Τα κύρια συμπτώματα της ψωρίασης

Ψωρίαση που αφορά το δέρμα musculus, υποτροπιάζουσα φύση. Σήμερα για να απαλλαγούμε από τη νόσο αποτύχει τελείως. Είναι επίσης γνωστό ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται από άτομο σε άτομο ενδοοικογενειακή, σεξουαλική ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Η ασθένεια είναι αυτοάνοση στη φύση και σχεδόν πάντα συνοδεύεται από φλεγμονή και απολέπιση του δέρματος. Τα σημάδια της ψωρίασης είναι η εμφάνιση στο σώμα του ασθενούς ψωριασικές βλάβες με τη μορφή του κόκκινου ή ροζ πλάκες. Πληγείσες περιοχές του σώματος στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτεται με υπόλευκο ή γκρι κλίμακες.

Αιτίες της ψωρίασης δεν είναι πλήρως κατανοητοί. Πιστεύεται ότι η παθολογία εμφανίζεται υπό την επίδραση των διαφόρων εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων. Σήμερα, υπάρχουν αρκετές θεωρίες που εξηγούν τις πιθανές αιτίες της νόσου. Ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, καθώς δεν έχουμε αποδείξεις στην πράξη.

Ανάμεσα στα πιθανά αίτια της ψωρίασης είναι τα ακόλουθα:
 1. Η κληρονομικότητα. Σύμφωνα με τις στατιστικές περισσότερο από το 60% όλων των ασθενών που πάσχουν από μια ασθένεια παθολογία που παρατηρείται σε στενούς συγγενείς από αίμα.
 2. Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή είναι η ώθηση για την εμφάνιση της νόσου.
 3. Η μεταφορά των μολυσματικών ασθενειών.
 4. Μια κακή διατροφή.
 5. Κακές συνήθειες.
 6. Υποθερμία και την αλλαγή του κλίματος.
 7. Εγκαύματα στο δέρμα ως συνέπεια της παρατεταμένης παραμονής σε άμεσο ηλιακό φως.
 8. Διάφορους τραυματισμούς και βλάβες στο δέρμα.

Εκτός από το δέρμα η ψωρίαση συχνά εξαπλώνεται στα νύχια και τις αρθρώσεις. Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι ένα από τα πιο σοβαρά είδη των παθολογία. Κατά τη διάρκεια της ασθένειας που επηρεάζει τις αρθρώσεις και τις αρθρώσεις του ασθενούς, η οποία οδηγεί σε μείωση της κινητικότητας και της αναπηρίας.

Τα πρώτα σημάδια της ψωρίασης

Πολλοί ασθενείς πιστεύουν λανθασμένα ότι η ψωρίαση είναι σε θέση να επηρεάζει μόνο το δέρμα, χωρίς ιδιαίτερο κίνδυνο για τα εσωτερικά όργανα. Αυτή η άποψη είναι λάθος. Το γεγονός ότι η παθολογία είναι συστημική. Η ασθένεια μπορεί όχι μόνο να προκαλέσει την εμφάνιση των πλακών στο σώμα, αλλαγή της δομής των νυχιών και των αρθρώσεων και, επίσης, να έχουν σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά, το συκώτι και το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα πρώτα συμπτώματα της νόσου μπορεί να είναι η ακόλουθη:
 • ένα αίσθημα αδυναμίας και την ταλαιπωρία;
 • η εμφάνιση της χρόνιας κόπωσης;
 • από την ψυχική υγεία μπορεί να εμφανίσουν κατάθλιψη, το άγχος και η κατάθλιψη.
Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμα να μιλήσω για τις βλάβες της νόσου, ορισμένων περιοχών του δέρματος του ασθενούς. Εντοπισμένη νόσο στο μεγαλύτερο αριθμό των περιπτώσεων στις ακόλουθες περιοχές του χορίου:
 • τα χέρια και τα πόδια;
 • η βουβωνική χώρα και τις μασχάλες τους;
 • αγκώνες και γόνατα;
 • οι πτυχώσεις του δέρματος (κυρίως σε παχύσαρκα άτομα);
 • ινώδη που καλύπτουν από το κεφάλι;
 • το εσωτερικό των μηρών;
 • τα γεννητικά όργανα.
palm</2_img>

Επίσης δεν υπάρχει καμία τέτοια νόσο όπως η ψωρίαση των νυχιών (υποφέρουν καρφί), ασθένεια των ματιών και της ψωριασικής αρθρίτιδας (αλλαγές στη δομή των αρθρώσεων και των συνδέσμων).

Έτσι, τι κάνει ψωρίαση; Στις περισσότερες περιπτώσεις, στο σώμα του ασθενούς που ονομάζεται πλάκες. Είναι κόκκινα ερεθισμένα σημεία, που προεξέχει μερικά χιλιοστά πάνω από την επιφάνεια του υγιούς δέρματος. Η πρώτη εκδήλωση της ψωρίασης μπορεί να είναι με τη μορφή της ενιαίας βλάβες. Σε διάφορα μέρη μπορεί να συμβεί 2-3 πλάκες του μικρού μεγέθους. Περαιτέρω εκρήξεις για να γίνει πιο έντονο και εκτείνεται σε αρκετά μεγάλες περιοχές του δέρματος. Χαρακτηριστικό είναι το συμμετρικό θέση του σημεία.

Ανάλογα με τη φύση του εξανθήματος ασθένεια στην ιατρική πράξη μπορεί να διαιρεθεί στις εξής κατηγορίες:

 1. Σημείο. Εδώ οι βλάβες είναι αρκετά μικρό, διάμετρος τους είναι όχι περισσότερο από 2-3 χιλιοστά.
 2. Σταλαγματιάς. Σε αυτή τη μορφή ψωρίασης μπαλώματα φτάσει το μέγεθος ενός κόκκου φακές. Εξωτερικά, οι κηλίδες μοιάζουν με σταγόνα.
 3. Nummular. Τα σημεία που έχουν μέγεθος των κερμάτων που, ως επί το πλείστον στρογγυλοποιείται προς τα έξω.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής

Στη συνέχεια, μάθετε πώς να αναγνωρίζουν ψωρίαση που αναπτύσσει για την ινώδη integuments του ατόμου. Τα πρώτα σημάδια της νόσου είναι η ερυθρότητα και ο κνησμός. Περαιτέρω, το δέρμα στις περιοχές που πλήττονται από λίγες διογκώνεται και αυξάνεται στην περιοχή όπου σύντομα να λάβει την πλάκα. Στα πρώτα στάδια της πλάκας πολύ νιφάδες και συνοδεύονται από έντονη φαγούρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μαλλιά της νόσου δεν έχουν υποστεί ζημιές και την άποψη ότι η ψωρίαση μπορεί να προκαλέσει φαλάκρα, είναι λάθος.

Κατά την ανάπτυξη της νόσου πλάκα, από τα νύχια κάλυψη καλύπτει το μέτωπο, κροτάφους, τον αυχένα.

Οι εκδηλώσεις της ψωρίασης παλαμών και πελμάτων

Ένας άλλος τύπος της νόσου είναι Palmar-πελματιαία ψωρίαση. Τα σημάδια της ψωρίασης σε γυναίκες και άνδρες με αυτή τη μορφή της νόσου είναι όμοια. Το κύριο σύμπτωμα είναι η έντονη τραχύτητα και το layering των κυττάρων του δέρματος στις παλάμες και τα πόδια. Μερικές φορές η παθολογία μοιάζει με πολλούς κάλους με μικρές ρωγμές.

Επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της ασθένειας κινητικότητα των χεριών και των ποδιών. Αυτό προκαλεί τραύμα και αιμορραγία στις πληγείσες περιοχές.

Palmar-πελματιαία ψωρίαση, στις περισσότερες περιπτώσεις, υπάρχει την ίδια ώρα και τα πέλματα και τις παλάμες, ωστόσο, συχνά χωριστά.

Η ψωρίαση των νυχιών

Τα συμπτώματα της ψωρίασης στα νύχια συχνά έγκειται στην αλλαγή της δομής του νυχιού. Στην ιατρική πράξη είναι σύνηθες να διαιρέσει το καρφί ψωρίαση για αρκετά είδη.

 1. Το σύνδρομο δακτυλήθρα. Τα πρώτα συμπτώματα της ψωρίασης στα νύχια μπορεί να έχει τη μορφή που εμφανίζεται στο πιάτο με μικρά κοιλώματα και τα αυλάκια. Εξωτερικά, το μοτίβο είναι πολύ παρόμοια με μια δαχτυλήθρα, εξ ου και το όνομα.
 2. Ονυχόλυση. Τα σημάδια της ψωρίασης σε άνδρες και γυναίκες στην ανάπτυξη αυτής της μορφής βρίσκεται στο ανώδυνη παραμόρφωση των νυχιών και του διαχωρισμού της πλάκας από το σώμα του δακτύλου. Ενώ γύρω από το καρφί είναι ένα χαρακτηριστικό ροζ ή κίτρινο περίγραμμα.
 3. Onihomadez. Εκδήλωση της ψωρίασης εδώ είναι ως επί το πλείστον παρόμοια με Ονυχόλυση, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού των πλακών είναι πολύ πιο γρήγορα. Επίσης χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη άκρες γύρω από το καρφί.
 4. Αιμορραγία. Αυτό το όνομα πρέπει αιμορραγία κάτω από την επιφάνεια του νυχιού. Αυτό συνοδεύεται από την εμφάνιση της κυανωτική και κόκκινες κηλίδες κάτω από το πιάτο. Αυτό συμβαίνει, επειδή από τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία κάτω από το νύχι.
 5. Trahionihiya. Χαρακτηρίζεται από αλλαγές στη δομή των νυχιών. Το πιάτο γίνεται προβληματική, άνιση, μπορεί να foliated και crebrescunt.
 καρφιά</3_img>

Καρφί ψωρίαση μπορεί να έχει τη μορφή ενός ανεξάρτητου ασθένεια, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί το ιστορικό του και άλλα είδη της παθολογίας.

Φλυκταινώδης ψωρίαση

Την επόμενη, να καταλάβω πώς εμφανίζεται η ψωρίαση στην ανάπτυξη της φλυκταινώδους νόσου. Αυτό το είδος της ασθένειας είναι μία από τις πιο σοβαρές μορφές. Βρίσκεται εξαιρετικά σπάνιο και εντοπίζεται μόνο στο 1% όλων των ασθενών.

Ξεκινά φλυκταινώδη ψωρίαση, στις περισσότερες περιπτώσεις, ξαφνικά. Το σώμα εμφανίζεται κυψέλες γεμάτες με υγρό. Η ασθένεια αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, φλύκταινες μεγαλώνουν γρήγορα, σχηματίζοντας μια αρκετά μεγάλες βλάβες.

Για φλυκταινώδη μορφές χαρακτηριστικό αυτών των εκφράσεων:
 • αδυναμία, αίσθημα κακουχίας;
 • μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος;
 • διόγκωση των λεμφαδένων;
 • πονοκεφάλους και πόνους των μυών;
 • η κατάθλιψη και η κατάθλιψη.

Τα χαρακτηριστικά της πορείας της ψωριασικής αρθρίτιδας

Τα πρώτα σημάδια της ψωρίασης σε γυναίκες και άνδρες με αυτό το είδος της παθολογίας μπορεί να είναι με τη μορφή των πόνο στις αρθρώσεις που επηρεάζονται, Γενική αδυναμία, αίσθημα κακουχίας και την κατάθλιψη.

Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι σπάνια και είναι πιο συχνά το αποτέλεσμα των επιπλοκών από άλλες μορφές παθολογίας.

Επηρεάζει αυτό το είδος της νόσου, κυρίως, των φαλαγγών, λιγότερο συχνά το μεγαλύτερο αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη.

Ασθενείς σημείωση έντονο πόνο, καθώς και να αλλάζει το σχήμα των αρθρώσεων και των συνδέσμων, η οποία είναι εμφανής εξωτερικά. Οι φάλαγγες γίνει λιγότερο κινητό, πρησμένο και παραμορφωμένο.

Η αλλαγή στα συμπτώματα ανάλογα με το στάδιο της ψωρίασης

Η ψωρίαση, η αρχή του οποίου μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το είδος, έχει διάφορα στάδια. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά του.

Στην ιατρική πρακτική της παθολογίας χωρίζεται σε τρία κύρια στάδια:
 1. Προοδευτική. Εδώ, οι ασθενείς έχουν έντονη συμπτώματα όπως κνησμός, απολέπιση, ερεθισμό και πόνο στο δέρμα. Σε αυτό το στάδιο, εξανθήματα εμφανίζονται σε διάφορα μέρη του σώματος με μεγάλη ένταση.
 2. Στάσιμος. Αυτό το στάδιο χαρακτηρίζεται από την παύση της εμφάνισης των πλακών και εξασθένιση των συμπτωμάτων. Φαγούρα και το ξεφλούδισμα είναι παρόντες, όπως και στο πρώτο στάδιο, ωστόσο, η δύναμή τους είναι πολύ μειωμένη.
 3. Το στάδιο της παλινδρόμησης. Τα συμπτώματα είναι σπάνια. Peeling εξαφανιστεί εντελώς, και ψωριασικές πλάκες αρχίζουν να ελαφρύνει. Σε αυτό το στάδιο, το δέρμα είναι καθαρό, ωστόσο, μπορεί να παραμείνει τέτοια συμπτώματα, όπως τα σημεία ηλικίας.

Η διάρκεια κάθε ένα από τα στάδια που μπορεί να εξατομικεύεται για κάθε ασθενή. Η θετικότητα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του οργανισμού, το ανοσοποιητικό σύστημα και την ασθένεια.

Ψωριασική τριάδα

Παρά το γεγονός ότι η ψωρίαση έχει πολλούς τύπους, που χαρακτηρίζεται από διαφορετικά συμπτώματα στην ιατρική πρακτική και υπάρχει μια ορισμένη έννοια, κατάλληλο για όλες τις μορφές της νόσου. Αυτή η λεγόμενη τριάδα της ψωρίασης.

Ψωριασική τριάδα περιλαμβάνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Η εμφάνιση του στεατικού σημεία

Για την έναρξη των ασθενειών που χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση των κηλίδων, πυκνά καλυμμένο με λέπια. Όταν προσπαθείτε να καταργήσετε τους, ο φλοιός εύκολα να ξεφλουδίζει. Επιφανειακά η εικόνα μοιάζει με στεατίνη. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί είναι η αύξηση της έντασης της αποφλοίωσης.

Τελικός ταινία

Εάν καταργήσετε όλες τις κλίμακες στο σώμα του ασθενούς εκτίθενται κόκκινο ομαλή επιφάνεια. Η ταινία είναι πολύ λεπτή και εύκολα να καταστραφεί. Στην κλινική πράξη, το φαινόμενο αυτό ονομάζεται terminal ταινίες.

Αιματηρή Rosa

Το τρίτο στάδιο, το όνομα μιλάει από μόνη της. Σταγόνες αίμα παρατηρούνται στο ανθρώπινο δέρμα μετά από τυχαία ή τεχνητή αφαίρεση της ταινίας. Αιματηρή Rosa μπορεί να παρατηρηθεί σε όλη την πλάκα, έχει πιο έντονη στα άκρα.

Οι εκδηλώσεις της ψωρίασης είναι αρκετά εκτεταμένη. Τα συμπτώματα εξαρτώνται από τον τύπο της νόσου και το μεμονωμένο ασθενή. Η έγκαιρη πρόσβαση σε γιατρό και την έγκαιρη διάγνωση θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα ανεπιθύμητα εκδηλώσεις της νόσου και τις πιθανές επιπλοκές.

12.08.2018