Ψωρίαση στα χέρια και τη θεραπεία της πρώιμης φάσης

Ψωρίαση στα χέρια είναι μια χρόνια ασθένεια του δέρματος που δεν είναι πλήρως κατανοητό, για την ημερομηνία μικρή πρόοδος στην εξεύρεση αποτελεσματικής θεραπείας δεν παρατηρείται. Παθολογία εμφάνιση της ψωρίασης στα χέρια σας είναι το 80% του συνολικού αριθμού των αυτό το είδος της ασθένειας. Ψωριασική κηλίδες ή πλάκες μπορεί να περιλαμβάνει οποιοδήποτε μέρος του δέρματος.

Το παρίσι στο χέρι

Από τη μία πλευρά, ψωρίαση στα χέρια που δεν απειλεί τη ζωή του ασθενούς. Ωστόσο, αν ξεκινήσετε τη θεραπεία και να φέρει την ασθένεια έως σοβαρή μορφή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές, που δεν είναι τόσο ακίνδυνο. Για παράδειγμα, ψωρίαση μπορεί να χτυπήσει τις κύριες αρθρώσεις του ατόμου, να οδηγήσει σε ψωριασική αρθρίτιδα που επηρεάζουν το μυοσκελετικό συσκευές.

Αυτά τα αποτελέσματα τελικά μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρία και η κατάσταση αναπηρίας. Για τη θεραπεία της ψωρίασης στα χέρια είναι αρκετά δύσκολο, παρ ' όλα αυτά με την ποιότητα και την ολοκληρωμένη θεραπεία μπορεί να αυξήσει σημαντικά την περίοδο της ύφεσης.

Αιτίες

Τι είναι; Χάρη στην επιστημονική έρευνα, υπάρχουν πολλές θεωρίες για την εμφάνιση της αυτή η ασθένεια του δέρματος. Ωστόσο, με πλήρη εμπιστοσύνη για να καθορίσει την αιτία της νόσου παραμένει άγνωστη. Σύμφωνα με την επιστημονική διατύπωση, υπάρχουν δύο υποτιθέμενες αιτίες της ψωρίασης:

 • αυτοάνοση μορφή *
 • δυσλειτουργία του δέρματος.

Αυτοάνοση μορφή της ψωρίασης εκδηλώνεται με την τυχαία ανάπτυξη των διαφόρων ουσιών που επηρεάζουν το δέρμα. Η δεύτερη αιτία της ψωριασικής πλάκας είναι η ωρίμανση των περιττών κύτταρα, respuant υγιή ιστό. Υπάρχουν κάποιες υποθέσεις ότι η ψωρίαση έχει μια γενετική αιτιώδη συνάφεια.

Τους κύριους προδιαθεσικούς παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου είναι:

 • γαστρεντερικές παθήσεις (ιδιαίτερα του ήπατος και του εντέρου);
 • ορμονικές παθήσεις (χαμηλότερο επίπεδο της μελατονίνης, αυξάνει τη συγκέντρωση της αυξητικής ορμόνης, της προλακτίνης, ινσουλίνη);
 • οικογενειακό ιστορικό (ψωρίαση, διαγιγνώσκεται σε προηγούμενες γενιές);
 • αλλεργική αντίδραση του οργανισμού.
 • δερματικές παθήσεις (αλλεργική, μύκητες, κλπ.) *
 • τραύμα στο δέρμα (συμπεριλαμβανομένων τσιμπήματα εντόμων και τατουάζ);
 • το άγχος, η εξάντληση του νευρικού συστήματος;
 • λοίμωξη (HIV, τα παιδιά έχουν συχνές ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού);
 • φάρμακα;
 • επιδράσεις στο δέρμα από χημικά ενεργές ουσίες (χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης, εξωτερική φάρμακα, κ. λπ.) *
 • τοξικές επιδράσεις στο σώμα (αλκοόλ, Κάπνισμα);
 • τον τοκετό σε γυναίκες.

Ψωρίαση στα χέρια συνεπάγεται όχι μόνο μια αισθητική ενόχληση, αλλά, επίσης, προβλήματα φυσιολογικής φύσης, όπως σε αυτήν την ασθένεια, η πιθανότητα ατροφία των μικρών αρθρώσεων, και, κατά συνέπεια, μειώνοντας την απόδοση και την ευαισθησία.

ψωρίαση στα χέρια στάδιο

Από αυτή την ύπουλη ασθένεια μπορεί να επηρεάσει τόσο τα χέρια και το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλα και την παλάμη. Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη θεραπεία της ψωρίασης κατά το αρχικό στάδιο, είναι ότι, όταν τα πρώτα σημάδια. Διαφορετικά, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης της ψωριασικής αρθρίτιδας και εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Τα συμπτώματα

Ψωρίαση στα χέρια και τα συμπτώματα αναπτύσσονται σταδιακά. Στο αρχικό στάδιο στην επέκταση στον τομέα εμφανίζονται βλατίδες. Είναι μικρή και επίπεδη, αυξάνεται στο δέρμα. Εκπαίδευση καλύπτεται από λευκό κλίμακες, οι οποίες εύκολα να πέσει πίσω.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψωρίασης στα χέρια χαρακτηρίζεται από τέτοια χαρακτηριστικά γνωρίσματα:

 • αν για να κόψει κλίμακες, μετά το peeling θα πρέπει να ενισχυθεί.
 • φλούδες από την ταινία που καλύπτει papule.
 • υπάρχουν μικρές κηλίδες αίματος (στάγδην αιμορραγία).
 • τα οζίδια να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν, να γίνουν μεγάλες.
 • εμφανίζονται κατά πλάκας.

Ψωρίαση στα χέρια μπορεί να είναι διαφορετική: με τη μορφή της ενιαίας κηλίδες διαφόρων μεγεθών ή αποκόλληση του νυχιού μέχρι την πλήρη απώλεια. Η νόσος συνοδεύεται από οιδήματα κοντά σε αρθρώσεις και τους. Το δέρμα στα χέρια ξηρό, ρωγμές και φλεγμονή

Πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση στα χέρια

Στην περίπτωση της ψωρίασης στα χέρια θεραπεία είναι πλήρης, καθώς χρησιμοποιεί την τοπική και Γενική θεραπεία καθώς και την τήρηση και τη διατροφή. Κατά τη συνταγογράφηση και τις διαδικασίες, ο γιατρός πρέπει να καθορίσει το στάδιο και τη μορφή της νόσου στη θεραπεία ήταν αποτελεσματική.

Πώς να μεταχειριστεί; Σύνθετη θεραπεία περιλαμβάνει:

το αρχικό στάδιο
 1. Γενική θεραπεία – ο ασθενής έχει εκχωρηθεί ένα αντιισταμινικό και αντι-άγχος φαρμακευτική αγωγή, λήψη ανοσορυθμιστές. Επίσης ανατεθεί η χορήγηση φαρμάκων για την ενίσχυση της ανοσίας, βιταμίνες α, β, Γ, Δ.
 2. Τοπική θεραπεία – ο ασθενής έχει συνταγογραφηθεί αντιφλεγμονώδη αλοιφή, επαναλαμβανόμενες ναρκωτικά. Φάρμακα για τη βελτίωση του πεπτικού συστήματος. Ίσως η χρήση των κορτικοστεροειδών αλοιφές.
 3. Φυσιοθεραπεία θεραπεία είναι ευρέως χρησιμοποιούμενες μέθοδοι, όπως τα λουτρά παραφίνης, θεραπεία με PUVA, η υπεριώδης ακτινοβολία.
 4. Θεραπευτική διατροφή – μια υποχρεωτική παράγοντας στη θεραπεία της ψωρίασης στα χέρια, τις παλάμες, τους αγκώνες, κ. λπ.

Στο αρχικό στάδιο είναι πολύ σημαντικό, χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο ανατρέξτε στην αρμόδια επαγγελματίες οι οποίοι είναι εξοικειωμένοι με τη φύση της ψωρίασης και μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη βοήθεια. Οι ασθενείς με αυτή τη νόσο έχουν συχνά ανάγκη από ψυχο-συναισθηματική προσαρμογή και συμβουλευτική ψυχολόγοι. Για την ανακουφιση έχουν ανατεθεί ηρεμιστικά, μικρή ηρεμιστική επίδραση.

Αλοιφή για τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο

Η θεραπεία αρχικά στάδια της ψωρίασης σταδιακά αλλάζει. Μείωσε σημαντικά τη χρήση των κυτταροστατικών και ορμονικά φάρμακα που έχουν σοβαρές παρενέργειες. Για την ανακούφιση της οξείας συνθήκες διορίζει ειδικούς αρωματικών ρετινοειδή και ορμονικά σκευάσματα τοπικής δράσης (αλοιφές, τζελ, σπρέι).

Αν μη ορμονικά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά, η θεραπεία με ορμονική παραγωγή προϊόντων.

PUVA θεραπεία για την ψωρίαση

Θεραπεία με PUVA είναι photochemotherapeutic θεραπεία της ψωρίασης. Η μέθοδος βασίζεται στη χρήση του υπεριώδους φωτός και οι φωτοευαισθητοποιητές, αυξάνοντας την ευαισθησία του δέρματος στην ΥΠΕΡΙΏΔΗ ακτινοβολία. Για την πλήρη καθαρισμό του δέρματος από τις ψωριασικές πλάκες που απαιτούνται για 20-25 συνεδρίες θεραπείας.

PUVA θεραπεία χρησιμοποιείται πιο συχνά με εξιδρωματική, χυδαίο μορφές της ψωρίασης, συμπεριλαμβανομένου του εντοπισμού των φλεγμονωδών εστιών στις παλάμες. Η μέθοδος είναι αποτελεσματική 85-90%.

Πρόληψη της υποτροπής

πρόληψη

Η νόσος τείνει να προχωρήσει και να υποχωρούν, γι ' αυτό είναι απαραίτητο να θυμόμαστε πάντα και να συμμορφώνονται με ορισμένα προληπτικά μέτρα:

 • το δέρμα πρέπει να το ενυδατώσει;
 • αποφύγετε την έκθεση σε χημικές ουσίες;
 • να τηρούν τη σωστή διατροφή, την εξάλειψη της νικοτίνης και αλκοόλ;
 • χρησιμοποιήστε βιταμίνη συγκροτήματα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στην ψωρίαση των ποδιών είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η ισορροπία της υγρασίας, ως πολύ ξηρό δέρμα μπορεί να αρχίσει να σπάσει, η οποία είναι η κύρια πηγή ψωρίαση εμφανίζεται μετά από ένα δέρμα ζημίας. Επιπλέον, το δέρμα των ποδιών δεν πρέπει να είναι πολύ λιπαρό, επειδή μπορεί επίσης να επιδεινώσει την ασθένεια.

15.08.2018