένο νερό, το οποίο βοηθά στην αφαίρεση κλίμακες και μειώνει την ερυθρότητα. exhauriat το δέρμα τακτοποιημένο promakivaniem πετσέτα. Όταν δερματικές αλλοιώσεις θα πρέπει να αποφύγετε να την επισκεφθείτε σαλόνια ομορφιάς και στο σπίτι - χρήση μάσκες και απολέπιση για το πρόσωπο, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό. Ελλείψει των βλαβών προαιρετικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κεφάλαια από μια ποικιλία των ενεργών συστατικών (π. χ. αντι-γήρανση), εφόσον είναι καλά ανεκτή. Ωστόσο, τα προϊόντα που περιέχουν παράγωγα της βιταμίνης Α, πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή.

Φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής

Ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής δέρμα στην περιοχή αυτή μπορεί να crebrescunt και καλύπτονται με κόκκινες πλάκες που καλύπτονται με ένα μεγάλο αριθμό κλίμακες. Για να αφαιρέσετε τις κλίμακες και να μειώσει τη φαγούρα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κερατολυτική σαμπουάν που περιέχουν πίσσα. Το σαμπουάν εφαρμόζεται στις ρίζες των μαλλιών μετά από 5 λεπτά ξεπλύνετε. Στη συνέχεια, η τρίχα πρέπει να εκπλύνονται τελείως και στη συνέχεια να ξεπλένονται πάλι με ένα κατάλληλο για αυτό το είδος του σαμπουάν τρίχας. Μετά το τριχωτό της κεφαλής, έχει καθαριστεί από την ήττα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαμπουάν που εμποδίζει την πιτυρίδα. Αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν για να πλένουν τα μαλλιά μου καθημερινά. Για να αφαιρέσετε τα λέπια από το τριχωτό της κεφαλής, μπορείτε να εφαρμόσετε κερατολυτικές κρέμες. Για μέγιστα αποτελέσματα, συνιστάται να εφαρμόζετε την κρέμα στο τριχωτό της κεφαλής και το αφήνουμε για 2 ώρες, φορώντας ένα σκουφάκι μπάνιου. Ελλείψει επιδείνωση της ψωρίασης μπορεί να βάψει τα μαλλιά σας, ωστόσο δεν μπορούν να πλυθούν με ζεστό νερό και στεγνώστε το με ζεστό αέρα.

Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου

Αν και το φως του ήλιου έχει μια ευεργετική επίδραση στο δέρμα για την ψωρίαση, πρέπει να προστατεύονται από τις επιβλαβείς επιδράσεις της UV-A και UV-B. υπάρχουν ειδικά αντηλιακά για ασθενείς με ατοπική δερματίτιδα, για παράδειγμα, λοσιόν για τα παιδιά με υψηλό βαθμό προστασίας Mustela SPF50.

15.08.2018